Blog New Year's Resolution

Νέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι

Νέα Χρονιά – Νέοι Στόχοι –

Κάθε χρονιά επιθυμούμε μια νέα αρχή! Θέλουμε να κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας θέτοντας άλλοτε προσωπικούς και άλλοτε επαγγελματικούς στόχους.

Η νέα χρονιά δείχνει να είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουμε από την αρχή.  Το να θέσουμε στόχο να αλλάξουμε τις παλιές συνήθειες που δε μας εξυπηρετούν πια και να υιοθετήσουμε καινούριες και πιο υγιείς, είναι μια πρακτική που αξίζει τον κόπο! Οι περισσότεροι όμως από εμάς, έχουμε διαπιστώσει από την εμπειρία μας, ότι αυτό τις περισσότερες φορές, δεν είναι τόσο εύκολο όσο πιστεύουμε.

Οι συνήθειες μας έχουν δύναμη πάνω μας. Οι επαναλαμβανόμενες πράξεις και σκέψεις καταγράφονται και αποθηκεύονται στο σώμα και στο μυαλό μας. Όσο πιο πολύ τις επαναλαμβάνουμε τόσο πιο ασυνείδητες γίνονται. Ο ψυχολόγος Jeremy Dean λέει ότι οι συνήθειες αποτελούν το 50% όσων κάνουμε κάθε μέρα.

Κάποιες από τις περισσότερες καθημερινές μας συνήθειες, μας είναι αρκετά χρήσιμες. Για παράδειγμα το να κλειδώνουμε όταν φεύγουμε από το σπίτι, το να βουρτσίσουμε τα δόντια μας μετά το φαγητό, το να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας ή το να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε στην ώρα μας στα ραντεβού μας.

Ωστόσο υπάρχουν κι άλλες συνήθειες που δεν είναι τόσο χρήσιμες και που μπορεί να είναι από ενοχλητικές, όπως η συνήθεια να τρώμε τα νύχια μας, έως και καταστροφικές ή απειλητικές για την υγεία και τη γενικότερη ευζωία τη δική μας και των άλλων. Για παράδειγμα συνήθειες όπως η  υπερκατανάλωση φαγητού, αλκοόλ, τσιγάρου ή ακατάλληλη εκτόνωση θυμού.

Οπότε επιλέγουμε την αρχή της Νέας Χρονιάς, που είναι η εποχή για νέα ξεκινήματα – για να θέσουμε τους καινούριους στόχους. Παρόλο που οι παλιές, υπάρχουσες συνήθειες έχουν αρκετή ορμή και δυναμική, υπάρχουν εργαλεία διαθέσιμα σε όλους μας, που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαγκιστρωθούμε από τα «καλοφορεμένα» μοτίβα. Κατά την άποψή μας, το πιο ισχυρό εργαλείο είναι η συνειδητότητα!

Η δύναμη της επιλογής

Λίγες στιγμές διαλογισμού αρκούν για να καταλάβουμε ότι το μυαλό μας χάνεται σε σκέψεις, ονειροπoλήσεις, υποθετικά σενάρια και συναισθηματικά δράματα κατά το 99,99 % του χρόνου. Και μετά δε θέλει πολύ για να καταλάβουμε ότι το 99,99% του υλικού των σκέψεων μας, είναι το ίδιο ανακυκλωμένο υλικό, που επαναλαμβάνεται συνέχεια. Αυτή είναι η δύναμη της συνήθειας.

Καθώς ξεκινάμε να μπαίνουμε σε μια διαδικασία να αρχίζουμε να αποκωδικοποιούμε τα ασυνείδητα μοτίβα των σκέψεων μας και των αντιδράσεών μας, μπορούμε στην πορεία σιγά σιγά να αρχίσουμε να τα αναγνωρίζουμε όλο και νωρίτερα. Αυτό μας βοηθά να σταματάμε να “ταΐζουμε“ τα γνωστά μοτίβα πριν μας κατακλύσουν, πριν να μας κάνουν «κατάληψη» και δημιουργήσουν ανθυγιεινές αντιδράσεις. Καθώς σταματάμε να ταΐζουμε τις συνήθειές μας, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει πολύς χώρος για νέα δημιουργική ενέργεια.

Η δύναμη της συνειδητότητας είναι που μας δίνει επιλογή. Επειδή οι συνήθειές μας είναι ως επί το πλείστον ασυνείδητες, γι΄αυτό μας φαίνονται απόλυτα φυσιολογικές. Η συνειδητότητα μας δίνει την ευκαιρία να κατεβάσουμε ταχύτητα και να παρατηρήσουμε τις σκέψεις και τις πράξεις στις οποίες επενδύουμε. Όταν παρατηρήσουμε τις σκέψεις μας- και τη δύναμη που έχουν αυτές στις πράξεις μας – τότε θα έχουμε την επιλογή για το αν θα συνεχίσουμε να τις «θρέφουμε»  ή αν θα σταματήσουμε να τους δίνουμε την ενέργειά μας.

Η συνειδητότητα (mindfulness) και οι προθέσεις για τη νέα χρονιά

Οι περισσότερες βαθιά ριζωμένες συνήθειες, προκύπτουν από συνήθειες επιθυμίας ή αποστροφής. Για παράδειγμα, αν θέλουμε να σταματήσουμε να τρώμε βουλιμικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ενέργεια της επιθυμίας που κρύβεται κάτω από αυτή τη συνήθεια.

Ας υποθέσουμε πως έχετε μια ξαφνική έντονη επιθυμία να φάτε γλυκά. Όταν σταματήσετε κι αναγνωρίσετε τη βασική ρίζα της ενέργειας αυτής της επιθυμίας και απλά μείνετε με αυτή την ενέργεια, θα την παρατηρήσετε να έρχεται και να φεύγει. Είναι απλά μια επιθυμία. Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι γι’ αυτή την επιθυμία.

Αν θέλετε να σταματήσετε μια συνήθεια, παρατηρήστε την ενέργεια της. Όταν αρχίσετε να το παρατηρείτε αυτό, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τις ενέργειες πίσω από τις επιθυμίες. Αρχίζετε να είστε πιο συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας κι έτσι είναι πιο πιθανό να αρχίσετε να κάνετε συνειδητές επιλογές και λιγότερο πιθανό να ενεργείτε εις βάρος σας.

Η συνειδητότητα είναι μια τέχνη που χρειάζεται χρόνια για να αναπτυχθεί. Βοηθάει όμως πολύ το να θυμόσαστε να είστε επιεικείς με τη διαδικασία αυτή και τον εαυτό σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το να παίρνετε λίγη ώρα κάθε μέρα – 5 λεπτά με 1 ώρα ή και περισσότερο – και απλά να κάθεστε σε μια ήρεμη γωνιά του σπιτιού σας και να παρατηρείτε τις σκέψεις σας.

Όταν ξεκινήσουν οι σκέψεις – και θα ξεκινήσουν – δε χρειάζεται να κάνετε κάτι με αυτές. Ακόμα και το να ενδώσετε σε αυτές, το να τις κρίνετε ή το να προσπαθήσετε να τις απωθήσετε τους δίνει ενέργεια. Απλά παρατηρήστε. Να ξέρετε ότι το να σκεφτόμαστε είναι κάτι που συμβαίνει. Κάποιες μέρες οι σκέψεις θα είναι πολλές και ανεξέλεγκτες, κάποιες άλλες ο νους θα είναι πιο ήσυχος. Με τον καιρό οι συνήθειές μας αλλάζουν. Να είστε υπομονετικοί.

 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ

Η συνήθεια της συνειδητότητας (mindfulness) παίρνει χρόνια, αλλά τι μπορείτε να κάνετε άμεσα για να βοηθήσετε τις προθέσεις σας να γίνουν συνήθειες;

Εδώ είναι μερικές προτάσεις:

 • Να είστε ακριβείς. Είτε η πρόθεσή σας είναι να χάσετε βάρος, είτε να αρχίσετε να κάνετε διαλογισμό, κάντε εικόνα τη συγκεκριμένη κατάσταση που θέλετε να καλλιεργήσετε.
 • Μετά – κι αυτό είναι πραγματικά σημαντικό- σκεφτείτε μια ενέργεια που θα βοηθήσει στην επίτευξη της πρόθεσής σας. Πάλι, να είστε ακριβείς.

Δείτε ένα παράδειγμα: ας πούμε ότι θέλετε να ξεκινήσετε να κάνετε πρακτική στο διαλογισμό.

 1. Προσδιορίστε πόσο χρόνο θα θέλατε να ξοδεύετε κάθε μέρα, λαμβάνοντας υπόψη σας τι είναι εφικτό σύμφωνα με το πρόγραμμά σας, τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές σας δεσμεύσεις.
 2. Βρείτε ένα σημείο στο σπίτι σας όπου θα βάλετε ένα μαξιλάρι ή ένα παγκάκι διαλογισμού, ώστε να μη χρειάζεται σκέψη και προσπάθεια κάθε μέρα να βρείτε που θα καθίσετε.

Ορίστε μια συγκεκριμένη και σταθερή μέρα κάθε μέρα, Το να κάνετε διαλογισμό  με το που ξυπνάτε το πρωί είναι κάτι που δουλεύει για πολλούς ανθρώπους. Τα τηλεφωνήματα, τα e-mails, τα γεύματα, οι εξωτερικές δουλειές, οι υποχρεώσεις της δουλειάς, των σχέσεων, της οικογένειας, είναι πιο πιθανό να προκύψουν αργότερα μέσα στην ημέρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι εύκολο να ξεχάσετε την πρακτική σας.

Αν έχετε ήδη θέσει τους στόχους σας, τα παραπάνω μικρά βήματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να μείνετε φέτος πιστοί σε αυτούς.

Καλή χρονιά!!!

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα!

BLOG Κάρμα Γιόγκα – Η Γιόγκα της Προσφοράς - 

Κάρμα Γιόγκα – Η Γιόγκα της Προσφοράς

Κάρμα Γιόγκα – Η Γιόγκα της Προσφοράς – 

Η Karma Yoga είναι ένα από τα 4 μονοπάτια της κλασικής Yoga όπως η Jnana Yoga (γνώση), Bhakti (αφοσίωση) και Raja (διαλογισμός). Το μονοπάτι της Karma Yoga είναι πιο πνευματικό και σε αυτό, κάθε πράξη πρέπει να προέρχεται με αγάπη, επίγνωση και πλήρη αποταύτιση. Καμία πράξη, σκέψη, η λέξη πρέπει να είναι εγωιστική.

