στρώμα γιόγκα

Γιατί να επενδύσεις στο δικό σου στρώμα γιόγκα

Όπως γνωρίζετε, η καθαριότητα (saucha)  αποτελεί ένα από τα βασικά Niyamas  και σχετίζεται άμεσα με την καλλιέργεια της αίσθησης της τάξης για τον ασκούμενο.

Παρακάτω θα βρείτε 4 βασικούς λόγους για να έχετε το δικό σας Yoga Mat.

1. Το στρώμα της γιόγκα είναι πολύ εύκολο να συγκεντρώσει πολλά βακτήρια και μικρόβια, καθώς η υγρασία που δημιουργείται από τον ιδρώτα αποτελεί ευνοϊκό περιβάλλον γι’ αυτά. Επομένως, τα yoga mat που χρησιμοποιούνται από πολύ κόσμο και δεν γνωρίζουμε κάθε πότε καθαρίζονται είναι πολύ πιθανό να έχουν συγκεντρώσει επικίνδυνα για την υγεία μας μικρόβια.

2. Αντίθετα, το αποκλειστικά δικό σας στρωματάκι μπορείτε να το πλύνετε και να απολυμάνετε όποτε εσείς θέλετε, ακόμα και μετά το τέλος κάθε πρακτικής.

Ασκούμαστε, ιδρώνουμε, ζούμε πάνω στο στρωματάκι μας….είναι μέρος της πρακτικής μας. Είναι πολύ εφησυχαστικό όταν χαλαρώνουμε στη στάση του παιδιού να ξέρουμε ότι είναι αποκλειστικά δικό μας και συνδέεται και την προσπάθεια και ενέργεια μας.

3. Το προσωπικό σας στρώμα σας επανασυνδέει με την πρακτική σας. Το σώμα και ο νους συγχρονίζονται και δημιουργούν μια σχέση με το στρώμα, την πρακτική σας και τα συναισθήματα που νιώθετε κατά τη διάρκειά της. Αυτό αυτομάτως σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να βρεθείτε πιο άμεσα σε κατάσταση συγκέντρωσης και ηρεμίας.

4. Είναι πάντα μαζί σας. H γιόγκα μεταφέρεται παντού. Στο σπίτι στο πάρκο στην εκδρομή. Έχοντας το προσωπικό σας στρωματάκι σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε την πρακτική σας οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή!

Στο simplygreen.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε στρώματα γιόγκα για να επιλέξετε το δικό σας. Επίσης, θα βρείτε καθαριστικά spray για να κρατάτε πάντα το στρώμα σας καθαρό και ασφαλές για την υγεία σας.

Mindfulness

Mindfulness: νέα χρονιά με νέες συνήθειες

To mindfulness (ενσυνειδητότητα) είναι το κλειδί για να αλλάξουμε οριστικά συνήθειες.

Εσείς θέτετε προθέσεις στην αρχή της χρονιάς; Πώς λειτουργεί σε σας αυτό;

Η νέα χρονιά δείχνει να είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουμε από την αρχή. Το να θέσουμε στόχο να αλλάξουμε τις παλιές συνήθειες που δε μας εξυπηρετούν πια και να υιοθετήσουμε καινούριες και πιο υγιείς, είναι μια πρακτική που αξίζει τον κόπο. Διαπιστώνουμε όμως, ότι αυτό τις περισσότερες φορές, δεν είναι τόσο εύκολο  όσο νομίζουμε. Οι συνήθειες είναι ισχυρές. Οι επαναλαμβανόμενες πράξεις και σκέψεις καταγράφονται και αποθηκεύονται στο σώμα και στο μυαλό μας. Όσο πιο πολύ τις επαναλαμβάνουμε, τόσο πιο ασυνείδητες γίνονται. Οι συνήθειες αποτελούν το 50% περίπου όσων κάνουμε κάθε μέρα.

Οι περισσότερες καθημερινές συνήθειες, μας είναι αρκετά χρήσιμες. Για παράδειγμα το να κλειδώνουμε όταν φεύγουμε από το σπίτι, το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά το φαγητό, το να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας ή το να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε στην ώρα μας στα ραντεβού μας.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες συνήθειες που δεν είναι τόσο χρήσιμες και που μπορεί να είναι από απλά ενοχλητικές, όπως η συνήθεια να τρώμε τα νύχια μας, έως και καταστροφικές ή απειλητικές για την υγεία τη δική μας και των άλλων (συνήθειες όπως η υπερκατανάλωση φαγητού, αλκοόλ, τσιγάρου).

Συχνά επιλέγουμε την αρχή της νέας χρονιάς για να θέσουμε νέους στόχους και προθέσεις. Παρόλο που οι παλιές, υπάρχουσες συνήθειες έχουν αρκετή ορμή και δυναμική, υπάρχουν εργαλεία διαθέσιμα σε όλους μας, που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαγκιστρωθούμε από τα «καλοφορεμένα» μοτίβα. Κατά την άποψή μας, το πιο ισχυρό εργαλείο είναι η συνειδητότητα (mindfulness).

Η δύναμη της επιλογής

Λίγες στιγμές διαλογισμού αρκούν για να καταλάβουμε ότι το μυαλό μας χάνεται σε σκέψεις, ονειροπoλήσεις, υποθετικά σενάρια και συναισθηματικά δράματα κατά το 99,99 % του χρόνου. Μετά δε θέλει πολύ για να καταλάβουμε ότι το 99,99% του υλικού των σκέψεων μας, είναι το ίδιο ανακυκλωμένο υλικό, που επαναλαμβάνεται συνέχεια. Αυτή είναι η δύναμη της συνήθειας.

Καθώς ξεκινάμε να μπαίνουμε σε μια διαδικασία να αρχίζουμε να αποκωδικοποιούμε τα ασυνείδητα μοτίβα των σκέψεων μας και των αντιδράσεών μας, μπορούμε στην πορεία σιγά σιγά να αρχίσουμε να τα αναγνωρίζουμε όλο και νωρίτερα. Αυτό μας βοηθά να σταματάμε να “ταΐζουμε “ τα γνωστά μοτίβα πριν να μας κατακλύσουν και πριν δημιουργήσουν ανθυγιεινές αντιδράσεις και συνήθειες. Καθώς σταματάμε να “ταΐζουμε” τις συνήθειές μας, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει πολύς χώρος για νέα δημιουργική ενέργεια.

