Γιόγκα για καλύτερη πέψη | BLOG

Yoga για καλύτερη πέψη

Γιόγκα για καλύτερη πέψη

Η γιόγκα είναι γνωστή για τα εκπληκτικά της οφέλη στην υγεία καθώς ολοένα και περισσότεροι τη διαλέγουν ως τη βασική τους άσκηση. Γνωρίζατε όμως πως η γιόγκα είναι επίσης αποτελεσματική στην ανακούφιση από πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα, πόνος στο στομάχι, οξύτητα αλλά και δυσκοιλιότητα?! Είτε αντιμετωπίζετε προβλήματα στην κοιλιά λόγω υπερφαγίας είτε λόγω φαρμακευτικής αγωγής, η άσκηση γιόγκα, μπορεί να είναι αποτελεσματική σε όλες τις καταστάσεις!

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες στάσεις γιόγκα που μπορείτε να κάνετε ώστε να ανακουφιστείτε από πεπτικά προβλήματα.

1. Happy Baby or Ananda Balasana

Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατά σας, φέρνοντάς τα κοντά στο στήθος. Κρατήστε τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας με τα χέρια σας και ανοίξτε τα γόνατά σας ελαφρώς πιο φαρδιά από τον κορμό, φέρνοντάς τα κοντά στις μασχάλες. Ο αστράγαλός σας πρέπει να είναι πάνω από τα γόνατά σας και να διατηρεί την κνήμη σας κάθετη στο πάτωμα και μετακινήστε απαλά τα πόδια σας πάνω-κάτω.

1. Happy Baby or Ananda Balasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
1. Happy Baby or Ananda Balasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

2. Lotus Pose or Padmasana

Καθίστε πάνω στο στρώμα γιόγκα σε θέση σταυροπόδι (τα πόδια να είναι τοποθετημένα το ένα πάνω από το άλλο) και η σπονδυλική στήλη σε ευθεία στάση. Φέρτε και τα δύο σας χέρια σε Gyan mudra και τοποθετήστε τα πάνω στα γόνατά σας. Εισπνεύστε και εκπνεύστε, μένοντας σε αυτή τη στάση για λίγα λεπτά. Επαναλάβετε τη στάση, αλλάζοντας πόδι.

2. Lotus Pose or Padmasana Balasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
2. Lotus Pose or Padmasana Balasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

3. Locust Pose or Salabhasana

Ξαπλώστε με το στομάχι σας πάνω στο στρώμα γιόγκα, έχοντας τα χέρια σας στο πλάι και τα πόδια σας τεντωμένα. Τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να είναι ενωμένα. Σφίξτε και τα δύο σας χέρια πίσω από το ιερό οστό σας. Εισπνεύστε και σηκώστε το στήθος και τα πόδια σας από το έδαφος.

3. Locust pose or Salabhasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
3. Locust pose or Salabhasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

4. Child’s Pose or Balasana

Γονατίστε στο στρώμα γιόγκα με τα χέρια σας στο πλάι. Κρατήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας ενωμένα και τα γόνατα ελαφρώς μακριά το ένα από το άλλο. Εισπνεύστε και ταυτόχρονα χαμηλώστε τον κορμό σας προς τα εμπρός, ακουμπώντας την κοιλιά σας στους μηρούς σας. Το κεφάλι σας πρέπει να αγγίζει το στρώμα. Τώρα απλώστε και τα δύο σας χέρια μπροστά, ακουμπώντας το στρώμα. Σταματήστε για 4-5 αναπνοές και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση.

4. Child's Pose or Balasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
4. Child’s Pose or Balasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

5. Forward Bend or Uttanasana

Σταθείτε πάνω στο στρώμα γιόγκα με τα πόδια σας ελαφρώς ανοικτά. Εισπνεύστε και τεντώστε και τα δύο σας χέρια προς τα πάνω. Εκπνεύστε και σκύψτε προς τα εμπρός. Μπορείτε να λυγίσετε ελαφρά τα γόνατά σας για να μειώσετε την πίεση από το κάτω μέρος της πλάτης σας. Κατεβάστε τα χέρια σας και πιέστε τις παλάμες στις γάμπες σας. Σταματήστε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εισπνεύστε και τοποθετήστε απαλά τα χέρια σας στους γοφούς σας για να ανέβουν.