Σύμφωνα με τον Lord Krishna στην  Bhagavad Gita, Karma Yoga είναι η πνευματική πρακτική ανιδιοτελούς προσφοράς προς όφελος άλλων –  the spiritual practice of “selfless action performed for the benefit of others”.

Η Karma Yoga είναι το μονοπάτι για την πνευματική απελευθέρωση ‘moksha’ μέσα από την προσφορά και τη εργασία. Σημαίνει να προσφέρετε τον εαυτό σας ολοκληρωτικά σε έναν μεγαλύτερο σκοπό. Η Karma Yoga είναι η ‘yoga της δράσης’. Η δράση δηλαδή που γίνεται με επίγνωση, που ελευθερώνει αντί να δεσμεύει. Είναι μέσω της ανιδιοτελής πράξης, και της προσφοράς που πηγάζει από την καρδιά μας, που μπορεί κανείς να αποκτήσει το πολύτιμο πετράδι της αγνότητας, της υπομονής και της ταπεινοφροσύνης.

Σημασία έχει λοιπόν το να βγαίνει από μέσα μας! Το να προσφέρουμε κάτι σε κάποιον, το να βοηθήσουμε ή/ και να κάνουμε μια καλή πράξη, δεν απαιτεί ούτε πολλά έξοδα αλλά ούτε και υπερβολική προσπάθεια. Προσφέρετε απλόχερα μικρά πράγματα ή μεγάλα, υλικά ή άυλα!

Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε με απλές κινήσεις, να δώσετε χαρά στους συνανθρώπους σας.

 • Φτιάξτε ένα πακέτο (τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κτλ.) και δωρίστε τα σε μια φιλανθρωπική αποστολή ή σε κάποια οικογένεια που ξέρετε ότι τα χρειάζεται.
 • Χαρίστε τα ρούχα που δε θέλετε πια, σε φίλους ή σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
 • Όταν αγοράζετε στο δρόμο κάτι να φάτε, αγοράστε κάτι επιπλέον για να δώσετε σε έναν άστεγο.
 • Δώστε τη σειρά σας στο σούπερ-μάρκετ σε κάποιον ηλικιωμένο.
 • Να είστε ευγενικοί στην οδήγηση. Να δίνετε προτεραιότητα σε άλλους οδηγούς.

Μικρές κινήσεις σημαντικής προσφοράς που όπως θα διαπιστώστε μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα.

Υπάρχουν ωστόσο κι άλλοι τρόποι που μπορείτε να προσφέρετε, όπως το να γίνετε εθελοντές αιμοδότες, να γραφτείτε σε μία ΜΚΟ ή ακόμη και σε ένα σύλλογο, οργανώνοντας μια φιλανθρωπική δράση. Ακόμη μπορείτε να προσφέρετε τη θέση σας στις συγκοινωνίες σε κάποιον που τη χρειάζεται περισσότερο από εσάς, να οργανώσετε έναν καθαρισμό στο πάρκο ή την πλατεία της γειτονιάς σας ή να βάλετε σε ένα σημείο φαγητό και νερό για τα αδέσποτα ζωάκια της γειτονιάς σας.

Picture2 | GIVE Blog
Blog | Karma Yoga

Επίσης δεν είναι μόνο οι κινήσεις που μετράνε αλλά και η ψυχολογική υποστήριξη! Μιλήστε όμορφα και τονίστε τα θετικά στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεστε. Διδάξετε σε κάποιον κάτι που γνωρίζετε ή ακόμη ενθαρρύνετε κάποιον να κυνηγήσει τα όνειρά του, άσχετα με το πόσο μεγάλα ή μικρά είναι! Επισκεφθείτε πιο συχνά τους γονείς και τους παππούδες σας ή χαρίστε το χαμόγελό σας σε έναν ηλικιωμένο ή σε κάποιον που σας φαίνεται μοναχικός. Πιστέψτε μας, είναι ανεκτίμητης αξίας.

Give Blog
Blog | Karma Yoga

Προσφέρετε απλόχερα – είναι μεταδοτικό!

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα!

Christmas Guide Blog

Christmas Guide

Christmas Guide –

Αυτήν την εποχή δεν είναι μυστικό, πως μας έχουν λείψει οι στιγμές και οι ζεστές αγκαλιές με τους αγαπημένους μας. Πολλοί από εμάς εξακολουθούμε ακόμη να μην μπορούμε να ταξιδέψουμε για να βρεθούμε μαζί με την οικογένεια μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσουμε να συνδεθούμε μαζί τους και να εκφράσουμε την αγάπη μας μέσα από όμορφα δώρα που δείχνουν πόσο καλά τους γνωρίζουμε αλλά και πόσο τους νοιαζόμαστε.

Σε αυτό το blog, συγκεντρώσαμε 10 διαφορετικούς τύπους ανθρώπων που πολλοί από εμάς έχουμε στη ζωή μας. Για το φίλο που χρειάζεται να χαλαρώσει περισσότερο…/ για το φίλο γιόγκι / το φίλο με τη βαθύτερη οικολογική συνείδηση / ή το γεννημένο ταξιδιώτη..Ανεξάρτητα για το ποιον ψωνίζετε, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε εμπνευσμένα δώρα που σίγουρα θα τους κάνουν να χαμογελάσουν.

Και ας μην ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το να δίνουμε, αλλά και με τη χαρά της λήψης. Είστε κι εσείς ξεχωριστοί! Καθώς περιηγείστε λοιπόν στη συλλογή μας από προϊόντα που σχετίζονται με τη γιόγκα και όχι μόνο, αφήστε τον εαυτό σας να επιλέξει τα προϊόντα που σας εμπνέουν. Δημιουργήστε κι εσείς μια λίστα επιθυμιών με αυτά που θα θέλατε να βρείτε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Παρακάτω θα βρείτε μία συλλογή από χριστουγεννιάτικα δώρα που υποστηρίζουν την υγεία και την ευεξία και είναι ιδανικά για όποιον ενδιαφέρεται για τη γιόγκα και τον διαλογισμό, όπου κι αν βρίσκεται στο προσωπικό του ταξίδι.

1. Για τον φίλο που χρειάζεται περισσότερη ηρεμία στη ζωή του

Εάν ο «φίλος» που πρέπει να αποβάλλει το άγχος, είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος σας ο εαυτός σας, τότε χαρίστε στον εαυτό σας χαλαρωτικά και αναζωογονητικά δώρα το συντομότερο δυνατόν (άλλωστε οι φίλοι και η οικογένειά σας σίγουρα θα χαρούν βλέποντας σας λιγότερο αγχωμένο!). Επιλέξτε ένα μαξιλαράκι ματιών για βαθιά χαλάρωση – ένα οικονομικό, απλό αλλά πάντα αγαπητό δώρο. Συνδυάστε το με αρωματικά στικ για να δημιουργήσετε και την χαλάρωση που απαιτείται στο χώρο. Επιλέξτε να πιείτε κι ένα YOGI TEA για Χαλάρωση  – ένα μοναδικό μείγμα από χαλαρωτικά βότανα που βοηθάει να ανακτήσουμε την ισορροπία και ηρεμία σε σώμα και πνεύμα.

Και για ακόμη περισσότερη χαλάρωση αλλά και για να καταπραΰνετε το άγχος μετά από μια δύσκολη μέρα, δοκιμάστε το ENECTA 3% CBD Oil (300mg) – 10ml ενώ ένα στρώμα μασάζ μπορεί να ανακουφίσει από πόνους, στρες, πιασμένους μυς και προβλήματα ύπνου.

2. Για τον λάτρη του τσάι

Είναι η τέλεια εποχή για τσάι! Βρείτε την αγαπημένη σας γεύση, μέσα από τη συλλογή μας με 20+ διαφορετικά Yogi Tea. Και για όσους το τσάι είναι η καθημερινή τους λατρεία, κάντε τους δώρο το YOGI TEA Ayurvedic Selection, που περιέχει 30 φακελάκια τσαγιού με διαφορετικές γεύσεις για να βρείτε την αγαπημένη σας. Συνδυάστε το επίσης και με το ECoffee Cup για μία μοναδική εμπειρία. Δείτε επίσης το τσάι Matcha Ninja με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε, το ολοκληρωμένο Σετ Δώρου – Finest Yogi Tea μαζί με την κούπα Ecoffee Cup.  Βοηθήστε τους να πίνουν το τσάι τους εν κινήσει, παρέα με την κούπα E-Coffee Cup που δεν αφήνει πλαστική επίγευση, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και διαθέτουν προστατευτικό καπάκι υψηλής ποιότητας.

3. Για το Γιόγκι

Στο Simply Green, δεν είναι δύσκολο να βρείτε κάτι που θα λατρέψει ο φίλος σας γιόγκι! Τι καλύτερο λοιπόν από ένα στρώμα γιόγκα! Οι επιλογές είναι πολλές! Διαφορετικά το Basic Yoga Σετ, είναι ολοκληρωμένο σετ από στρώμα, τουβλάκια γιόγκα αλλά και ζώνη γιόγκα – που θα τους βοηθήσουν να αισθανθούν πιο ασφαλής και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της πρακτική τους. Και για ένα level up, σας προτείνουμε την κουβέρτα yoga, το yoga wheel, ή και ένα bolster για restorative yoga. Και για τους πιο τολμηρούς της παρέας, γιατί όχι, να τους κάνετε δώρο το FeetUp. Κινηθείτε ακόμη πιο άνετα στην πρακτική σας με τα ρούχα Manduka.

Επίσης δείτε τη συλλογή μας από τσάντες μεταφοράς, για όσους έχουν ήδη αγοράσει το στρώμα τους, και τη συλλογή μας από βοηθήματα γιόγκα και κάντε δώρο αυτό που ακριβώς χρειάζονται!

Επιπλέον, μία δωροκάρτα Simply Green είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα με τον φίλο γιόγκι 😉

4. Για τον φίλο που δεν κοιμάται καλά

Το CBNight ή το CBNight FORMULA PLUS, είναι το TOP προϊόν γι’ αυτούς που ψάχνουν να βελτιώσουν τον ύπνο τους με αποτελεσματικό τρόπο.