Η δύναμη της συνειδητότητας (mindfulness) μας δίνει επιλογή. Οι συνήθειές μας είναι ως επί το πλείστον ασυνείδητες, γι΄αυτό μας φαίνονται απόλυτα φυσιολογικές. Η συνειδητότητα όμως, μας δίνει την ευκαιρία να κατεβάσουμε ταχύτητα και να παρατηρήσουμε τις σκέψεις και τις πράξεις στις οποίες επενδύουμε. Όταν παρατηρήσουμε τις σκέψεις μας- και τη δύναμη που έχουν αυτές στις πράξεις μας – τότε θα έχουμε την επιλογή για το αν θα συνεχίσουμε να τις “τρέφουμε” ή αν θα σταματήσουμε να τους δίνουμε την ενέργειά μας.

Η ενσυνειδητότητα (mindfulness) και οι προθέσεις για τη νέα χρονιά

Οι περισσότερες βαθιά ριζωμένες συνήθειες, προκύπτουν από συνήθειες επιθυμίας ή αποστροφής. Για παράδειγμα, αν θέλουμε  να σταματήσουμε να τρώμε βουλιμικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ενέργεια της επιθυμίας που κρύβεται κάτω από αυτή τη συνήθεια.

Ας υποθέσουμε πως έχετε μια ξαφνική έντονη επιθυμία να φάτε γλυκό. Όταν σταματήσετε κι αναγνωρίσετε τη βασική ρίζα της ενέργειας αυτής της επιθυμίας και απλά μείνετε με αυτή την ενέργεια, θα την παρατηρήσετε να έρχεται και να φεύγει. Είναι απλά μια επιθυμία. Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι γι’ αυτή την επιθυμία.

Αν θέλετε να σταματήσετε μια συνήθεια, παρατηρήστε την ενέργεια της. Όταν αρχίσετε να το παρατηρείτε αυτό, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τις ενέργειες πίσω από τις επιθυμίες. Επίσης αρχίζετε να είστε πιο συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας. Έτσι είναι πιο πιθανό να αρχίσετε να κάνετε συνειδητές επιλογές και λιγότερο πιθανό να ενεργείτε εις βάρος σας.

Η συνειδητότητα είναι μια τέχνη που χρειάζεται χρόνια για να αναπτυχθεί. Βοηθάει όμως πολύ το να θυμόσαστε να είστε επιεικείς με τη διαδικασία αυτή και τον εαυτό σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το να παίρνετε λίγη ώρα κάθε μέρα, 5 λεπτά με 1 ώρα. Απλά να κάθεστε σε μια ήρεμη γωνιά του σπιτιού σας και να παρατηρείτε τις σκέψεις σας.

Όταν ξεκινήσουν οι σκέψεις- και θα ξεκινήσουν- δε χρειάζεται να κάνετε κάτι με αυτές. Ακόμα και το να ενδώσετε σε αυτές, το να τις κρίνετε ή το να προσπαθήσετε να τις απωθήσετε τους δίνει ενέργεια. Απλά παρατηρήστε. Να ξέρετε ότι το να σκεφτόμαστε είναι κάτι που συμβαίνει. Κάποιες μέρες οι σκέψεις θα είναι πολλές και ανεξέλεγκτες, κάποιες άλλες ο νους θα είναι πιο ήσυχος. Με τον καιρό οι συνήθειές μας αλλάζουν. Να είστε υπομονετικοί.

Συμβουλές για να μείνετε σταθεροί στις προθέσεις σας

Η συνήθεια της συνειδητότητας (mindfulness) παίρνει χρόνια. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε άμεσα για να βοηθήσετε τις προθέσεις σας να γίνουν συνήθειες;

Εδώ είναι μερικές προτάσεις:
 • Να είστε ακριβείς. Είτε η πρόθεσή σας είναι να χάσετε βάρος, είτε να αρχίσετε να κάνετε διαλογισμό, κάντε εικόνα τη συγκεκριμένη κατάσταση που θέλετε να καλλιεργήσετε.
 • Μετά- κι αυτό είναι πραγματικά σημαντικό- σκεφτείτε μια ενέργεια/πράξη που θα βοηθήσει στην επίτευξη της πρόθεσής σας. Πάλι, να είστε ακριβείς.

Δείτε ένα παράδειγμα: ας πούμε ότι θέλετε να ξεκινήσετε να κάνετε πρακτική στο διαλογισμό.

 1. Προσδιορίστε πόσο χρόνο θα θέλατε να ξοδεύετε κάθε μέρα. Λάβετε υπόψη σας τι είναι εφικτό σύμφωνα με το πρόγραμμά σας, τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές σας δεσμεύσεις.
 2. Βρείτε ένα σημείο στο σπίτι σας όπου θα βάλετε ένα μαξιλάρι διαλογισμού , ώστε να μη χρειάζεται σκέψη και προσπάθεια κάθε μέρα να βρείτε που θα καθίσετε.
 3. Ορίστε μια συγκεκριμένη και σταθερή ώρα κάθε μέρα. Το να κάνετε διαλογισμό με το που ξυπνάτε το πρωί είναι κάτι που δουλεύει για πολλούς ανθρώπους. Τα τηλεφωνήματα, τα μέηλ, τα γεύματα, οι εξωτερικές δουλειές, οι υποχρεώσεις, είναι πιο πιθανό να προκύψουν αργότερα μέσα στην ημέρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι εύκολο να ξεχάσετε την πρακτική σας.

Αν έχετε ήδη θέσει τους στόχους σας, τα παραπάνω μικρά βήματα θα σας βοηθήσουν να μείνετε φέτος πιστοί σε αυτούς.