5. Forward Bend or Uttanasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
5. Forward Bend or Uttanasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

*Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν είναι, ούτε προορίζεται να υποκαταστήσει τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία και δεν πρέπει ποτέ να βασίζεται σε συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα άρθρα!

Αλλεργίες & Νέτι | BLOG

Αλλεργίες & Νέτι

Αλλεργίες & Νέτι

Με την Άνοιξη έρχονται και οι αλλεργίες (!). Τα συμπτώματα μπορούν να ποικίλλουν και εκτός από ρινική συμφόρηση να περιλαμβάνουν φαγούρα και υγρά μάτια, ρινική καταρροή και φτέρνισμα. Η άσκηση, η  διατροφή και ο επαρκής ύπνος είναι μερικοί από τους τρόπους που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων. Πέρα από αυτά όμως και η βιταμίνη D είναι σύμμαχος σας ενάντια στην αλλεργία, για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η μύτη σας είναι ένα άλλο σημαντικό μονοπάτι για ένα υγιές σώμα. Πως όμως μπορείτε να τη διατηρήσετε καθαρή και υγιής?

Η ρινική κοιλότητα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά της ρύπανσης και των αλλεργιογόνων, είναι λοιπόν σημαντικό να τη διατηρείτε καθαρή και λειτουργική. Αυτό γιατί, μέσα βρίσκονται πολυάριθμα μικροσκοπικά τριχίδια, που φιλτράρουν και συγκρατούν το μεγαλύτερο μέρος των βλαπτικών και τοξικών προσμίξεων, που εισέρχονται με το εισπνεόμενο ρεύμα αέρος. Μια ρινική πλύση, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να ξεπλύνετε τη βλέννα και τις τοξίνες και να διατηρήσετε τη κοιλότητα σας υγιή. Σε αυτό μπορεί θα βοηθήσει το neti pot.

Τι είναι λοιπόν, το neti pot; Το δοχείο neti, είναι μια παραδοσιακή τεχνική της Αγιουρβέδα, που χρονολογείται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η διαδικασία καθαρισμού με δοχείο Neti μπορεί να γίνει μία φορά την ημέρα για θέματα θεραπείας (και για κάποιο χρονικό διάστημα). Σε περιπτώσεις έντονων κρυολογημάτων, ρινικής καταρροής, αλλεργιών ή άλλων παθήσεων, μπορείτε να επαναλλάβετε τον καθαρισμό έως και 3 φορές την ημέρα.

Για τη διαδικασία καθαρισμού θα χρειαστείτε ένα ειδικό δοχείο neti, χλιαρό αποστειρωμένο νερό και 1/3 του κουταλιού αλάτι μη ιωδιούχο.

Η προσθήκη του αλατιού εξασφαλίζει ότι η οσμωτική πίεση του νερού, θα είναι ίση με την πίεση των υγρών του σώματος. Έτσι, αποφεύγεται οποιοσδήποτε ερεθισμός του βλεννογόνου της μύτης. Αν νιώσετε κάποια αίσθηση καψίματος ή πόνου στη μύτη είναι μια ένδειξη ότι ή βάλατε πολύ λίγο αλάτι ή πάρα πολύ. Αν βάλετε τη σωστή ποσότητα αλατιού, τότε το νερό περνάει πολύ εύκολα και ανώδυνα.