Αν λοιπόν έχετε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που αδυνατεί να κοιμηθεί καλά ή δεν αφιερώνει το χρόνο που πρέπει για τη ξεκούραση του, τότε βοηθήστε τους να φτιάξουν μία ρουτίνα η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας με τα αρωματικά sticks, ένα υπέροχο τσάι – Yogi Tea Bedtime, το αγαπημένο μαξιλαράκι ματιών και πριν τον ύπνο το top-selling προϊόν CBDNight Formula ή CBDNight Formula Plus!

5. Για τον φίλο που θέλει να ξεκινήσει διαλογισμό

Τα οφέλη του διαλογισμού είναι πλέον ευρέως γνωστά – μειώνουν το άγχος, βελτιώνουν τη βαθύτερη εστίαση στα μικρότερα πράγματα της καθημερινότητάς σας, και σας βοηθούν να επιτύχετε την επιθυμητή χαλάρωση. Για να βοηθήσετε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα να κάνουν πιο άνετο την πρακτική τους, κάντε τους δώρο το Σετ Διαλογισμού που αποτελείται από μαξιλάρι διαλογισμού μαζί με το Zabuton, για λίγη επιπλέον άνεση στους αστραγάλους. Βοηθήστε τους ακόμη, να δημιουργήσουν έναν πιο Zen χώρο, χαρίζοντάς τους τα αρωματικά incense sticks για πιο θετική επίδραση στο χώρο, ενώ τα διακοσμητικά χώρου, αλλά και οι συσκευές αρωματοθεραπείας θα δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε!

6. Για αυτόν που φροντίζει τον εαυτό του και το Wellbeing

Για αυτόν που φροντίζει τον εαυτό του, θα βρείτε στο Simply Green, την πλήρη σειρά Wellbeing από συμπληρώματα, βιταμίνες, καλλυντικά καθώς και για το Fitness. Επίσης θα βρείτε και τις υπέρ-τροφές Superfood, που έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά, για ένα ισχυρό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείτε ακόμα να το βάλετε στα αγαπημένα σας ροφήματα αλλά και να φτιάξετε υπέροχες συνταγές.

7. Για τον άντρα Yogi

Συνήθως είναι πιο δύσκολο για τους άντρες να επιλέξουν δώρα, αλλά ευτυχώς για εσάς, το έχουμε καλύψει κι αυτό! Για τον άντρα που κάνει γιόγκα, θα λατρέψει στρώμα γιόγκα Balance Premium. Ένα επαγγελματικό στρώμα γιόγκα, ιδιαίτερα απορροφητικό στους κραδασμούς. Έτσι θα τους επιτρέψει να παραμείνουν σταθεροί, ακόμα και στις πιο δύσκολες πόζες! Επιπλέον, πάντα ένα βοήθημα είναι χρήσιμο, γι’ αυτό μπορείτε να ολοκληρώσετε το δώρο, προσθέτοντας ένα τουβλάκι γιόγκα από φελλό ή ένα ζευγάρι ToeSox.

8. Για τον μαχητή της οικολογίας

Για όσους επιθυμούν το yoga στρώμα τους να είναι από φυσικό υλικό τότε τα Jade Yoga Mats είναι το στρώμα που θα χρειαστούν! Προέρχονται και κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ, ανανεώσιμη πηγή που προέρχεται από το καουτσούκ δέντρο, χρησιμοποιώντας μεθόδους σύμφωνες σε νόμους προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα δεν περιλαμβάνει PVC ή άλλης μορφής συνθετικό λάστιχο. Προσφέρουν πολύ καλό αντιολισθητικό κράτημα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο στρώμα της κατηγορίας του.

Και το καλύτερο?! Με κάθε Jade Harmony Στρώμα Γιόγκα που αγοράζετε, φυτεύετε και ένα δέντρο!

9. Για τον Yogi ταξιδιώτη

Το ωραιότερο δώρο για έναν ταξιδιώτη γιόγκι, είναι τα Travel Mats της σειράς Jade & Manduka. Τι καλύτερη πρόταση για κάποιον που είναι on-the-go και ταυτόχρονα δεν ξεφεύγει από την πρακτική του?! Μην ξεχάσετε το καθαριστικό στρώματος γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα το χρειαστεί!

Μπορείτε ακόμη να εμπλουτίσετε το δώρο σας με ένα από τα υπέροχα William Morris Θερμός, για πλήρη ενυδάτωση όλες τις ώρες, αλλά και με τα ποτήρια καφέ. Προσθέστε επίσης, ένα σημειωματάριο που θα τους βοηθήσει να καταγράφουν τις σκέψεις τους, στην καθημερινότητά τους.

10. Για σένα

Περιηγήσου στο site μας ή έλα να σε γνωρίσουμε από κοντά! Θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις αυτό που πραγματικά αναζητάς μέσα από τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων μας.

Εάν ακόμα δεν έχετε βρει αυτό ακριβώς που ψάχνετε, τότε ρίξτε μια ματιά στις λίστες δώρων Χριστουγέννων, που παρουσιάζουν όλα τα φανταστικά προϊόντα του Simply Green σε κάθε κατηγορία!

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα γύρω από τη Yoga!

Your Mat Guide

Your Mat Guide

Your Mat Guide – 

Γνωρίστε τα στρώματα μας και επιλέξτε το κατάλληλο για την πρακτική σας!

Basic Yoga Mats

Το δικό μας BestSeller στρώμα γιόγκα!

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Είναι ελαφρύ, εξαιρετικής ποιότητας, οικονομικό και σε πολλά υπέροχα χρώματα! Αυτό το στρώμα γιόγκα τα έχει όλα! Αν θέλετε να κάνετε τη γυμναστική σας στο σπίτι ή στο studio αλλά δε θέλετε να δώσετε και μία περιουσία, τότε το Basic Yoga Mat είναι το κατάλληλο για εσάς. Απορροφάει τους κραδασμούς σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο για όσους ψάχνουν την τέλεια σχέση ποιότητας-τιμής. Είναι τόσο δημοφιλές που θα το δείτε σε αρκετά studio και όχι μόνο!

Γιατί θα σας καταπλήξει:

Το στρώμα που θα προσφέρει υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας ενώ μπορείτε να το μεταφέρετε πολύ εύκολα και μέσα στο studio για τη δική σας υγιεινή. Διαλέξτε την απόχρωση που ταιριάζει σε εσάς μέσα από υπέροχα χρώματα (Μαύρο, Πράσινο, Μωβ, Κίτρινο)

Για yoga στρώματα με ακόμη πιο αντιολισθητική επιφάνεια και οικονομικά δείτε εδώ το Sticky Basic Yoga Mat (διαστ  66 εκ. x 185 εκ. x 4χιλ.)

Λεπτομέρειες Στρώματος: 

 • Διαστάσεις 60 εκ. x 180 εκ. x4χιλ
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες
 • Με Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Σε 5 χρώματα για να επιλέξετε
Studio – Performance Yoga Mats
Your Performance Yoga Mat

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Ένα επαγγελματικό yoga mat 5 χιλιοστών, με ειδικό σχεδιασμό ώστε να προστατεύει τα γόνατα, τη μέση και τους αγκώνες σας ακόμα και στις πιο απαιτητικές σας πόζες. Είναι ένα βιώσιμο στρώμα γιόγκα που συνεχίζει να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η μαλακή του επιφάνεια των 5χιλ κάνει την πρακτική σας, στη Γιόγκα, Πιλάτες, ή ακόμα και στο γυμναστήριο σας ακόμα πιο άνετη.

Γιατί θα σας καταπλήξει:

Με εξαιρετική απορρόφηση των κραδασμών, αυτό το στρώμα γιόγκα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και από τις δύο μεριές! Ναι, σωστά ακούσατε! Η δομή της επιφάνειας του στρώματος είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να προσφέρει ισχυρό κράτημα και από τις δύο πλευρές. Επίσης προσφέρει τέλεια υποστήριξη, απορρόφηση των κραδασμών αλλά και σταθερότητα. Ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1,5 κιλά ώστε να το μεταφέρετε παντού και με μεγαλύτερη ευκολία!

Λεπτομέρειες Στρώματος:

 • Διαστάσεις 65 εκ. x 180 εκ. x 5χιλ.
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες
 • Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Σε 3 χρώματα για να επιλέξετε (Κόκκινο, Μπλε/Γκρι, Γκρι Ανοικτό)
Balance – Premium Yoga Mat
Your Balance Yoga Mat

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Για την απόλυτη υποστήριξη με το Balance – Premium Στρώμα Γιόγκα. Κατάλληλο ακόμα και για τον πιο παθιασμένο yogi, αυτό το στρώμα έχει σχεδιαστεί για να σας κρατάει σταθερούς και σε δύσκολες πόζες. Φτάστε το στα όρια με το Balance Mat! Ιδανικό και για εξοπλισμό studio!

Γιατί θα σας καταπλήξει:

WOW λόγω της μεγάλης ανθεκτικότητάς και διάρκειάς του στο χρόνο και χάρης στην πυκνή & πολυτελούς σύνθεσής του. Είναι εξαιρετικά αντιολισθητικό και ιδιαίτερα απορροφητικό στους κραδασμούς. Η κάτω επιφάνεια του στρώματος εφάπτεται απόλυτα στο πάτωμα και ενδείκνυται τόσο για πρακτική της Yoga όσο και για απλή (έντονη ή μη) άθληση!

Λεπτομέρειες Στρώματος:

 • Διαστάσεις 65 εκ. x 185 εκ. x 6 χιλ.
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες
 • Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Ιδανικό για δασκάλους και Studio
 • Σε 3 χρώματα για να επιλέξετε (Μπλε, Μωβ, Μαύρο)
Grip Superior Yoga Mat
Your Superior Grip Mat

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Ενώ όλα γύρω μας αλλάζουν καθημερινώς, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι:  To ανθεκτικό και πλήρως αντιολισθητικό Grip Superior Yoga Mat. Φτιαγμένο για την να μένει σταθερό ακόμα και στην πιο απαιτητική άσκηση με συνεχείς εναλλαγές το Superior Grip Στρώμα Γιόγκα, θα σας βοηθήσει να μείνετε σταθεροί στο έπακρο πάνω στο στρώμα σας.