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Χριστουγεννιάτικος οδηγός

Χριστουγεννιάτικος οδηγός δώρων 2019

Προσπαθώντας να τα προλάβουμε όλα, οι μέρες πριν τα Χριστούγεννα, είναι συνήθως οι πιο κουραστικές και αγχωτικές μέρες όλης της χρονιάς. Σε αυτές τις γιορτές επιλέξτε δώρα άνεσης, ευεξίας και χαλάρωσης. Ο Χριστουγεννιάτικος οδηγός δώρων του Simply green σας προτείνει ιδέες για δώρα εμπνευσμένα για το σώμα, το νου και την ψυχή, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

 

Αρωματικά sticks

3.50€

Αυτές τις ημέρες που περνάτε πιο πολύ χρόνο στο σπίτι με τους αγαπημένους σας, αρωματίστε διακριτικά το χώρο σας με αρώματα που δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας και ανακουφίζουν από το στρες. Είναι χειροποίητα, κατασκευασμένα στην Ινδία, τυλιγμένα με αρώματα υψηλής ποιότητας. Φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς τοξικές ουσίες.

Christmas YOGI TEA®

5.90 €

Γιορτάστε την πιο γιορτινή εποχή του χρόνου με ένα Αγιουρβεδικό μείγμα τσαγιού από βότανα και μπαχαρικά, συμπεριλαμβανομένων rooibos, κανέλα, βανίλια, πορτοκάλι, γαρύφαλλο και γλυκάνισο. Μοναδική απόλαυση, υπέροχο άρωμα και αίσθηση θαλπωρής, για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων.

Eye Pillows

7,50€

Σε αυτές τις γιορτές, θέστε σαν πρόθεση να προσφέρετε κάποιες στιγμές ηρεμίας τόσο στους αγαπημένους σας όσο και στον εαυτό σας.  Αφεθείτε, ξεκουραστείτε και χαλαρώστε! Μαξιλαράκια ματιών για την απόλυτη χαλάρωση κατά τις ώρες ξεκούρασης, το διαλογισμό ή τη Savasana. Περιέχουν λιναρόσπορο και λεβάντα, μπορείτε όμως να ενισχύσετε το άρωμά τους, προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων της αρεσκείας σας. Σε πέντε υπέροχα χρώματα.

Κοσμήματα

10€ – 149€

Χειροποίητα κοσμήματα, μενταγιόν, βραχιολάκια αλλά και πολλά Malas από ημιπολύτιμους λίθους για Yoginis και μη. Τα μάλα έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από πολλές πνευματικές παραδόσεις σαν ένα εργαλείο για να ενισχύσουν τις πνευματικές πρακτικές τους.
Αποτελούν μια επιπλέον βοήθεια στη συγκέντρωση, ιδιαίτερα για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο διαλογισμό.

Ecoffee cups

12,95 – 15,95€

Από αυτή τη χρονιά πείτε όχι στο πλαστικό. Με τα ποτήρια καφέ Ecoffee cups, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος για προϊόντα μίας χρήσης. Πρακτικά, χαριτωμένα και όμορφα, για μικρούς και μεγάλους, σε πολλά υπέροχα σχέδια και διάφορα μεγέθη.  Κατασκευασμένα από ίνες μπαμπού, με καπάκι υψηλής ποιότητας, χωρίς σιλικόνη, για να πίνετε χωρίς πλαστική επίγευση. Πάρτε τα μαζί σας παντού!

Zen Collection

4.50€ – 90€

Διαλέξτε ένα δώρο από τη συλλογή ZEN , για να δημιουργήσετε το δικό σας Zen χώρο στο σπίτι σας, για τη χαλάρωση ή την πρακτική σας. Στο Simply green Θα βρείτε αγαλματάκια Βούδα σε διάφορα μεγέθη, αρωματιστές, αιθέρια έλαια, αρωματικά κεριά και πολλά άλλα.

Σημειωματάρια Legami

6.99 – 10.99€

Η σωστή οργάνωση μας δίνει περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη ελευθερία. Οργανώστε τη ζωή σας και την πρακτική σας με τα funky σημειωματάρια της Legami που θα σας φτιάξουν τη μέρα!

ToeSox / αντιολισθητικά καλτσάκια

18,00€

Τέλειο αξεσουάρ για εσάς που σας αρέσει να περπατάτε στο σπίτι ξυπόλητοι, αλλά θέλετε τα πόδια σας να παραμένουν ζεστά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Κατάλληλες για κάθε “ξυπόλητη” δραστηριότητα οι διάσημες αντιολισθητικές κάλτσες ToeSox, σας κρατάνε ζεστούς και κατά την διάρκεια της πρακτικής σας το χειμώνα, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε την πρακτική σας χωρίς να γλιστράτε! Διαλέξτε το χρώμα και το σχέδιο που ταιριάζει στο στυλ και την διάθεση σας!

Yoga mat Bags

18€-35€

Μια θήκη για yoga mat είναι ένα όμορφο και χρήσιμο δώρο για όσους κάνουν γιόγκα. Προστατεύει το στρωματάκι και διευκολύνει στη μεταφορά του, ώστε να μπορούν να «μεταφέρουν» την πρακτική τους παντού! Σε πολλά όμορφα σχέδια, χρώματα και μεγέθη.

Yoga Mats

25,00 – 49,00€

Ξεκινήστε την νέα χρονιά χαρίζοντας στον εαυτό σας ή σε κάποιον που αγαπάτε ένα στρωματάκι γιόγκα!  Δώστε ώθηση σε κάποιον αγαπημένο σας να βάλει τη γιόγκα στη ζωή του, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητά της σε όλα τα επίπεδα. Διαλέξτε το κατάλληλο yoga mat μέσα από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτουμε!

Χειροποίητη Κουβέρτα από Οργανικό Βαμβάκι

35.00 €

Οι κουβέρτες γιόγκα είναι χρήσιμες ως βοήθημα για να σας παρέχουν το κατάλληλο ύψος σε καθιστές θέσεις, σας υποστηρίζουν στην περιοχή του αυχένα και τους ώμους στις ανάστροφες θέσεις και σας κρατάνε ζεστούς στη Savasana.

 

Εδώ θα βρείτε και κάποιες συνδυαστικές προτάσεις για όμορφα δώρα, επιλεγμένα από το  Simply green

https://www.simplygreen.gr/product-category/christmas-gifts-el/

 

Καλές γιορτές!!

