Το Matcha παγωτό που θα λατρέψετε!

Η Vegan Εκδοχή Παγωτού από Τσάι Matcha

Αυτή η vegan συνταγή, βασισμένη στην καρύδα και το Matcha πράσινο τσάι, θα γίνει η αγαπημένη σας νέα συνήθεια για το καλοκαίρι! Το μυστικό της vegan εκδοχής παγωτού από τσάι matcha, είναι ότι προσθέτουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου, βανίλια και λίγες σταγόνες λεμονιού. Όλα αυτά βοηθούν στη μείωση της φυσικής πικρίας που έχει το matcha (ή οποιοδήποτε τσάι) και παράλληλα σας προσφέρει ένα γλυκό επιδόρπιο παγωτού.

Συστατικά

  • 2 κουτιά πλήρες γάλα καρύδας
  • 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού, matcha* (δείτε σημείωση)
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • Ένα λεμόνι
  • Προαιρετικό – 1 κουταλιά της σούπας βότκα, για να βοηθήσει στην υφή του παγωτού όταν παγώσει
  • Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

  1. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ από τη μηχανή κατασκευής παγωτού, βρίσκεται στον καταψύκτη για τουλάχιστον 12 ώρες. 24 ώρες ακόμα καλύτερα.
  2. Χτυπάμε μαζί: το matcha, τη ζάχαρη, το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, τις σταγόνες λεμονιού (όχι πολύ και πικρίσει το μείγμα), το αλάτι και τη βότκα, εάν χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στη μηχανή παγωτού και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν τελειώσετε, ρίξτε το έτοιμο μείγμα σε ένα δοχείο ασφαλές για κατάψυξη και καταψύξτε για τουλάχιστον 1-2 ώρες ώστε να σφίξει το μείγμα.
  3. Εάν το παγωτό σας έχει παγώσει όλη τη νύχτα, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να μαλακώσει ξανά.
Preparation Ice Cream Matcha Ninja
Preparation Ice Cream Matcha Ninja

* Ανάλογα με το matcha που χρησιμοποιείτε, η γεύση του μπορεί να ποικίλλει ευρέως στην πικρία.

Απολαύστε ένα πεντανόστιμο παγωτό, μαζί με όλα τα οφέλη που προσφέρει το αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι matcha.

Γι αυτήν τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε Matcha Ninja Organic Tea που θα βρείτε εδώ καθώς δίνει ωραία και ισορροπημένη γεύση.

Matcha Ninja Ice-Cream
Matcha Ninja Ice-Cream

Καλή σας απόλαυση!

Copyright © 2021, All rights reserved.

Add to cart