Πώς χρησιμοποιείται

Πάρτε το δοχείο νέτι με το χλιαρό, αλατισμένο νερό και σταθείτε πάνω από ένα νιπτήρα με τα πόδια σας λίγο ανοικτά και κάμψτε λίγο τον κορμό προς τα εμπρός. Γείρετε το κεφάλι στο πλάι και ελαφρώς προς τα εμπρός. Αρχίστε να αναπνέετε από το στόμα. Εισάγετε απαλά το στόμιο του δοχείου στο ρουθούνι που βρίσκεται πάνω. Το στόμιο χρειάζεται να εφαρμόζει καλά, χωρίς πίεση στην εσωτερική πλευρά του ρουθουνιού, ώστε να μην τρέξει νερό από αυτό το ρουθούνι. Το νερό θα αρχίσει να περνάει και να τρέχει από το άλλο ρουθούνι, καθώς το κεφάλι σας έχει σωστή κλίση. Όταν έχετε περάσει τη μισή ποσότητα νερού απομακρύνετε το στόμιο του κανατιού από το ρουθούνι. Φυσήξτε ήπια τη μύτη διώχνοντας τη βλέννα που μπορεί να υπάρχει. Γείρετε το κεφάλι από την αντίθετη πλευρά και επαναλάβετε τη διαδικασία, τοποθετώντας το στόμιο του δοχείου στο άλλο ρουθούνι.

Τι να προσέξετε:

 • Το νερό χρειάζεται να τρέχει μόνο μέσα από τα ρουθούνια. Αν το νερό πάει προς το στόμα αυτό είναι μία ένδειξη ότι η στάση του κεφαλιού χρειάζεται ρύθμιση.
 • Βεβαιωθείτε ότι η μύτη έχει στεγνώσει εντελώς μετά την πρακτική, ώστε να μη μείνει υγρασία στις ρινικές κοιλότητες.
 • Μη φυσάτε τη μύτη πολύ δυνατά για να μη βουλώσουν τα αυτιά σας.
 • Άτομα που πάσχουν από χρόνια αιμορραγία της μύτης δεν πρέπει να κάνουν το Νέτι, χωρίς να συμβουλευτούν κάποιο ειδικό.

 

*Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν είναι, ούτε προορίζεται να υποκαταστήσει τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία και δεν πρέπει ποτέ να βασίζεται σε συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα άρθρα!

Time to DETOX | BLOG

Ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση

Ήρθε η ώρα για αποτοξίνωση –

Αποτοξίνωση είναι η λέξη που μας τραβάει αμέσως την προσοχή όταν τη βλέπουμε, τη διαβάζουμε ή την ακούμε. Ειδικά καθώς επανερχόμαστε από τις διακοπές του Πάσχα, θέλουμε να επικεντρωθούμε περισσότερο στην αποτοξίνωση και στον καθαρισμό του ήπατος, πιο πολύ από ποτέ! Τι είναι, όμως, η αποτοξίνωση; – και πώς εμπλέκεται ο εγκέφαλός μας;

Η αποτοξίνωση είναι μια βασική κυτταρική λειτουργία. Όταν το σώμα αποτοξινώνεται, συσκευάζει υπολείμματα με τη μορφή τροφών και τοξινών, έτσι ώστε να μπορούν να αποβληθούν εύκολα από το σώμα. Εξαλείφουμε αυτά τα υπολείμματα μέσω διαφόρων μηχανισμών όπως η γαστρεντερική οδός, το ουρογεννητικό σύστημα, η αναπνευστική οδός και οι ιδρωτοποιοί αδένες μας, ενώ απαιτείται η στρατολόγηση πολλαπλών οργάνων όπως το ήπαρ, οι πνεύμονες, η χοληδόχος κύστη, το δέρμα, τα νεφρά και ναι, ο εγκέφαλος!

Γιατί όργανα όπως ο εγκέφαλός μας υποφέρουν περισσότερο από τοξίνες?

Οι οδοί αποτοξίνωσης του σώματός μας, απαιτούν επίσης μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών που λειτουργούν ως συν-παράγοντες για τα ένζυμα που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία πολλαπλών βημάτων. Επειδή λοιπόν αυτή η διαδικασία είναι τόσο περίπλοκη, η αποτοξίνωση απαιτεί σημαντικές ποσότητες από την παροχή ενέργειας του σώματος μας.

