Ο πλήρης οδηγός σας για ένα καλοκαιρινό Yoga Retreat

9+1 πράγματα που χρειάζεστε μαζί σας σε ένα καλοκαιρινό Yoga Retreat

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και οι επιλογές για μικρές αποδράσεις από την πόλη συνδυάζοντας ξεκούραση, αναψυχή και yoga είναι πλέον πολλές! Είτε επιλέξετε να ταξιδέψετε μόνοι είτε με φίλους, για κάποιο οργανωμένο yoga retreat, ένα είναι σίγουρο – η yoga και η επαφή με τη φύση θα σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε τα μικρά και καθημερινά πράγματα. Θα έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας, φροντίζοντας παράλληλα την ψυχή και το σώμα σας. Επιλέξτε το επόμενο retreat που θα σας τονώσει και παράλληλα θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στην πρακτική σας.

 1. Στρώματα Γιόγκα

Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ yoga στρώμα. Πολλά θέρετρα που διοργανώνουν yoga retreats, μπορούν να σας προσφέρουν τα δικά τους. Φέρνοντας όμως το δικό σας yoga mat, θα σας κάνει να νιώσετε μεγαλύτερη άνεση κάνοντας την πρακτική σας, καθώς και ασφάλεια στην προσωπική σας υγιεινή. Μην ξεχάσετε επίσης και το καθαριστικό του yoga στρώματός σας!

2. Γιόγκα στηρίγματα

Χρησιμοποιήστε μέσα στο μάθημα, yoga props όπως yoga blocks, ιμάντες, ακόμα και yoga wheels για σωστή ευθυγράμμιση του σώματος αλλά και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της άσκηση σας.  Μπορείτε επίσης να έχετε μαζί σας και αντιολισθητικά γάντια, ώστε τα χέρια σας να μην γλιστρήσουν από το yoga στρώμα σας. Επίσης μία γιόγκα κουβέρτα θα σας κρατήσει ζεστούς κατά τη διάρκεια της savasana στο τέλος κάθε προπόνησης.

3. Ρούχα γιόγκα

Παίρνοντας μαζί σας τα αγαπημένα σας yoga ρούχα, θα σας κάνουν να νιώσετε άνεση κατά τη διάρκεια της πρακτική σας. Λάβετε υπόψη τη διάρκεια της διαμονής σας, καθώς και τον καιρό. Ακόμα κι αν παρακολουθείτε ένα yoga retreat σε μια τροπική τοποθεσία, οι βραδινές ώρες και οι αεράκι του ωκεανού επιβάλλει λίγα πιο ζεστά yoga ρούχα.

4. Yoga πετσέτες

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το αίσθημα του γλιστρήματος κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας. Γι’ αυτό λοιπόν σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας και τη γιόγκα πετσέτα σας για να έχετε τέλειο κράτημα ακόμα και στις ασκήσεις που σας κάνουν να ιδρώσετε περισσότερο.

5. Αντηλιακό

Μην ξεχάσετε να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Ψεκάστε το αντηλιακό πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παραμείνετε προστατευμένοι και ενυδατωμένοι!

6. Σημειωματάριο

Η εμβάθυνση στην πρακτική σας καθώς και η αίσθηση ηρεμίας που θα νιώσετε σε ένα yoga retreat, θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο καθαρά και να ανακαλύψετε νέα πράγματα για τον εαυτό σας. Πάρτε στυλό και σημειωματάριο και γράψτε τις εμπειρίες σας και τις σκέψεις σας στο χαρτί.

7. Μπουκάλι νερού

Ίσως το έχετε ξανά-ακούσει πολλές φορές, αλλά η ενυδάτωση είναι το κλειδί σε ότι κι αν κάνετε. Πολύ περισσότερο σε yoga retreats που απαιτούν φυσική αλλά και πνευματική ενέργεια. Ένα μπουκάλι νερού λοιπόν είναι το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ για να έχετε μαζί σας. Κάντε καλό στο σώμα σας αλλά και στο περιβάλλον με ένα μπουκάλι νερού που σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά.

8. Υγιεινά σνακ

Είναι πάντα καλό να έχουμε μερικά σνακ στο χέρι ή ακόμα και το αγαπημένο σας συμπλήρωμα διατροφής. Σκεφτείτε να πάρετε μαζί σας, τρόφιμα και σνακ με θρεπτικά συστατικά που θα σας κρατήσουν για ώρες: όπως ξηροί καρποί, μπάρες κ.α. Διαβάστε εδώ, το άρθρο μας με προτεινόμενα τρόφιμα και φρούτα που θα σας δώσουν την απαραίτητη ενεργεία αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας!

9. Άνετα παπούτσια

Τα γιόγκα retreats, σίγουρα δεν είναι μέρος για τακούνια. Πάρτε μαζί σας άνετα παπούτσια ή σαγιονάρες, για να διευκολύνετε το περπάτημα σας από συνεδρία σε συνεδρία.

10. Θετική ενέργεια

Τελευταίο και ΜΗ εξαιρετέο είναι φυσικά η καλή σας διάθεση! Ανεξάρτητα από τον προορισμό σας, η θετική σας ενέργεια, είναι το κλειδί σε ότι κι αν κάνετε. Με θετική ενέργεια μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ημέρας, αλλά θα μπορέσετε να νιώσετε πιο ζωντανοί και έτοιμοι να ζήσετε την περιπέτεια που θα σας έρθει.

Δείτε περισσότερα άρθα για Υoga εδώ

Copyright © 2021, All rights reserved.

Add to cart