 

Προσφέρετε

Προσφέρετε απλόχερα – είναι μεταδοτικό!

Το να προσφέρουμε κάτι σε κάποιον, το να βοηθήσουμε ή/ και να κάνουμε μια καλή πράξη, δεν απαιτεί απαραίτητα πολλά έξοδα ή υπερβολική προσπάθεια. Προσφέρετε απλόχερα μικρά πράγματα ή μεγάλα, υλικά ή άυλα. Σημασία έχει να βγαίνει από μέσα σας!

Σας δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε με απλές κινήσεις, να δώσετε χαρά στους συνανθρώπους σας.
 • Χαρίστε τα ρούχα που δε θέλετε πια, σε φίλους ή σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
 • Περάστε λίγο χρόνο με ηλικιωμένους ανθρώπους, κάντε τους παρέα, διαβάστε τους ένα βιβλίο.
 • Γίνετε εθελοντής αιμοδότης.
 • Γίνετε εθελοντής σε μια ΜΚΟ που σας εκφράζει το έργο της.
 • Χαμογελάστε σε έναν ηλικιωμένο ή σε κάποιον που σας φαίνεται μοναχικός.
 • Εξοικονομήστε έστω κι ένα μικρό ποσό το μήνα για να το δώσετε σε κάποιον που έχει ανάγκη.
 • Διαδώστε τα καλά νέα, διαδώστε τις καλές προσπάθειες συνανθρώπων σας.
 • Μιλήστε όμορφα και τονίστε τα θετικά στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε.
 • Δώστε τη σειρά σας στο σούπερ μάρκετ σε κάποιον ηλικιωμένο.
 • Προσφέρετε τη θέση σας στις συγκοινωνίες σε κάποιον που τη χρειάζεται περισσότερο από εσάς.
 • Οργανώστε έναν καθαρισμό στο πάρκο της γειτονιάς σας.
 • Βάλτε σε ένα σημείο φαγητό και νερό για τα αδέσποτα ζωάκια της γειτονιάς σας.
 • Φτιάξτε ένα πακέτο (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κτλ.) και δωρίστε τα σε μια φιλανθρωπική αποστολή ή σε κάποια οικογένεια που ξέρετε ότι τα χρειάζεται.
 • Ενθαρρύνετε κάποιον να κυνηγήσει τα όνειρά του, άσχετα με το πόσο μεγάλα ή μικρά είναι.
 • Ζητήστε αντί για δώρο, από τους φίλους ή τους συγγενείς σας, να δώσουν χρήματα σε ένα ίδρυμα της επιλογής σας.
 • Επισκεφθείτε πιο συχνά τους γονείς και τους παππούδες σας.
 • Γραφτείτε σε ένα σύλλογο και οργανώστε μια φιλανθρωπική δράση.
 • Να είστε ευγενικοί στην οδήγηση. Να δίνετε προτεραιότητα σε άλλους οδηγούς.
 • Διαδώστε ό,τι καλό γίνεται στην πόλη σας και στηρίξτε το με την παρουσία σας.
 • Διδάξετε σε κάποιον κάτι που γνωρίζετε.
 • Όταν αγοράζετε στο δρόμο κάτι να φάτε, αγοράστε κάτι επιπλέον για να δώσετε σε έναν άστεγο.
Αυτά  και πολύ περισσότερα, είναι πράγματα που εύκολα μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας. Προσφέρετε απλόχερα και πιστέψτε μας, θα νιώσετε υπέροχα και θα διαπιστώσετε ότι είναι μεταδοτικό!!
Αιθέρια έλαια

Αιθέρια έλαια και πώς θα ομορφύνουν τη ζωή σας

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Έχει καταγραφεί ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι Αρχαίοι αγιουβερδικοί θεραπευτές χρησιμοποιούσαν αιθέρια έλαια από το 4500 π.Χ. Αποτελούν πολύτιμα και απαραίτητα εργαλεία για την ολιστική υγεία.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το να γεμίζει ο χώρος μας από το υπέροχο άρωμά τους. Όλα τα αιθέρια έλαια έχουν  εκπληκτικές κι αμέτρητες θεραπευτικές και καλλωπιστικές  ιδιότητες και μπορούν να υποστηρίξουν ένα υγιές σώμα και νου. Η επιστήμη και η γνώσεις γύρω από τα απίστευτα οφέλη των αιθέριων ελαίων στη φυσική και διανοητική μας υγεία εξελίσσονται συνεχώς.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε. Σε καλλυντικά και κρέμες, σε λάδι για μασάζ, σε κομπρέσες, σε ατμοποιητές, σε αρωματιστές κ.α.  Εισπνέοντας τα όμως, ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος για να εισπράξετε τα συναισθηματικά και πνευματικά οφέλη τους άμεσα. Όταν εισπνέετε ένα αιθέριο έλαιο, το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου και ο υποθάλαμος επηρεάζονται, στέλνοντας μηνύματα χαλάρωσης και ηρεμίας σε κάθε κύτταρο του σώματός σας.

Σας δίνουμε μερικές ιδέες για να βάλετε τα αιθέρια έλαια στη ζωή σας:

Μπορείτε να βάζετε μερικές σταγόνες στα μαλλιά σας ή στο φουλάρι σας. Στο πλυντήριο των ρούχων όταν πλένετε τα σεντόνια σας. Στην κρέμα σώματός ή στο σαμπουάν σας. Στη μπανιέρα σας όταν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο. Βάλτε μερικές σταγόνες στο μαξιλαράκι ματιών κατά τη διάρκεια της savasana. Το βράδυ σε έναν αρωματιστή ή ατμοποιητή στο υπνοδωμάτιό σας ή μερικές σταγόνες στο μαξιλάρι σας πριν τον ύπνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια καθιερώνοντας μια μικρή ιεροτελεστία κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σας και να φτιάξετε στο σπίτι σας το δικό σας χώρο διαλογισμού και χαλάρωσης.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε ένα Yogi tea με αιθέρια έλαια  σε διάφορους συνδυασμούς και να προσφέρετε μια στιγμή χαλάρωσης και απόλαυσης στον εαυτό σας μετά από μια κουραστική μέρα.