Γιατί θα σας καταπλήξει:

Grippy εξ’ορισμού, αυτό το στρώμα, σας επιτρέπει να εστιάσετε πλήρως στην πρακτική σας χωρίς να σας αποσπά την προσοχή ο κίνδυνος ότι μπορεί να γλιστρήσετε. Η τέλεια απορρόφηση των κραδασμών, σας παρέχει σταθερότητα σε δύσκολες πόζες ενώ προστατεύει τις αρθρώσεις σας! Είναι το πλέον κατάλληλο στρώμα που χρειάζεστε για πρακτικές όπως Hot Yoga, Ashtanga, Pilates, HIIT (High-Intense Interval Training) αλλά και για πολλές ακόμα έντονες ασκήσεις.

PLUS: Ξεχάστε τα στρώματα με έντονη μυρωδιά από καουτσούκ! Αν ψάχνετε για στρώμα γιόγκα έξτρα αντιολισθητικό με τέλεια απορρόφηση κραδασμών, που να προστατεύει τις αρθρώσεις και με ιδιαίτερα ουδέτερη οσμής τότε το Superior Grip Yoga Mat είναι το στρώμα που ψάχνετε!

Λεπτομέρειες Στρώματος:

 • Διαστάσεις 65 εκ. x 185 εκ. x 6χιλ
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες και με Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Με ιδιαίτερα ουδέτερη οσμή
Jade Yoga Mats
World’s Best Earth Friendly – No Slip Mat

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τα Jade στρώματα γιόγκα κατασκευάζονται με βιώσιμο τρόπο από φυσικό καουτσούκ. Η Jade εκμεταλλεύεται τις αντιολισθητικές ιδιότητες του φυσικού καουτσούκ-με αποτέλεσμα να δημιουργεί στρώματα με την καλύτερη αντοχή. Έχουν απίστευτο κράτημα και άνεση ενώ είναι πολύ αντιολισθητικά. Ακόμα και σε έντονη εφίδρωση πάνω στην άσκηση, δεν γλιστράει! Θα τα βρείτε μέσα σε πολλά υπέροχα χρώματα για να διαλέξετε το αγαπημένο σας.

Γιατί θα σας καταπλήξει:

Η Jade έχει δημιουργήσει και διαμορφώσει τα στρώματα αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες σας:

Jade Level One

Ένα αντιολισθητικό στρώμα από καουτσούκ, σε οικονομική τιμή για αυτούς που τώρα ξεκινάνε την πρακτική τους ή θέλουν να επιλέξουν ένα πιο αντιολισθητικό στρώμα από το δικό τους. Το Jade Level One θα το βρείτε σε 2 υπέροχα χρώματα!

Διαστάσεις: 1.73 εκ. x 61 εκ.  x 4 χιλ. Βάρος: 1,8 κιλά

Jade Harmony

Το Jade Harmony Yoga Mats είναι τα bestseller των στρωμάτων της Jade. Με πολύ καλό αντιολισθητικό κράτημα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο στρώμα της κατηγορίας του και με 5 χιλ. πάχος παρέχουν ακριβώς την υποστήριξη που χρειάζεστε στην πρακτική σας.

Διαστάσεις: 61 εκ. x 173 εκ. x 5 χιλ. Βάρος: 2 κιλά

Jade Harmony SaffronLimited Edition

Φτιάξτε τη μέρα σας και ενισχύστε τη διάθεσή σας για πρακτική ακόμα περισσότερο με το υπέροχο χρώμα σε Limited Edition!

Διαστάσεις: 61 εκ. x 180 εκ. x 5 χιλ. Βάρος: 2.3 κιλά

Jade Voyager & Jade Travel Yoga Mats

Αν ψάχνετε ένα στρώμα γιόγκα, που διπλώνει, χωράει παντού ενώ είναι και αντιολισθητικό (!) τότε η σειρά Jade Voyager & Jade Travel Yoga Mats έχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Διαστάσεις για Jade Voyager Yoga Mat:  173 εκ. x 61 εκ. x 1.6 χιλ. Βάρος: 680 γρ

Διαστάσεις για Jade Travel Yoga Mats:  61 εκ. x 173 εκ. x 3 χιλ. Βάρος: 1.5 κιλά

Jade Harmony XL

Για τους ψηλούς/-ες επίσης της παρέας, ή απλά αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη άνεση και χώρο όταν κάνετε τις ασκήσεις σας πάνω στο στρώμα γιόγκα, τότε η σειρά Jade Harmony XL παρέχει αυτό ακριβώς που ψάχνετε 😉  Διαστάσεις: 61 cm x 1.88 cm x 5 mm Βάρος: 2 κιλά

Δείτε επίσης και το Jade Harmony XW με διαστάσεις 71 εκ. πλάτος και 203 εκ. μήκος για μεγαλύτερο μήκος και φάρδος! Βάρος: 2,6 κιλά

Jade Fusion 8mm

Για όσους επιθυμούν μεγαλύτερη πυκνότητα στο στρώμα τους ώστε να βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και να μην επιβαρύνουν τα γόνατα τους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Διαστάσεις: 61 εκ. x 1.76 εκ. x 8 χιλ. Βάρος: 3,6 κιλά

Λεπτομέρειες Στρωμάτων Jade:

 • Κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες και με Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Με κάθε Jade Yoga Mat που αγοράζεται, φυτεύεται και ένα δέντρο!
Manduka Yoga Mats
Yoga for All

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τα Manduka Yoga Mats είναι υψηλής ποιότητας στρώματα, σχεδιασμένα ειδικά για όλους τους τύπους γιόγκι και με εγγύηση εφ’ όρου ζωής του προϊόντος.

Γιατί θα σας καταπλήξει:

H Manduka έχει δημιουργήσει αποκλειστικές σειρές με στρώματα γιόγκα, ιδανικά να σας συναντήσουν σε οποιοδήποτε σημείο του ταξιδιού σας, χωρίς περισπασμούς. Με αυτόν τον τρόπο σας επιτρέπει να εστιάσετε αποκλειστικά και μόνο στην πρακτική σας!

Manduka PRO Yoga Mat

Στρώμα γιόγκα 6 χιλιοστών για σταθερότητα και προστασία των αρθρώσεων(!) ενώ παράλληλα προσφέρει  ασύγκριτη άνεση και απορρόφηση των κραδασμών. Το #1 προτεινόμενο στρώμα γιόγκα από δασκάλους παγκοσμίως.

Διαστάσεις: 66 εκ. x 180 εκ. x 6 χιλ. Βάρος: 3,4 κιλά

Manduka PROlite Yoga Mat

Ένα στρώμα γιόγκα υψηλής ποιότητας και άνεσης και με βάρος μόνο 2κιλών για ευκολότερη μετακίνηση από και προς την πρακτική σας.

Διαστάσεις: 61 εκ.  x 180 εκ. x 4,7 χιλ. Βάρος2 κιλά

Manduka eKO Lite Yoga Mat

Το Manduka eKO Lite Στρώμα Γιόγκα, από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ, προσφέρει άνεση χάρη στο πάχος του για να υποστηρίζει στην πρακτική σας.

Διαστάσεις: 60 εκ. x 180 εκ. x 4 χιλ. | 61 εκ. x 173 εκ. x 4 χιλ. Βάρος: 2,1 κιλά Υλικό: Καουτσούκ

Manduka Pro Travel Yoga Mat

Κατά 50% ελαφρύτερο από το PRO στρώμα, το Manduka Pro Travel Στρώμα Γιόγκα, σας ακολουθεί σε retreats ή οπουδήποτε αλλού εσείς θελήσετε. Τώρα μπορείτε να έχετε την πυκνότητα, την απόδοση και την ποιότητα σε ένα στρώμα, όπου κι αν πηγαίνετε.

Διαστάσεις: 60 εκ. x 180 εκ. x 1.5 to 2.5 mm Βάρος: Περίπου 1.1 κιλά

Manduka eKO SuperLite

Ένα πολύ ελαφρύ στρώμα που προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα, ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό και μπορεί να διπλωθεί για να χωρέσει ακόμη και στις μικρότερες ταξιδιωτικές αποσκευές! Ιδανικό για αυτούς που ταξιδεύουν ή μετακινούνται συνεχώς.

Διαστάσεις: 61 εκ. x 180 εκ. x 1.5 με 2 χιλ. Βάρος: 900 γρ.

Manduka X Yoga Mat

Σχεδιασμένο για τους αθλητές που είναι έτοιμοι να προσθέσουν ένα επαγγελματικό στρώμα στη συλλογή τους. Ιδανικό για πολλαπλές χρήσεις, καθώς είναι αρκετά εύκολο μεταφερθεί από και προς το γυμναστήριο, το γήπεδο, το στούντιο και το σπίτι. Η εξαιρετική πυκνότητα και η μαλακή του επιφάνεια παρέχουν προστασία και άνεση. Ιδανικό ακόμη και γι’ αυτούς που ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους στη γιόγκα.

Διαστάσεις: 180 εκ. x 61 εκ. x 5χιλ. πάχος Βάρος: 1,7 κιλά

Manduka Begin Mat

Το Manduka Begin στρώμα γιόγκα δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους αρχάριους στην πρακτική της γιόγκα. Άνετο με σταθερό κράτημα, το Begin φέρνει την ποιότητα και την ανθεκτικότητα σε έναν αρχάριο γιόγκι.

Διαστάσεις: 173 εκ. x 61 εκ. x 5χιλ. Βάρος: 1 κιλό

Manduka eKO Yoga Mat 5 mm

Με καλό κράτημα για υψηλή απόδοση, το Manduka eKO Στρώμα Γιόγκα 5mm, από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ, προσφέρει άνεση χάρη στο πάχος του και παρέχει υποστήριξη στην πρακτική σας.

Διαστάσεις: 66 εκ. x 180 εκ. x 5 χιλ. Βάρος: 3,2 κιλά
Υλικό: Καουτσούκ

Manduka GRP lite Yoga Mat

Το Manduka Στρώμα Γιόγκα GRP, από νέα καινοτόμα τεχνολογία, προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα, καθώς εξασφαλίζει την απορρόφηση του ιδρώτα κατά την πρακτική σας ενώ δεν γλιστράει! Και η γιόγκα πετσέτα πάει περίπατο!