Όταν το σώμα μας προσβάλλεται από την έκθεση σε προ φλεγμονώδη τρόφιμα σε αλκοόλ, κάπνισμα, φάρμακα αλλά και επίμονους οργανικούς ρύπους, ο οργανισμός μας καταβάλλεται ακόμη περισσότερο. Τότε αρχίζουμε να αισθανόμαστε αδιαθεσία και να βιώνουμε όχι μόνο χρόνια κόπωση και αδυναμία, αλλά αργή επεξεργασία και γνωστικές δυσκολίες.

Ο σκοπός λοιπόν, είναι να διαλέξετε και να κάνετε την αποτοξίνωση που είναι προσαρμοσμένη στις ατομικές σας ανάγκες!

Τροφές για την προώθηση της αποτοξίνωσης:

 • Σταυρανθή λαχανικά: μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, φύτρα μπρόκολου
 • Πράσινο τσάι: Matcha Τσάι
 • Μούρα: σμέουρα, βατόμουρα, φράουλες, φραγκοστάφυλα

Υγιείς συνήθειες για την υποστήριξη της αποτοξίνωσης:

Διαλειμματική νηστεία: Επιταχύνει την αποτοξίνωση του οργανισμού και βοηθάει στην απώλεια λίπους και επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης.

Ενυδάτωση: Φροντίστε να καταναλώνετε άφθονο νερό. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο αλλά έχει μεγάλη σημασία!

Γεμίστε το επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού σας αρκετές φορές την ημέρα. Η σωστή ισορροπία υγρών, βοηθάει τον οργανισμό και οδηγεί σε καλύτερη αποβολή των τοξινών μέσω της ούρησης.

Επίσης, για maximum της ενυδάτωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τις αμπούλες quinton. Είναι ιδανικές για αναζωογόνηση και αποτοξίνωση καθώς ενδείκνυται για: Αύξηση της ενέργειας | Ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος | Ανάρρωση | Αποκατάσταση μετά την άσκηση.

Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση σε τοξίνες και ρύπους όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τρώτε βιολογικά όποτε μπορείτε, για να ελαχιστοποιήσετε την έκθεση σε φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα και υπολείμματα χημικών εκμεταλλεύσεων. Χρησιμοποιήστε φιλικά προς το περιβάλλον καλλυντικά, προϊόντα προσωπικής φροντίδας και καθαριστικά.

Στοχεύστε στο συμπλήρωμά σας για πρόσθετη δόση αποτοξίνωσης. Υπάρχουν αρκετά συμπληρώματα από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτό που θα ταιριάξει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Σε αυτό μπορούν να σας βοηθήσουν συμπληρώματα όπως, τα Superfoods, Forever Beautiful με το μοναδικό συνδυασμό από ισχυρά αντιοξειδωτικά και φυτικά θρεπτικά συστατικά καθώς και το Golden Mellow για χαλάρωση σώματος και πνεύματος. Το MINAMI MorEPA Platinum – Με Ωμεγα-3 και Βιταμίνη D, παρέχει βασική υποστήριξη στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς και του κυκλοφορικού, της καλής χοληστερόλης. Ενισχύουν τη διάθεση και βοηθούν στη διατήρηση καθαρών αρτηριών, καθώς και τη φυσική κατάσταση.

Επιπλέον, για αντιοξειδωτική στήριξη σε όλο το σώμα, η Royal Green Astaxanthin έχει το πλεονέκτημα ότι είναι σε θέση να συμβάλλει σε πολλά διαφορετικά μέρη του σώματος, προσφέροντας έτσι την εκπληκτική της αντιοξειδωτική δράση στο σώμα ενώ η προστιθέμενη βιταμίνη Ε συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Ακόμη, το συμπλήρωμα διατροφής Natto Activ Nattokinase & Proteases της Dynamic Enzymes, που αποτελείται από ένα ισχυρό μείγμα ενζύμων, προάγει την καρδιαγγειακή και κυκλοφορική υγεία.