Τα αιθέρια έλαια εκτός από τα αμέτρητα θεραπευτικά και καλλωπιστικά οφέλη τους, σας φτιάχνουν πραγματικά τη διάθεση. Είναι ένας πολύ δυνατός κι αποτελεσματικός τρόπος για να αλλάξει η διάθεσή σας μέσα σε μια στιγμή.

Αν βάλετε τα αιθέρια έλαια στην καθημερινότητα σας, θα νιώσετε αύξηση της ενεργητικότητάς σας και σημαντική βελτίωση της διάθεσής σας.

Να είστε όμως προσεκτικοί όταν τα χρησιμοποιείτε απευθείας στο δέρμα σας. Επειδή είναι πολύ συμπυκνωμένα, σχεδόν πάντα πρέπει να διαλύονται σε μια βάση όπως πχ. ένα φυτικό λάδι ή μια κρέμα, πριν έρθουν σε επαφή με το δέρμα για να μη δημιουργήσουν ερεθισμούς. Ακριβώς επειδή είναι πολύ συμπυκνωμένα, τις περισσότερες φορές χρειάζονται λιγότερες σταγόνες απ’ όσο νομίζουμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παρόλο που τα αιθέρια έλαια είναι πολύ ευεργετικά για τη σωματική και νοητική μας υγεία, πρέπει να χρησιμοποιούνται με το σωστό τρόπο

Σας προτείνουμε κάποια αιθέρια έλαια που εμείς ξεχωρίζουμε:

Περγαμόντο: για ενέργεια, ευεξία και καλύτερη συγκέντρωση

Γαρύφαλλο και γιασεμί: για τη δημιουργικότητα

Λεβάντα: για χαλάρωση του νευρικού συστήματος και για καλύτερο ύπνο

Peppermint: για μια μικρή τόνωση, «αφύπνιση» και καλύτερη αναπνοή

Λιβάνι: για το διαλογισμό

Το καλύτερο όμως, είναι να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει και λειτουργεί περισσότερο σε σας. Βάλτε τα αιθέρια έλαια στη ζωή σας και δε θα το μετανιώσετε.

navaratri 2019

Navaratri 2019

Δύο φορές το χρόνο αμέσως μετά την φθινοπωρινή και εαρινή ισημερία ξεκινάει το Navaratri. Πρόκειται για μια πανάρχαια γιορτή, η οποία σηματοδοτεί μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία η γη ευθυγραμμίζεται σε κλιματικούς και ηλιακούς άξονες και συμβαίνουν μεγάλες αλλαγές στο αστρικό σύστημα. Το φθινοπωρινό Navaratri 2019 ξεκινάει στις 29 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Οκτωβρίου.

Navaratri σημαίνει ‘ευοίωνες 9 νύχτες’ και χωρίζεται σε 3 μέρη. Κατά την περίοδο αυτή, η ενέργεια του σύμπαντος είναι πλήρως ισορροπημένη ισχυρή και υποστηρικτική. Θεωρείται ιδανική περίοδος για νέα ξεκινήματα, για την εδραίωση μια απόφασης ή για θετικές αλλαγές στη ζωή.

Σύμφωνα με την παράδοση τις 3 πρώτες ημέρες εστιάζουμε στο να απομακρύνουμε τις αρνητικές συνήθειες από την ζωή μας. Η ενέργεια της Ντούργκα (Durga) μας βοηθάει να εντοπίσουμε τους περιορισμούς και τα αρνητικά στοιχεία και μας βοηθάει να τα ξεπεράσουμε.

Τις επόμενες 3 θέτουμε και ξεκινάμε νέους στόχους. Η ενέργεια της Λάκσμι (Laksmi) μας εμπνέει και μας δίνει τη δύναμη για θετικές αλλαγές.

Τις 3 τελευταίες τις αφιερώνουμε στην εδραίωση των θετικών νέων συνηθειών. H ενέργεια της Σαρασουάτι (Saraswati) ρέει κι έτσι μπορούμε να εφαρμόσουμε τις θετικές μας ποιότητες στη ζωή.

Το Navaratri 2019 είναι κατάλληλη περίοδος για αποτοξίνωση, συστηματική άσκηση ή πρακτική, καθώς εξισορροπούνται όλα τα συστήματα του σώματος προσφέροντας αυξημένη ζωτικότητα και ενέργεια.

Eίναι η κατάλληλη περίοδος για να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω από την προσοχή και την ενέργεια στον εαυτό μας και τους στόχους μας.

Κάντε σήμερα το πρώτο βήμα για μια θετική αλλαγή στη ζωή σας!

Happy Navaratri!

διαλογισμός

Διαλογισμός και τα εκπληκτικά οφέλη του

Ο διαλογισμός έχει πλεονεκτήματα που δύσκολα θα τα βρει κανείς σε κάποια άλλη πρακτική. 10-20 λεπτά την ημέρα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.

Και για του λόγου το αληθές, ιδού 50 λόγοι για να ξεκινήσετε αυτή τη γιογκική πρακτική σήμερα:

Σωματικά οφέλη

1) Μειώνει το ρυθμό της αναπνοής

2) Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τους παλμούς της καρδιάς

3) Αυξάνει την αντοχή για άσκηση

4) Οδηγεί σε ανώτερο επίπεδο χαλάρωσης

5) Μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος του αίματος με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες πανικού

6) Βοηθά στην αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών όπως αλλεργίες, αρθρίτιδα κ.λπ.