Διαστάσεις: 66 εκ. x 180 εκ. x 4χιλ. Βάρος: 2.2 κιλά

Manduka eQua Lily Στρογγυλό Στρώμα Γιόγκα 3mm

Δώστε πνοή και χώρο στην πρακτική σας με το στρώμα Lily Pad Coral της Manduka! Με ανθεκτική microfiber επίστρωση ιδανική για να μην γλιστράει με τον ιδρώτα, είναι κατάλληλο για κάθε τύπο άσκησης όπως γιόγκα, γυμναστική ή cross training. Plus, διπλώνει και μεταφέρεται εύκολα!

Με διάμετρο 150cm, και πάχος 3 χιλιοστά.

Λεπτομέρειες Στρωμάτων Manduka:

 • Κατασκευασμένα από PVC ή Καουτσούκ
 • Χωρίς τοξικές ουσίες και με Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Με Εγγύηση εφ’ όρου ζωής

Δείτε επίσης:Πως να επιλέξω το Στρώμα Γιόγκα

Choose your yoga mat blog

Πως να επιλέξω Στρώμα Γιόγκα

Πως να επιλέξω Στρώμα Γιόγκα –

Κάνοντας γιόγκα, το βασικό μας εργαλείο είναι το στρώμα μας. Η επιλογή στρώματος είναι βασικό στοιχείο για να μπορούμε να είμαστε άνετοι κάνοντας την πρακτική μας. Παρακάτω σας παρέχουμε ένα μικρό οδηγό ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καταλληλότερο στρώμα για εσάς.

Η πρακτική σας

Τι είδους πρακτική σας αρέσει; Σε περίπτωση που τώρα ξεκινάτε την ενασχόλησή σας και δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να συνεχίσετε, προτιμήστε ένα στρώμα με χαμηλό κόστος αλλά που θα σας προσφέρει την άνεση που χρειάζεστε. Τέτοια στρώματα θα βρείτε στη συλλογή με τα βασικά στρώματα – Basic Yoga Mats.

Κάνετε έντονες και δυναμικές πρακτικές όπως Yoga Flow, Hot Yoga, ή Hatha Yoga ή λίγο από όλα; Χρησιμοποιείτε το στρώμα γιόγκα, καθημερινά ή μερικές φορές την εβδομάδα; Όλες αυτές είναι σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα γιόγκα που θα αγοράσετε θα είναι το κατάλληλο για εσάς. Εάν τώρα, ασχολείστε με ήπιες πρακτικές όπως Restorative και προτιμάτε χαλαρούς ρυθμούς άσκησης, προτιμήστε ένα άνετο στρώμα που να σας παρέχει όμως καλές αντιολισθητικές ιδιότητες και ισορροπία.

Aν η πρακτική σας είναι πιο δυναμική, όπως vinyasa και άλλες, χρειάζεστε ένα yoga mat που να σας βοηθάει στις έντονες εναλλαγές των κινήσεων και να μην κρατάει την υγρασία από τον ιδρώτα. Ένα στρώμα, πλήρως αντιολισθητικό που να μην συγκρατεί την υγρασία για να έχετε τη σταθερότητα που απαιτείται.

Αν από την άλλη γνωρίζετε ακριβώς την πρακτική που θέλετε να κάνετε τότε αναζητήστε ένα ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό στρώμα όπως η σειρά StudioPerformance Yoga Mat. Εάν τώρα από τη γιόγκα πάτε κατευθείαν σε πιο εντατική προπόνηση, τότε το BalancePremium στρώμα γιόγκα είναι το καταλληλότερο.

Αν δοκιμάζετε διάφορες ασκήσεις και πρακτικές μέχρι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει, διαβάστε ακόμη τον πλήρη οδηγό στρωμάτων για να μάθετε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς.

Σχετικά με τις ανάγκες σας

Το είδος και η συχνότητα της άσκησης που κάνετε είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για να σας οδηγήσει στην επιλογή σας. Μαζί με την ανάπτυξη της γιόγκα σε όλα τα διαφορετικά της είδη, ήρθε και η αντίστοιχη εξειδίκευση στα στρώματα. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάθε πρακτική έχουν προσαρμοστεί και τα στρώματα. Είναι λοιπόν σημαντικό να αναλογιστείτε ποιο είναι το κίνητρο και οι στόχοι της πρακτικής σας, οι ανάγκες σας αλλά όλα αυτά σε συνάφεια με το ύψος σας. Αν επίσης κάνετε πολύ έντονη πρακτική και τείνετε να ιδρώνετε πολύ συχνά, θα πρέπει να πάρετε ένα στρώμα με δυνατό grip και αντιολισθητική επιφάνεια. Μία επίσης καλή επιλογή είναι η προσθήκη yoga mat πετσέτας πάνω στο στρώμα.

Εάν πάλι κατά την διάρκεια της πρακτικής νιώθετε ότι γλιστράτε πάνω στο yoga mat τότε καλύτερα να επενδύσετε σε στρώματα από φυσικό καουτσούκ. Τα στρώματα από φυσικό καουτσούκ είναι αντιολισθητικά και σας προσφέρουν την ισορροπία που χρειάζεστε. Θα τα βρείτε στην κατηγορία οικολογικά στρώματα – δείτε εδώ

Για αντιολισθητικό στρώμα σας προτείνουμε τη σειρά Jade Yoga Mats από φυσικό καουτσούκ για πλήρη ισορροπία πάνω στο στρώμα σας. Δείτε ακόμη τη σειρά eKO της Manduka από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ. Για όσους όμως προτιμούν ένα στρώμα που να έχει ιδιαιτέρα ουδέτερη μυρωδιά συγκριτικά με τα στρώματα από καουτσούκ, τότε δείτε εδώ το Superior Grip Yoga Mat Και για όσους χρειάζονται ένα στρώμα με μεγαλύτερο μήκος, σας προτείνουμε το Jade Harmony XL.

Ακούστε το σώμα σας

Έχετε πόνους στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας? Τότε αναζητήστε ένα στρώμα γιόγκα που απορροφάει τους κραδασμούς κατά την άσκησή σας και σας προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεστε. Υποφέρετε από αλλεργίες σε υλικά κατασκευής στρωμάτων; Τότε για τις αλλεργίες έχουμε συνθετικές και φυσικές επιλογές ώστε να διασφαλίσουμε ότι καλύπτουμε τις ανάγκες σας. Αν έχετε αλλεργίες, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα περιεχομένου ή ρωτήστε μας πριν αγοράσετε το στρώμα της επιλογή σας.

Προτεινόμενα Yoga Mats γι’ αυτό που ψάχνετε είναι: BalancePremium Yoga Mat με 6χιλ. πάχος | Superior Grip Yoga Mat με 6χιλ. πάχος | Manduka Pro με 6χιλ. πάχος | Jade Fusion με 8χιλ. πάχος

Για τυχόν αλλεργίες σε συνθετικά, υπάρχει και η σειρά Jade Yoga Mats όπου όλα τα στρώματα κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ.

Οι προτιμήσεις σας

Όσο περισσότερο εμβαθύνετε στην πρακτική σας, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνετε τι ακριβώς ταιριάζει σε εσάς. Σκεφτείτε τις κινήσεις σας πάνω στο στρώμα γιόγκα, πως εναλλάσσετε τις πόζες σας ή που τοποθετείτε το πόδι σας με ακρίβεια σε κάθε πόζα. Υπάρχουν γιόγκα στρώματα σχεδιασμένα για όλους τους έμπειρους γιόγκι μας που γνωρίζουν το σώμα τους και τι ακριβώς ψάχνουν από το στρώμα τους. Εναλλακτικά, τα στρώματα από φυσικό καουτσούκ, είναι ιδανικά γι’ αυτούς που θέλουν να μένουν στη θέση τους και να έχουν την οικολογική τους συνείδηση ήσυχη.

Οι προτάσεις μας για εσάς είναι τα StudioPerformance Yoga Mat | Superior Grip Yoga Mats | Jade Level One | και η σειρά Manduka PRO  – Manduka GRP Yoga Mats

Η δέσμευσή σας

Για τον καθένα η άσκηση είναι μια προσωπική και μοναδική εμπειρία, γι’ αυτό λοιπόν η επιλογή ενός στρώματος γιόγκα είναι σημαντική καθώς θα είναι προσαρμοσμένο σε εσάς και θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Το στυλ σας

Πόσο εκφραστικοί είστε; Εάν αναζητάτε περισσότερη δημιουργικότητα αποτυπωμένη στο στρώμα σας, δείτε τα εναλλακτικά χρώματα και σχέδια πάνω στα στρώματα γιόγκα. Έχουμε νέα χρώματα που κυκλοφορούν κάθε σεζόν! Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά το χρώμα στο στρώμα γιόγκα σας μπορεί να γίνει ένας τεράστιος οδηγός που θα σας βοηθήσει στη ρουτίνα σας! Η σειρά Manduka eKO Lite & eKO Superlite προσφέρει ένα απαράμιλλο βάθος χρωμάτων με μοναδικά εφέ. Για μονόχρωμες και έντονες αποχρώσεις μπορείτε επίσης να δείτε και τη σειρά Yoga Mats Basics όπως επίσης και το μοναδικό Jade Harmony Saffron.

Στο Simply Green θα βρείτε την μεγαλύτερη επιλογή σε στρώματα γιόγκα και γυμναστικής και βάζουμε τα δυνατά μας να σας προτείνουνε τις λύσεις που χρειάζεστε! Μόλις έχετε όλες τις απαντήσεις σας, η εύρεση του yoga mat σας θα σας είναι απείρως ευκολότερη. Αν χρειάζεστε ακόμα καθοδήγηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@simplygreen.gr ή βρείτε μας στα social media σε Instagram & Facebook

Αναζητήστε ένα στρώμα γιόγκα που υποστηρίζει την πρακτική σας και σας ενθαρρύνει να τη συνεχίσετε. Η επιλογή στρώματος είναι προσωπική απόφαση και ελπίζουμε να διαλέξετε το ιδανικό στρώμα για εσάς!