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς ακριβώς να χρησιμοποιείτε τα συμπληρώματα και σε ποια δόση, μιλήστε με ένα γιατρό.

Καθημερινή κίνηση και άσκηση

Τρέξτε, περπατήστε, πηγαίνετε σε ένα μάθημα γιόγκα, αθληθείτε ή ακόμη κάντε ποδήλατο. Αν  μπορείτε να καταφέρετε, να ιδρώνετε κάθε μέρα, αυτό θα υποστηρίξει τις οδούς αποτοξίνωσης και τον εγκέφαλό σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα yoga mat ή μια πετσέτα yoga, που θα διατηρήσει την εφίδρωση χωρίς να αποσπάται η προσοχή από την πρακτική σας.

Goal: 20 λεπτά στη φύση κάθε μέρα

Η άσκηση στη φύση ή ακόμη και μια βόλτα στη φύση, βελτιώνει τη διανοητική διαύγεια, μειώνει το στρες και το άγχος και έχει ευεργετικά φυσιολογικά αποτελέσματα όπως μειωμένο καρδιακό ρυθμό, αναπνευστικό ρυθμό και μειωμένη αρτηριακή πίεση. Αυτές οι βελτιωμένες φυσιολογικές παράμετροι μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μόνο κατά την αποτοξίνωση. Έτσι, πηγαίνετε για μια πεζοπορία, περπατήστε στο πάρκο ή καθίστε στην αυλή σας για λίγα λεπτά κάθε μέρα.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος είναι σε θέση να επιδιορθώσει την κυτταρική βλάβη από τοξίνες και άλλες εκθέσεις. Βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον εγκέφαλό σας την ευκαιρία να επιβραδύνει και να επανορθώνει τον εαυτό του κάθε βράδυ με αρκετό ύπνο. Ακόμα καλύτερα αν είναι δυνατόν να κοιμάστε το αργότερο στις 10:30 μ.μ. Σύμφωνα με την κινεζική ιατρική θεωρία, το σώμα αρχίζει να επεξεργάζεται τις τοξίνες γύρω στις 23:00, επομένως θέλετε να κοιμάστε ήδη, πριν αρχίσει η διαδικασία.

Αν πάλι δυσκολεύεστε, αυτό που θα σας βοηθήσει είναι να δημιουργήσετε τη δική σας προσωπική, βραδινή ρουτίνα ύπνου. Ξεκινήστε με ένα ζεστό μπάνιο! Η δυνατή φροντίδα δέρματος, μαζί με ένα φυσικό συμπλήρωμα κολλαγόνου που υποστηρίζει τόσο τον ύπνο όσο και το δέρμα καθώς και η συντροφιά ενός ζεστού τσάι, θα φέρει την χαλάρωση που χρειάζεται ο οργανισμό σας. Τα αποτελέσματα?! – περισσότερη ηρεμία, λαμπερό δέρμα, ήρεμο μυαλό.

Και για έναν ακόμη καλύτερο ύπνο, λίγες σταγόνες από τη CBΝight Formula, θα σας εξασφαλίσει την ξεκούραση αλλά και την αποκατάσταση του ύπνου σας.

 

*Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν είναι, ούτε προορίζεται να υποκαταστήσει τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία και δεν πρέπει ποτέ να βασίζεται σε συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα άρθρα!

Iced Tea photo blog

Πως να φτιάξετε Iced Tea

Πως να φτιάξετε σπιτικό Iced Tea

Το παγωμένο τσάι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ρόφημα – καθώς για πολλούς, είναι μια μορφή τέχνης! Το πρώτο iced tea παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό το 1904, όταν ο Richard Blechynden έβαλε παγωμένο τσάι για να το πουλήσει και έτσι το iced tea έγινε αγαπημένη απόλαυση, για όλους!