7) Βοηθά στην αποθεραπεία μετά από σοβαρές εγχειρήσεις

8) Προσδίδει περισσότερη ενέργεια και σφριγηλότητα

9) Βοηθά στην προσπάθεια για απώλεια βάρους

10) Βοηθά στην αντιγήρανση

11) Θεραπεύει πονοκεφάλους και ημικρανίες

12) Βοηθά ερασιτέχνες, αλλά και πρωταθλητές για καλύτερες επιδόσεις

13) Βοηθά σημαντικά τους πάσχοντες από άσθμα

14) Εναρμονίζει το ενδοκρινικό σύστημα

15) Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα

16) Θεραπεύει το στρες

 

Ψυχολογικά οφέλη

17) Προσδίδει αυτοπεποίθηση

18) Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης που επηρεάζει θετικά τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας

19 )Δίνει λύσεις σε προβλήματα φοβίας

20) Βοηθά στον έλεγχο της σκέψης και στη συγκέντρωση του νου

21) Δημιουργεί την ανάγκη για μάθηση και βελτιώνει τη μνήμη

22) Κάνει το ασκούμενο να νιώθει περισσότερο «ζωντανός», νεότερος και με διάθεση για «ζωή»

23) Προσδίδει περισσότερη συναισθηματική σταθερότητα

24) Το μυαλό γερνά με πολύ αργό ρυθμό

25) Βοηθά να απαλλαγεί ο ασκούμενος από κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ κ.λ.π.

26) Αναπτύσσει τη διαίσθηση

27) Βοηθά τον ασκούμενο να βλέπει με ανοικτό μυαλό όλες τις καταστάσεις

28) Βοηθά τον ασκούμενο να αγνοεί τις ασήμαντες ενοχλήσεις

29) Βοήθεια στην επίλυση περίπλοκων προβλημάτων

30) Προσδίδει αγνότητα στον χαρακτήρα

31) Προσδίδει αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα

32) Βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου

33) Ο ασκούμενος αποκτά την ικανότητα να αντιδρά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά σε στρεσογόνες καταστάσεις

34) Αυξάνει την αντιληπτική ικανότητα του ασκούμενου

35) Μειώνει τις πιθανότητες για πνευματικές ασθένειες

36) Καλύτερη και πιο επικοινωνιακή συμπεριφορά

37) Λιγότερη επιθετικότητα

38) Βοηθά στην απεξάρτηση από ναρκωτικά και φάρμακα

39) Λιγότερες ώρες και καλύτερη ποιότητα ύπνου

40) Προσδίδει θετική σκέψη, υπομονή και ανεκτικότητα

41) Διαμορφώνει ένα σταθερό και σοβαρό χαρακτήρα

 

Πνευματικά οφέλη

42) Βοηθά τον ασκούμενο να ζει στο παρόν και να μην ονειροπολεί

43) Προσφέρει ηρεμία του νου και ευτυχία

44) Προσδίδει συμπονετικότητα

45) Βοηθά να αποκτήσει κανείς βαθύτερη γνώση των πραγμάτων και κατανόηση των άλλων

46) Βοηθά την αυτοαποδοχή

47) Μαθαίνει τον ασκούμενο να συγχωρεί

48) Δημιουργεί στον ασκούμενο τη δυνατότητα να αγαπήσει σε ανώτερο επίπεδο

49) Βοηθά στην ανακάλυψη πραγμάτων και εννοιών πέρα από το εγώ

50) Ο ασκούμενος βιώνει την εσωτερική αίσθηση της «Κατανόησης» και της «Μοναδικότητας»

Ο διαλογισμός είναι ουσιαστικά δωρεάν. Δεν χρειάζεται κανένα αξεσουάρ ή βοηθητικό όργανο. Μπορείτε να τον ασκήσετε οπουδήποτε, όποτε θέλετε. Και το κυριότερο: ο διαλογισμός δεν έχει καθόλου αρνητικές επιδράσεις. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, παρά μόνο να κερδίσετε. Δοκιμάστε τον!

 

Από τη Swami Nirvikalpa ( Όλγα Αλεξίου )

jade

Γιατί Jade?

Το Jade είναι όλα όσα θέλετε από ένα στρώμα γιόγκα
ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ:
Tα στρώματα της Jade φτιάχνονται από φυσικό καουτσούκ, μια αειφόρο πηγή, που προέρχεται από τα καουτσουκόδεντρα και δεν περιέχουν PVC ή άλλα πλαστικά. Σε αντίθεση με άλλα στρώματα, τα Jade κατασκευάζονται στις Η.Π.Α σύμφωνα με το εργατικό και περιβαλλοντικό δίκαιο της Αμερικής και ακολουθούν τους νόμους προστασίας καταναλωτή των Η.Π.Α. Επίσης, μέσω της συνεργασίας της με την “Trees for the future”, η Jade φυτεύει ένα δέντρο για κάθε στρώμα που πουλάει.
ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΤΙΚΟ:
H δομή του Jade, από ανοιχτά κύτταρα φυσικού λάστιχου, προσφέρει πολύ μεγάλη αντιολισθητικότητα, βοηθώντας σας να μπείτε και να κρατήσετε τις πόζες καλύτερα απ’ ότι σε οποιοδήποτε άλλο στρώμα.
ΑΝΕΤΟ:
Τα  Jade παρέχουν καλύτερη προστασία και αντοχή από οποιοδήποτε άλλο στρώμα γιόγκα. Απλώς νιώστε τη διαφορά.
Θα τα βρείτε εδώ:

https://bit.ly/2m4HA5M

Yoga & διαλογισμός

Yoga & διαλογισμός: επαναπρογραμματίστε το μυαλό σας

Τα πράγματα που σκεφτόμαστε και κάνουμε, έχουν τεράστια επίδραση στον εγκέφαλο μας, τη συμπεριφορά μας και κατά συνέπεια στην πραγματικότητά μας.  Η δύναμη της θετικής σκέψης είναι μεγάλη. Ο τρόπος που σκεφτόμαστε μπορεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα. Όλα ξεκινούν από τα πράγματα που λέμε στον εαυτό μας και τον τρόπο που χειριζόμαστε τις καταστάσεις. Yoga & διαλογισμός είναι ιδανικές μέθοδοι για να μας βοηθήσουν να υιοθετήσουμε ένα νέο, θετικό τρόπο προγραμματισμού του νου. Αυτό συμβαίνει τόσο στην πρακτική μας αλλά και στη ζωή μας. Παρακάτω αναλύουμε αποτελέσματα ερευνών για το πώς η yoga και η θετική σκέψη επηρεάζουν τον εγκέφαλο. Ελπίζουμε τα ευρήματα αυτά να σας εμπνεύσουν να αναπνεύσετε, να χαλαρώσετε, να ρίξετε τους ρυθμούς σας και να απολαύσετε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία!