Διαβάστε περισσότερα: Πως να καθαρίσετε ένα στρώμα γιόγκα.
Summer yoga retreat essentials guide

Ο πλήρης οδηγός σας για ένα καλοκαιρινό Yoga Retreat

9+1 πράγματα που χρειάζεστε μαζί σας σε ένα καλοκαιρινό Yoga Retreat

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και οι επιλογές για μικρές αποδράσεις από την πόλη συνδυάζοντας ξεκούραση, αναψυχή και yoga είναι πλέον πολλές! Είτε επιλέξετε να ταξιδέψετε μόνοι είτε με φίλους, για κάποιο οργανωμένο yoga retreat, ένα είναι σίγουρο – η yoga και η επαφή με τη φύση θα σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε τα μικρά και καθημερινά πράγματα. Θα έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας, φροντίζοντας παράλληλα την ψυχή και το σώμα σας. Επιλέξτε το επόμενο retreat που θα σας τονώσει και παράλληλα θα σας βοηθήσει να εμβαθύνετε στην πρακτική σας.

 1. Στρώματα Γιόγκα

Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας ένα ελαφρύ yoga στρώμα. Πολλά θέρετρα που διοργανώνουν yoga retreats, μπορούν να σας προσφέρουν τα δικά τους. Φέρνοντας όμως το δικό σας yoga mat, θα σας κάνει να νιώσετε μεγαλύτερη άνεση κάνοντας την πρακτική σας, καθώς και ασφάλεια στην προσωπική σας υγιεινή. Μην ξεχάσετε επίσης και το καθαριστικό του yoga στρώματός σας!

2. Γιόγκα στηρίγματα

Χρησιμοποιήστε μέσα στο μάθημα, yoga props όπως yoga blocks, ιμάντες, ακόμα και yoga wheels για σωστή ευθυγράμμιση του σώματος αλλά και ασφάλεια κατά τη διάρκεια της άσκηση σας.  Μπορείτε επίσης να έχετε μαζί σας και αντιολισθητικά γάντια, ώστε τα χέρια σας να μην γλιστρήσουν από το yoga στρώμα σας. Επίσης μία γιόγκα κουβέρτα θα σας κρατήσει ζεστούς κατά τη διάρκεια της savasana στο τέλος κάθε προπόνησης.

3. Ρούχα γιόγκα

Παίρνοντας μαζί σας τα αγαπημένα σας yoga ρούχα, θα σας κάνουν να νιώσετε άνεση κατά τη διάρκεια της πρακτική σας. Λάβετε υπόψη τη διάρκεια της διαμονής σας, καθώς και τον καιρό. Ακόμα κι αν παρακολουθείτε ένα yoga retreat σε μια τροπική τοποθεσία, οι βραδινές ώρες και οι αεράκι του ωκεανού επιβάλλει λίγα πιο ζεστά yoga ρούχα.

4. Yoga πετσέτες

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το αίσθημα του γλιστρήματος κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας. Γι’ αυτό λοιπόν σας προτείνουμε να πάρετε μαζί σας και τη γιόγκα πετσέτα σας για να έχετε τέλειο κράτημα ακόμα και στις ασκήσεις που σας κάνουν να ιδρώσετε περισσότερο.

5. Αντηλιακό

Μην ξεχάσετε να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου. Ψεκάστε το αντηλιακό πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παραμείνετε προστατευμένοι και ενυδατωμένοι!

6. Σημειωματάριο

Η εμβάθυνση στην πρακτική σας καθώς και η αίσθηση ηρεμίας που θα νιώσετε σε ένα yoga retreat, θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο καθαρά και να ανακαλύψετε νέα πράγματα για τον εαυτό σας. Πάρτε στυλό και σημειωματάριο και γράψτε τις εμπειρίες σας και τις σκέψεις σας στο χαρτί.

7. Μπουκάλι νερού

Ίσως το έχετε ξανά-ακούσει πολλές φορές, αλλά η ενυδάτωση είναι το κλειδί σε ότι κι αν κάνετε. Πολύ περισσότερο σε yoga retreats που απαιτούν φυσική αλλά και πνευματική ενέργεια. Ένα μπουκάλι νερού λοιπόν είναι το πλέον απαραίτητο αξεσουάρ για να έχετε μαζί σας. Κάντε καλό στο σώμα σας αλλά και στο περιβάλλον με ένα μπουκάλι νερού που σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά.

8. Υγιεινά σνακ

Είναι πάντα καλό να έχουμε μερικά σνακ στο χέρι ή ακόμα και το αγαπημένο σας συμπλήρωμα διατροφής. Σκεφτείτε να πάρετε μαζί σας, τρόφιμα και σνακ με θρεπτικά συστατικά που θα σας κρατήσουν για ώρες: όπως ξηροί καρποί, μπάρες κ.α. Διαβάστε εδώ, το άρθρο μας με προτεινόμενα τρόφιμα και φρούτα που θα σας δώσουν την απαραίτητη ενεργεία αλλά και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας!

9. Άνετα παπούτσια

Τα γιόγκα retreats, σίγουρα δεν είναι μέρος για τακούνια. Πάρτε μαζί σας άνετα παπούτσια ή σαγιονάρες, για να διευκολύνετε το περπάτημα σας από συνεδρία σε συνεδρία.

10. Θετική ενέργεια

Τελευταίο και ΜΗ εξαιρετέο είναι φυσικά η καλή σας διάθεση! Ανεξάρτητα από τον προορισμό σας, η θετική σας ενέργεια, είναι το κλειδί σε ότι κι αν κάνετε. Με θετική ενέργεια μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της ημέρας, αλλά θα μπορέσετε να νιώσετε πιο ζωντανοί και έτοιμοι να ζήσετε την περιπέτεια που θα σας έρθει.

Δείτε περισσότερα άρθα για Υoga εδώ

clean your yoga mat blog

Πώς να Καθαρίσετε το Στρώμα της Γιόγκα

Ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε θετικοί σε μια περίοδο που τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία είναι να μείνετε σταθεροί και να συνεχίσετε την πρακτική σας!

Είτε συνεχίζετε  την πρακτική σας στη φύση, είτε online, είτε σύντομα στο στούντιο, είναι σημαντικό όχι μόνο να χρησιμοποιείτε το προσωπικό σας στρώμα γιόγκα, αλλά και να είστε συνεπείς με τον καθαρισμό και την απολύμανσή του. Ο καθαρισμός του στρώματος σας πρέπει να είναι σχολαστικός, πριν και μετά από κάθε πρακτική. Τα περισσότερα στρώματα γιόγκα είναι ανθεκτικά και αντιολισθητικά, όμως για να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, χρειάζονται την ανάλογη φροντίδα. Αν δεν τα καθαρίζετε σωστά ή χρησιμοποιείτε  λάθος προϊόντα  μπορεί να μειώσετε το χρόνο ζωής τους και την αντιολισθητικότητα τους. Καθώς κάθε στρώμα είναι φτιαγμένο από διαφορετικά υλικά συστήνεται να συμβουλεύεστε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Για να διατηρήσετε το στρώμα γιόγκα  σας σε καλή κατάσταση, καθαρό και απαλλαγμένο από μικρόβια  και παράλληλα  να απολαμβάνετε την πρακτική σας σε αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν έχετε παρά να ακολουθήστε τα ακόλουθα βήματα:

Απολυμάνετε το στρώμα σας με τη δική σας χειροποίητη καθαριστική λοσιόν

Ένα κοινό οργανικό και φυσικό απολυμαντικό που χρησιμοποιείται συχνά από όσους κάνουν την πρακτική τους σε στρώμα γίογκα,  είναι ένα μίγμα με αναλογία 3/1 αποσταγμένου νερού και λευκού ξυδιού, με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο tea tree. Το αιθέριο έλαιο tea tree είναι ένα δοκιμασμένο και φυσικό αντιμικροβιακό. Αν το συνδυάσετε με αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ξυδιού, τότε έχετε ένα διπλό εργαλείο για την απολύμανση του στρώματός σας.

Πλύσιμο στο χέρι για βαθύ καθάρισμα

Όταν δείτε ότι το στρώμα σας έχει λερωθεί πολύ και θέλει βαθύτερο καθάρισμα, πλύνετέ το στο χέρι. Αναμίξτε 2 φλ. χλιαρό νερό με 2 σταγόνες ήπιου σαπουνιού για τα πιάτα. Βυθίστε στο μίγμα ένα μαλακό πανί , στύψτε το και καθαρίστε με αυτό το στρώμα σας. Εναλλακτικά, προσθέστε χλιαρό νερό και λίγες σταγόνες σαπουνιού για τα πιάτα σε ένα απλικατέρ. Ψεκάστε το στρώμα σας με το διάλυμα και σκουπίστε το σφιχτά με ένα πανάκι.

Είναι απαραίτητο  να καθαρίζετε και τις δύο πλευρές του στρώματος, γιατί όταν το τυλίγετε, η κάτω του πλευρά έρχεται σε επαφή με την επάνω κι έτσι μεταφέρονται τα μικρόβια από το πάτωμα στο στρώμα σας.

Μη χρησιμοποιείτε σκληρές βούρτσες ή άγρια σφουγγάρια γιατί θα καταστρέψουν το υλικό.

Χρησιμοποιήστε μόνο λίγες σταγόνες σαπούνι. Αν βάλετε πιο πολύ μπορεί να αφήσει κατάλοιπα που θα κάνουν το στρώμα σας να γλιστράει.

Μετά ξεβγάλετε το στρώμα σας με χλιαρό νερό κι αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα. Σιγουρευτείτε ότι εκεί που θα το απλώσετε δε θα έχει ήλιο.  Η απευθείας έκθεση κάτω από τον ήλιο μπορεί να καταστρέψει το υλικό.

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε χλώριο, χλωρίνη, οινόπνευμα, οξέα ή χημικά αντισηπτικά πάνω στο στρωματάκι σας. Θα το καταστρέψουν.

Χρησιμοποιήστε ένα εξειδικευμένο καθαριστικό στρώματος

Αν δεν εμπιστεύεστε τις δικές σας ικανότητες ώστε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό και χρειάζεστε ένα πιο επαγγελματικό, έτοιμο και σίγουρο προϊόν, σκεφτείτε να αγοράσετε ένα καθαριστικό στρώματος.  Είναι εύκολα στη χρήση τους, μπορείτε να τα έχετε πάντα μαζί σας και προσφέρουν τη βέλτιστη προστασία και καθαριότητα για το στρώμα σας. Αν το στρώμα σας είναι από φυσικό καουτσούκ, υπάρχουν και πιο εξειδικευμένα προϊόντα που το καθαρίζουν και το ενυδατώνουν όπως το  Jade Plant based mat wash ή το Manduka lemongrass mat wash . Όχι μόνο θα το απολυμάνουν αλλά με τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν θα παρατείνουν και τη διάρκεια ζωής του. Δεν περιέχουν τοξικά, περιέχουν αιθέρια έλαια και το διακριτικό φυσικό άρωμά τους θα αναζωογονήσουν το στρώμα και τη διάθεσή σας.

Μπορώ να βάλω το στρώμα μου στο πλυντήριο ρούχων;

Μερικοί γιόγκις βάζουν το στρώμα τους στο πλυντήριο ρούχων με κρύο νερό, σε χαμηλές στροφές και με ένα ήπιο απορρυπαντικό. Ωστόσο εμείς δε σας ενθαρρύνουμε να το κάνετε αυτό. Στις περισσότερες περιπτώσεις θα καταλήξετε με κατεστραμμένο και το στρώμα αλλά και το πλυντήριό σας. Εκτός κι αν το στρώμα σας έχει σαφείς οδηγίες που λένε ότι μπορείτε να το βάλετε στο πλυντήριο, το πιο ασφαλές είναι να παραμείνετε στη λύση του πλυσίματος στο χέρι ή του επαγγελματικού καθαριστικού.

Το να είναι το στρώμα σας λερωμένο σημαίνει ότι το χρησιμοποιείτε κι αυτό είναι υπέροχο!

Αν το ψεκάζετε μετά από κάθε χρήση και το πλένετε τακτικά, θα διατηρήσετε το σώμα σας υγιές  και την πρακτική σας αξιοπρεπή!

 

 

your mat blog

Γιατί να επενδύσεις στο δικό σου στρώμα γιόγκα

Όπως γνωρίζετε, η καθαριότητα (saucha)  αποτελεί ένα από τα βασικά Niyamas  και σχετίζεται άμεσα με την καλλιέργεια της αίσθησης της τάξης για τον ασκούμενο.

Παρακάτω θα βρείτε 4 βασικούς λόγους για να έχετε το δικό σας Yoga Mat.

1. Το στρώμα της γιόγκα είναι πολύ εύκολο να συγκεντρώσει πολλά βακτήρια και μικρόβια, καθώς η υγρασία που δημιουργείται από τον ιδρώτα αποτελεί ευνοϊκό περιβάλλον γι’ αυτά. Επομένως, τα yoga mat που χρησιμοποιούνται από πολύ κόσμο και δεν γνωρίζουμε κάθε πότε καθαρίζονται είναι πολύ πιθανό να έχουν συγκεντρώσει επικίνδυνα για την υγεία μας μικρόβια.

2. Αντίθετα, το αποκλειστικά δικό σας στρωματάκι μπορείτε να το πλύνετε και να απολυμάνετε όποτε εσείς θέλετε, ακόμα και μετά το τέλος κάθε πρακτικής.

Ασκούμαστε, ιδρώνουμε, ζούμε πάνω στο στρωματάκι μας….είναι μέρος της πρακτικής μας. Είναι πολύ εφησυχαστικό όταν χαλαρώνουμε στη στάση του παιδιού να ξέρουμε ότι είναι αποκλειστικά δικό μας και συνδέεται και την προσπάθεια και ενέργεια μας.

3. Το προσωπικό σας στρώμα σας επανασυνδέει με την πρακτική σας. Το σώμα και ο νους συγχρονίζονται και δημιουργούν μια σχέση με το στρώμα, την πρακτική σας και τα συναισθήματα που νιώθετε κατά τη διάρκειά της. Αυτό αυτομάτως σας βοηθάει να χαλαρώσετε και να βρεθείτε πιο άμεσα σε κατάσταση συγκέντρωσης και ηρεμίας.

4. Είναι πάντα μαζί σας. H γιόγκα μεταφέρεται παντού. Στο σπίτι στο πάρκο στην εκδρομή. Έχοντας το προσωπικό σας στρωματάκι σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε την πρακτική σας οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή!

Στο simplygreen.gr θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε στρώματα γιόγκα για να επιλέξετε το δικό σας. Επίσης, θα βρείτε καθαριστικά spray για να κρατάτε πάντα το στρώμα σας καθαρό και ασφαλές για την υγεία σας.

Mindfulness

Mindfulness: νέα χρονιά με νέες συνήθειες

To mindfulness (ενσυνειδητότητα) είναι το κλειδί για να αλλάξουμε οριστικά συνήθειες.

Εσείς θέτετε προθέσεις στην αρχή της χρονιάς; Πώς λειτουργεί σε σας αυτό;

Η νέα χρονιά δείχνει να είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσουμε από την αρχή. Το να θέσουμε στόχο να αλλάξουμε τις παλιές συνήθειες που δε μας εξυπηρετούν πια και να υιοθετήσουμε καινούριες και πιο υγιείς, είναι μια πρακτική που αξίζει τον κόπο. Διαπιστώνουμε όμως, ότι αυτό τις περισσότερες φορές, δεν είναι τόσο εύκολο  όσο νομίζουμε. Οι συνήθειες είναι ισχυρές. Οι επαναλαμβανόμενες πράξεις και σκέψεις καταγράφονται και αποθηκεύονται στο σώμα και στο μυαλό μας. Όσο πιο πολύ τις επαναλαμβάνουμε, τόσο πιο ασυνείδητες γίνονται. Οι συνήθειες αποτελούν το 50% περίπου όσων κάνουμε κάθε μέρα.

Οι περισσότερες καθημερινές συνήθειες, μας είναι αρκετά χρήσιμες. Για παράδειγμα το να κλειδώνουμε όταν φεύγουμε από το σπίτι, το να βουρτσίζουμε τα δόντια μας μετά το φαγητό, το να φοράμε τη ζώνη ασφαλείας ή το να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να είμαστε στην ώρα μας στα ραντεβού μας.

Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες συνήθειες που δεν είναι τόσο χρήσιμες και που μπορεί να είναι από απλά ενοχλητικές, όπως η συνήθεια να τρώμε τα νύχια μας, έως και καταστροφικές ή απειλητικές για την υγεία τη δική μας και των άλλων (συνήθειες όπως η υπερκατανάλωση φαγητού, αλκοόλ, τσιγάρου).

Συχνά επιλέγουμε την αρχή της νέας χρονιάς για να θέσουμε νέους στόχους και προθέσεις. Παρόλο που οι παλιές, υπάρχουσες συνήθειες έχουν αρκετή ορμή και δυναμική, υπάρχουν εργαλεία διαθέσιμα σε όλους μας, που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαγκιστρωθούμε από τα «καλοφορεμένα» μοτίβα. Κατά την άποψή μας, το πιο ισχυρό εργαλείο είναι η συνειδητότητα (mindfulness).

Η δύναμη της επιλογής

Λίγες στιγμές διαλογισμού αρκούν για να καταλάβουμε ότι το μυαλό μας χάνεται σε σκέψεις, ονειροπoλήσεις, υποθετικά σενάρια και συναισθηματικά δράματα κατά το 99,99 % του χρόνου. Μετά δε θέλει πολύ για να καταλάβουμε ότι το 99,99% του υλικού των σκέψεων μας, είναι το ίδιο ανακυκλωμένο υλικό, που επαναλαμβάνεται συνέχεια. Αυτή είναι η δύναμη της συνήθειας.

Καθώς ξεκινάμε να μπαίνουμε σε μια διαδικασία να αρχίζουμε να αποκωδικοποιούμε τα ασυνείδητα μοτίβα των σκέψεων μας και των αντιδράσεών μας, μπορούμε στην πορεία σιγά σιγά να αρχίσουμε να τα αναγνωρίζουμε όλο και νωρίτερα. Αυτό μας βοηθά να σταματάμε να “ταΐζουμε “ τα γνωστά μοτίβα πριν να μας κατακλύσουν και πριν δημιουργήσουν ανθυγιεινές αντιδράσεις και συνήθειες. Καθώς σταματάμε να “ταΐζουμε” τις συνήθειές μας, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχει πολύς χώρος για νέα δημιουργική ενέργεια.

Η δύναμη της συνειδητότητας (mindfulness) μας δίνει επιλογή. Οι συνήθειές μας είναι ως επί το πλείστον ασυνείδητες, γι΄αυτό μας φαίνονται απόλυτα φυσιολογικές. Η συνειδητότητα όμως, μας δίνει την ευκαιρία να κατεβάσουμε ταχύτητα και να παρατηρήσουμε τις σκέψεις και τις πράξεις στις οποίες επενδύουμε. Όταν παρατηρήσουμε τις σκέψεις μας- και τη δύναμη που έχουν αυτές στις πράξεις μας – τότε θα έχουμε την επιλογή για το αν θα συνεχίσουμε να τις “τρέφουμε” ή αν θα σταματήσουμε να τους δίνουμε την ενέργειά μας.

Η ενσυνειδητότητα (mindfulness) και οι προθέσεις για τη νέα χρονιά

Οι περισσότερες βαθιά ριζωμένες συνήθειες, προκύπτουν από συνήθειες επιθυμίας ή αποστροφής. Για παράδειγμα, αν θέλουμε  να σταματήσουμε να τρώμε βουλιμικά, πρέπει να αναγνωρίσουμε την ενέργεια της επιθυμίας που κρύβεται κάτω από αυτή τη συνήθεια.

Ας υποθέσουμε πως έχετε μια ξαφνική έντονη επιθυμία να φάτε γλυκό. Όταν σταματήσετε κι αναγνωρίσετε τη βασική ρίζα της ενέργειας αυτής της επιθυμίας και απλά μείνετε με αυτή την ενέργεια, θα την παρατηρήσετε να έρχεται και να φεύγει. Είναι απλά μια επιθυμία. Δε χρειάζεται να κάνετε κάτι γι’ αυτή την επιθυμία.

Αν θέλετε να σταματήσετε μια συνήθεια, παρατηρήστε την ενέργεια της. Όταν αρχίσετε να το παρατηρείτε αυτό, αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τις ενέργειες πίσω από τις επιθυμίες. Επίσης αρχίζετε να είστε πιο συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας και τα συναισθήματά σας. Έτσι είναι πιο πιθανό να αρχίσετε να κάνετε συνειδητές επιλογές και λιγότερο πιθανό να ενεργείτε εις βάρος σας.