Ανάλυση

Στρεσαρισμένος νους = σφιγμένοι μύες = αρνητικές και αποθαρρυντικές σκέψεις

Ήρεμος νους = χαλαροί μύες = θετικές, αισιόδοξες σκέψεις

Είμαστε «ρυθμισμένοι» εκ των προτέρων, να σκεφτόμαστε, να αισθανόμαστε και να αντιδρούμε με τον τρόπο που αντιδρούμε, κάθε φορά που η ζωή φέρνει δυσκολίες ή μας απογοητεύει. Είναι φυσιολογικό να είμαστε σκληροί με τον εαυτό μας και να ψάχνουμε συνεχώς για λύσεις από έξω. Έχουμε όμως καλά νέα. Ήδη έχετε όλη τη δύναμη, την ικανότητα και τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζονται για να αλλάξετε εξ ’ολοκλήρου τον τρόπο που λειτουργεί το μυαλό σας. Άρα και όλη τη δύναμη που χρειάζεται για να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο!

Επιστήμη

Αν τα αμέτρητα βιβλία αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης στα ράφια των βιβλιοπωλείων, τα εκατομμύρια ρητά που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τα σεμινάρια χιλιάδων δολαρίων, δεν είναι αρκετά για να αποδείξουν τη δύναμη των θετικών σκέψεων, τότε η βαθιά συνειδητή αναπνοή και το να μάθετε να ρίχνετε τους ρυθμούς σας, ίσως είναι η επιστημονική απόδειξη που θα σας πείσει να κάνετε μερικές μικρές αλλαγές που θα έχουν θετικά αποτελέσματα στη ζωή σας.

Σκεφτείτε αυτό: οι σκέψεις και οι πράξεις μας αλλάζουν τη χημική δομή του εγκεφάλου. Όταν αναπνέουμε βαθιά και αργά, όταν χαλαρώνουμε τους μύες μας και σκεφτόμαστε θετικά, τότε στην πραγματικότητα επαναπρογραμματίζουμε τον εγκέφαλό μας. Ο Alex Korb Ph.D.  ερευνητής της νευροεπιστήμης στο UCLA, μελετά πώς η yoga επιδρά στο στρες και τον εγκέφαλο. Αναφέρει στο Psychology Today ότι οι συγκεκριμένες σκέψεις που έχουμε μπορεί να διαφέρουν, όμως οι περιοχές του εγκεφάλου που εμπλέκονται και η φυσιολογική απόκριση σε αυτές, είναι ίδια. Η φυσιολογική απόκριση στο στρες σηματοδοτείται με αύξηση των παλμών, πιο γρήγορη αναπνοή, μυϊκή ένταση και αύξηση της κορτιζόλης και άλλων ορμονών του στρες.

Η παρούσα αντίδρασή μας στο στρες, μας φαίνεται φυσιολογική και είναι δύσκολο να αλλάξει. Υπάρχουν συνήθειες που πιθανότατα επιλέχθηκαν  όταν ήμασταν μικροί, παρατηρώντας τις αντιδράσεις των γονιών μας σε στρεσογόνες καταστάσεις. Μεγαλώνοντας λοιπόν, υιοθετούμε κι εμείς τις ίδιες συνήθειες. Ο εγκέφαλός μας ξέρει πώς να αντιδράσει στο στρες, στην αγάπη, στην πρόκληση, στη δυσκολία.

Όμως έχουμε κι άλλα καλά νέα! Μπορούμε να αλλάξουμε  τις αντιδράσεις μας και να διαχωριστούμε από τις παλιές συνήθειες, που μας εμποδίζουν να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Το μυστικό; Yoga & διαλογισμός!

Η σύνδεση με τη Yoga

H yoga μας εκπαιδεύει να παίρνουμε ό,τι μαθαίνουμε στο στρωματάκι μας (να αναπνέουμε βαθιά, να χαλαρώνουμε τους μύες, να καθαρίζουμε το νου και να απολαμβάνουμε την παρούσα στιγμή) και να το φέρνουμε στην καθημερινότητά μας. Οι έρευνες έχουν ανακαλύψει ότι αυτές οι τεχνικές σπάνε τις κακές συνήθειες, περιορίζουν την αρνητικότητα και μειώνουν το στρες.

Επιπροσθέτως, ο σημαντικός αντίκτυπος  του διαλογισμού είναι συχνά αντικείμενο ιατρικής μελέτης. Καινούριες επιστημονικές έρευνες βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας καθημερινά, για τα νευρολογικά οφέλη της πρακτικής του.

Η yoga και ο διαλογισμός μειώνουν το στρες, την κατάθλιψη το άγχος και ταυτόχρονα αυξάνουν την ευτυχία και τη γενικότερη ποιότητα της ζωής μας.

Ξεκινήστε τώρα!

Αφιερώστε δέκα λεπτά μέσα στην ημέρα, κάθε μέρα για να κάνετε διαλογισμό, φέρνοντας την εστίασή σας προς τα μέσα. Είναι πολύ απλό – απλώς αναπνεύστε και παρατηρήστε την αναπνοή σας. Γραφτείτε σε ένα μάθημα yoga στη γειτονιά σας. Οι μεγάλες αλλαγές δεν έρχονται μέσα σε μια νύχτα και οι συνήθειες μιας ζωής δεν αλλάζουν μέσα σε μια στιγμή. Αφιερωθείτε σε αυτό για ένα μήνα και παρατηρήστε τη ζωή σας να μεταμορφώνεται. Να θυμάστε να κάνετε θετικές σκέψεις, να παίρνετε βαθιές αργές αναπνοές και να αφήνετε τους μύες σας να χαλαρώνουν.

Αγαπήστε τον εαυτό σας και το νέο τρόπο σκέψης σας!