Η συνειδητότητα είναι μια τέχνη που χρειάζεται χρόνια για να αναπτυχθεί. Βοηθάει όμως πολύ το να θυμόσαστε να είστε επιεικείς με τη διαδικασία αυτή και τον εαυτό σας.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με το να παίρνετε λίγη ώρα κάθε μέρα, 5 λεπτά με 1 ώρα. Απλά να κάθεστε σε μια ήρεμη γωνιά του σπιτιού σας και να παρατηρείτε τις σκέψεις σας.

Όταν ξεκινήσουν οι σκέψεις- και θα ξεκινήσουν- δε χρειάζεται να κάνετε κάτι με αυτές. Ακόμα και το να ενδώσετε σε αυτές, το να τις κρίνετε ή το να προσπαθήσετε να τις απωθήσετε τους δίνει ενέργεια. Απλά παρατηρήστε. Να ξέρετε ότι το να σκεφτόμαστε είναι κάτι που συμβαίνει. Κάποιες μέρες οι σκέψεις θα είναι πολλές και ανεξέλεγκτες, κάποιες άλλες ο νους θα είναι πιο ήσυχος. Με τον καιρό οι συνήθειές μας αλλάζουν. Να είστε υπομονετικοί.

Συμβουλές για να μείνετε σταθεροί στις προθέσεις σας

Η συνήθεια της συνειδητότητας (mindfulness) παίρνει χρόνια. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε άμεσα για να βοηθήσετε τις προθέσεις σας να γίνουν συνήθειες;

Εδώ είναι μερικές προτάσεις:
 • Να είστε ακριβείς. Είτε η πρόθεσή σας είναι να χάσετε βάρος, είτε να αρχίσετε να κάνετε διαλογισμό, κάντε εικόνα τη συγκεκριμένη κατάσταση που θέλετε να καλλιεργήσετε.
 • Μετά- κι αυτό είναι πραγματικά σημαντικό- σκεφτείτε μια ενέργεια/πράξη που θα βοηθήσει στην επίτευξη της πρόθεσής σας. Πάλι, να είστε ακριβείς.

Δείτε ένα παράδειγμα: ας πούμε ότι θέλετε να ξεκινήσετε να κάνετε πρακτική στο διαλογισμό.

 1. Προσδιορίστε πόσο χρόνο θα θέλατε να ξοδεύετε κάθε μέρα. Λάβετε υπόψη σας τι είναι εφικτό σύμφωνα με το πρόγραμμά σας, τις οικογενειακές και τις επαγγελματικές σας δεσμεύσεις.
 2. Βρείτε ένα σημείο στο σπίτι σας όπου θα βάλετε ένα μαξιλάρι διαλογισμού , ώστε να μη χρειάζεται σκέψη και προσπάθεια κάθε μέρα να βρείτε που θα καθίσετε.
 3. Ορίστε μια συγκεκριμένη και σταθερή ώρα κάθε μέρα. Το να κάνετε διαλογισμό με το που ξυπνάτε το πρωί είναι κάτι που δουλεύει για πολλούς ανθρώπους. Τα τηλεφωνήματα, τα μέηλ, τα γεύματα, οι εξωτερικές δουλειές, οι υποχρεώσεις, είναι πιο πιθανό να προκύψουν αργότερα μέσα στην ημέρα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, είναι εύκολο να ξεχάσετε την πρακτική σας.

Αν έχετε ήδη θέσει τους στόχους σας, τα παραπάνω μικρά βήματα θα σας βοηθήσουν να μείνετε φέτος πιστοί σε αυτούς.

Καλή χρονιά σε όλους!!!

Χριστουγεννιάτικος οδηγός

Χριστουγεννιάτικος οδηγός δώρων 2019

Προσπαθώντας να τα προλάβουμε όλα, οι μέρες πριν τα Χριστούγεννα, είναι συνήθως οι πιο κουραστικές και αγχωτικές μέρες όλης της χρονιάς. Σε αυτές τις γιορτές επιλέξτε δώρα άνεσης, ευεξίας και χαλάρωσης. Ο Χριστουγεννιάτικος οδηγός δώρων του Simply green σας προτείνει ιδέες για δώρα εμπνευσμένα για το σώμα, το νου και την ψυχή, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

 

Αρωματικά sticks

3.50€

Αυτές τις ημέρες που περνάτε πιο πολύ χρόνο στο σπίτι με τους αγαπημένους σας, αρωματίστε διακριτικά το χώρο σας με αρώματα που δημιουργούν μια αίσθηση ηρεμίας και ανακουφίζουν από το στρες. Είναι χειροποίητα, κατασκευασμένα στην Ινδία, τυλιγμένα με αρώματα υψηλής ποιότητας. Φιλικά προς το περιβάλλον, χωρίς τοξικές ουσίες.

Christmas YOGI TEA®

5.90 €

Γιορτάστε την πιο γιορτινή εποχή του χρόνου με ένα Αγιουρβεδικό μείγμα τσαγιού από βότανα και μπαχαρικά, συμπεριλαμβανομένων rooibos, κανέλα, βανίλια, πορτοκάλι, γαρύφαλλο και γλυκάνισο. Μοναδική απόλαυση, υπέροχο άρωμα και αίσθηση θαλπωρής, για τις εορταστικές μέρες των Χριστουγέννων.

Eye Pillows

7,50€

Σε αυτές τις γιορτές, θέστε σαν πρόθεση να προσφέρετε κάποιες στιγμές ηρεμίας τόσο στους αγαπημένους σας όσο και στον εαυτό σας.  Αφεθείτε, ξεκουραστείτε και χαλαρώστε! Μαξιλαράκια ματιών για την απόλυτη χαλάρωση κατά τις ώρες ξεκούρασης, το διαλογισμό ή τη Savasana. Περιέχουν λιναρόσπορο και λεβάντα, μπορείτε όμως να ενισχύσετε το άρωμά τους, προσθέτοντας μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων της αρεσκείας σας. Σε πέντε υπέροχα χρώματα.

Κοσμήματα

10€ – 149€

Χειροποίητα κοσμήματα, μενταγιόν, βραχιολάκια αλλά και πολλά Malas από ημιπολύτιμους λίθους για Yoginis και μη. Τα μάλα έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από πολλές πνευματικές παραδόσεις σαν ένα εργαλείο για να ενισχύσουν τις πνευματικές πρακτικές τους.
Αποτελούν μια επιπλέον βοήθεια στη συγκέντρωση, ιδιαίτερα για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο διαλογισμό.

Ecoffee cups

12,95 – 15,95€

Από αυτή τη χρονιά πείτε όχι στο πλαστικό. Με τα ποτήρια καφέ Ecoffee cups, δεν υπάρχει πια κανένας λόγος για προϊόντα μίας χρήσης. Πρακτικά, χαριτωμένα και όμορφα, για μικρούς και μεγάλους, σε πολλά υπέροχα σχέδια και διάφορα μεγέθη.  Κατασκευασμένα από ίνες μπαμπού, με καπάκι υψηλής ποιότητας, χωρίς σιλικόνη, για να πίνετε χωρίς πλαστική επίγευση. Πάρτε τα μαζί σας παντού!

Zen Collection

4.50€ – 90€

Διαλέξτε ένα δώρο από τη συλλογή ZEN , για να δημιουργήσετε το δικό σας Zen χώρο στο σπίτι σας, για τη χαλάρωση ή την πρακτική σας. Στο Simply green Θα βρείτε αγαλματάκια Βούδα σε διάφορα μεγέθη, αρωματιστές, αιθέρια έλαια, αρωματικά κεριά και πολλά άλλα.

Σημειωματάρια Legami

6.99 – 10.99€

Η σωστή οργάνωση μας δίνει περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη ελευθερία. Οργανώστε τη ζωή σας και την πρακτική σας με τα funky σημειωματάρια της Legami που θα σας φτιάξουν τη μέρα!

ToeSox / αντιολισθητικά καλτσάκια

18,00€

Τέλειο αξεσουάρ για εσάς που σας αρέσει να περπατάτε στο σπίτι ξυπόλητοι, αλλά θέλετε τα πόδια σας να παραμένουν ζεστά τις κρύες μέρες του χειμώνα. Κατάλληλες για κάθε “ξυπόλητη” δραστηριότητα οι διάσημες αντιολισθητικές κάλτσες ToeSox, σας κρατάνε ζεστούς και κατά την διάρκεια της πρακτικής σας το χειμώνα, ενώ παράλληλα απολαμβάνετε την πρακτική σας χωρίς να γλιστράτε! Διαλέξτε το χρώμα και το σχέδιο που ταιριάζει στο στυλ και την διάθεση σας!

Yoga mat Bags

18€-35€

Μια θήκη για yoga mat είναι ένα όμορφο και χρήσιμο δώρο για όσους κάνουν γιόγκα. Προστατεύει το στρωματάκι και διευκολύνει στη μεταφορά του, ώστε να μπορούν να «μεταφέρουν» την πρακτική τους παντού! Σε πολλά όμορφα σχέδια, χρώματα και μεγέθη.

Yoga Mats

25,00 – 49,00€

Ξεκινήστε την νέα χρονιά χαρίζοντας στον εαυτό σας ή σε κάποιον που αγαπάτε ένα στρωματάκι γιόγκα!  Δώστε ώθηση σε κάποιον αγαπημένο σας να βάλει τη γιόγκα στη ζωή του, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητά της σε όλα τα επίπεδα. Διαλέξτε το κατάλληλο yoga mat μέσα από την μεγάλη ποικιλία που διαθέτουμε!

Χειροποίητη Κουβέρτα από Οργανικό Βαμβάκι

35.00 €

Οι κουβέρτες γιόγκα είναι χρήσιμες ως βοήθημα για να σας παρέχουν το κατάλληλο ύψος σε καθιστές θέσεις, σας υποστηρίζουν στην περιοχή του αυχένα και τους ώμους στις ανάστροφες θέσεις και σας κρατάνε ζεστούς στη Savasana.

 

Εδώ θα βρείτε και κάποιες συνδυαστικές προτάσεις για όμορφα δώρα, επιλεγμένα από το  Simply green

https://www.simplygreen.gr/product-category/christmas-gifts-el/

 

Καλές γιορτές!!

 

Add to cart