Namaste

γιόγκα στην παραλία

Γιόγκα στην παραλία και πώς να προετοιμαστείτε κατάλληλα

Το ιδανικότερο ίσως μέρος για να κάνετε γιόγκα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η παραλία. Μπορείτε να εισπνεύσετε τον καθαρό αέρα και την αλμύρα της θάλασσας και να συγχρονίσετε την αναπνοή σας με το ρυθμικό ήχο των κυμάτων. Ή μπορείτε απλά να βουλιάξετε μέσα στη ζεστή άμμο και να νιώσετε τις ακτίνες του καλοκαιρινού ήλιου να ζεσταίνουν το σώμα σας. Στην παραλία έρχεστε σε άμεση επαφή και σύνδεση με τη φύση και νιώθετε τη διάχυτη ηρεμία και γαλήνη που εκπέμπει. Αν δεν έχετε ξανακάνει γιόγκα στην παραλία, σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι, ώστε να απολαύσετε στο μέγιστο την πρακτική σας.

Πηγαίνετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα.

Είτε είστε πρωινός τύπος είτε όχι, το να πάτε νωρίς στην παραλία θα δείτε ότι αξίζει τον κόπο. Σηκωθείτε νωρίς και ξεκινήστε με μερικούς χαιρετισμούς στην ανατολή του ήλιου. Ο αέρας νωρίς το πρωί είναι πιο ελαφρύς και δροσερός κι ο ήλιος δεν καίει τόσο πολύ. Θα μπορέσετε επίσης να συνδεθείτε καλύτερα με τη φύση σε μια ήσυχη παραλία, πριν έρθει ο κόσμος που θα σας αποσπάσει την προσοχή. Αν δε μπορείτε με τίποτα να σηκωθείτε νωρίς το πρωί, τότε μπορείτε να πάτε λίγο πριν τη δύση του ήλιου.

Φορέστε αντιηλιακό.

Προστατέψτε την επιδερμίδα σας. Το καλύτερο είναι να φορέσετε ένα αδιάβροχο αντηλιακό, ώστε, αν ιδρώσετε, να παραμείνετε προστατευμένοι από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ενυδατωθείτε.

Πιείτε νερό για να ενυδατωθείτε καλά πριν την πρακτική σας. Πάρτε μαζί σας νερό σε ένα μπουκάλι θερμός πολλαπλών χρήσεων, που θα διατηρήσει το νερό σας δροσερό. Έχετέ το δίπλα σας ενώ κάνετε γιόγκα στην παραλία.

Πάρτε μαζί σας ένα ελαφρύ στρώμα γιόγκα, μια πετσέτα ή μια κουβέρτα.

Θα σας βοηθήσουν να οριοθετήσετε το χώρο της πρακτικής σας και να αποφύγετε τραυματισμούς από γυαλάκια, ξυλαράκια κι αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν στην παραλία.

Διαλογιστείτε περπατώντας στην παραλία.

Κάντε μια μικρή βόλτα στην ακροθαλασσιά πριν την πρακτική σας. Καθώς περπατάτε, προσπαθήστε να είστε συνειδητοί και παρόντες στη στιγμή εκείνη. Παρατηρήστε και νιώστε τη θερμοκρασία, το θαλασσινό αεράκι, το χρώμα της θάλασσας, τις μυρωδιές της φύσης. Παρατηρήστε όλη τη ζωή που σας περιβάλει εκεί που βρίσκεστε. Νιώστε την άμμο στα δάχτυλα των ποδιών σας, νιώστε το σώμα σας να ξυπνάει, τον αέρα και τον ήλιο πάνω στο δέρμα σας.

Συντονιστείτε με το ρυθμό του κύματος.

Όταν βρίσκεστε κοντά στο νερό της θάλασσας, αυτό και μόνο σας βάζει σε μια ήπια διαλογιστική κατάσταση, που χαρακτηρίζεται από γαλήνη, ηρεμία κι ενότητα. Βιώνετε μια γενικότερη κατάσταση ευτυχίας και ικανοποίησης με τη ζωή εκείνη τη στιγμή. Αφήστε το σταθερό ρυθμό της θάλασσας να σας βάλει σε μια φυσική, ρυθμική αναπνοή. Συνδεθείτε με τη θάλασσα. Νιώστε τη συνεχή παρουσία της, την απεραντοσύνη της, την ενέργειά και τη δύναμή της. Υιοθετήστε όλα αυτά τα στοιχεία, σαν να είναι δικά σας.

Αποδεχτείτε τις εξωτερικές ενοχλήσεις.

Από τη στιγμή που θα βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο κι ανάλογα με την παραλία που θα επιλέξετε, είναι πιθανόν να υπάρχουν διάφορες ενοχλήσεις. Μπορεί να είναι ένας σκύλος που γαβγίζει, λίγη άμμος που μπήκε στα μάτια σας, φωνές ή άλλοι θόρυβοι. Αγκαλιάστε τις ενοχλήσεις και τις ατέλειες. Θυμηθείτε ότι κάνετε γιόγκα για να απολαύσετε την ύπαρξή σας, τον εαυτό σας, το σώμα σας και τη φύση γύρω σας. Οπότε, απολαύστε τα ό,τι κι αν συμβεί. Αποδεχτείτε ότι δεν υπάρχει τελειότητα.

Savasana στο νερό.

Αφού έχετε τελειώσει την πρακτική σας κι έχετε αφήσει όλους τους μύες σας να βουλιάξουν και να χαλαρώσουν μέσα στην άμμο, μεταφέρετε τη Savasana σας στο νερό. Με την προϋπόθεση βέβαια, ότι η κατάσταση της θάλασσας εκείνη την ώρα το επιτρέπει. Κλείστε τα μάτια σας και επιπλεύστε ανάσκελα για μερικά λεπτά, νιώθοντας την απόλυτη σύνδεση με τη θάλασσα και τη φύση.

Η γιόγκα είναι μια πρακτική που μας επαναφέρει στον εαυτό μας, στο παρόν και στον κόσμο γύρω μας. Έτσι, ό,τι κάνετε κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας, κάντε το συνειδητά και όχι μηχανικά. Σιγά σιγά προσπαθήστε να το μεταφέρετε αυτό και στη ζωή σας.

Χαρείτε λοιπόν την πρακτική και τη ζωή σας κι απολαύστε την κάθε στιγμή λεπτό προς λεπτό.

Add to cart