Γλυκό τσάι

Σε κάποιες περιοχές της Αμερικής, οι πελάτες μέσα στα μαγαζιά, απολαμβάνουν πολύ συχνά τα ζαχαρωμένα ποτά – το γλυκό τσάι ωστόσο είναι διαθέσιμο ακόμα και χωρίς ζάχαρη. Το γλυκό τσάι φτιάχνεται ζεστό και στη συνέχεια προστίθεται και η ζάχαρη στο ζεστό μείγμα. Όταν το τσάι αραιώνεται και ψύχεται, η γλυκιά του γεύση μαζί με μερικές επιπλέον γαρνιτούρες όπως λεμόνι, μέντα ή σμέουρα, κάνουν το γλυκό τσάι μια αναζωογονητική απόλαυση!

Η τέχνη του παγωμένου τσαγιού

Οι συνταγές για παγωμένο τσάι, χρονολογούνται από το 1879. Για κάποιους, η παρασκευή ενός iced tea είναι top secret και δύσκολα μοιράζονται τα μυστικά της τέχνης τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

Στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό, ο οργανισμός σας να ‘ζητήσει’ ένα ποτήρι παγωμένο τσάι, ή μια παγωμένη σόδα. Προτιμήστε το κρύο τσάι! Όχι μόνο, είναι πιο δροσερό και αναζωογονητικό, αλλά είναι επίσης και μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και φυσικών γεύσεων!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε παγωμένο τσάι, αλλά ο απλούστερος είναι να αναμίξετε το Yogi τσάι σας με το νερό.

Πως να φτιάξω Iced Tea:

1L Νερό

5 Φακελάκια Τσαγιού

Φλούδα από Λεμόνι

Ζάχαρη

Φρούτα της επιλογής σας

Αφού βράσουμε το νερό, το τοποθετούμε σε μία κανάτα (όχι από γυαλί) και προσθέτουμε τη φλούδια λεμονιού μαζί με τα φακελάκια τσαγιού. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να απελευθερωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις και μετά αφαιρούμε τη φλούδια λεμονιού όπως και τα φακελάκια.

Προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλουμε στο ψυγείο.

Για περισσότερη γεύση μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρούτα της επιλογής σας, όπως φράουλες ή ροδάκινα.

Σερβίρετε ελεύθερα και απολαύστε ένα υπέροχο & σπιτικό Yogi Iced Tea!

Δείτε περισσότερα άρθα για Υγιεινή Διατροφή εδώ

Υγιεινή Διατροφή matcha ninja ice cream

Το Matcha παγωτό που θα λατρέψετε!

Η Vegan Εκδοχή Παγωτού από Τσάι Matcha

Αυτή η vegan συνταγή, βασισμένη στην καρύδα και το Matcha πράσινο τσάι, θα γίνει η αγαπημένη σας νέα συνήθεια για το καλοκαίρι! Το μυστικό της vegan εκδοχής παγωτού από τσάι matcha, είναι ότι προσθέτουμε λίγο σιρόπι σφενδάμου, βανίλια και λίγες σταγόνες λεμονιού. Όλα αυτά βοηθούν στη μείωση της φυσικής πικρίας που έχει το matcha (ή οποιοδήποτε τσάι) και παράλληλα σας προσφέρει ένα γλυκό επιδόρπιο παγωτού.

Συστατικά

 • 2 κουτιά πλήρες γάλα καρύδας
 • 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού, matcha* (δείτε σημείωση)
 • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
 • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
 • ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
 • Ένα λεμόνι
 • Προαιρετικό – 1 κουταλιά της σούπας βότκα, για να βοηθήσει στην υφή του παγωτού όταν παγώσει
 • Μία πρέζα αλάτι

Οδηγίες

 1. Βεβαιωθείτε ότι το μπολ από τη μηχανή κατασκευής παγωτού, βρίσκεται στον καταψύκτη για τουλάχιστον 12 ώρες. 24 ώρες ακόμα καλύτερα.
 2. Χτυπάμε μαζί: το matcha, τη ζάχαρη, το γάλα καρύδας, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, τις σταγόνες λεμονιού (όχι πολύ και πικρίσει το μείγμα), το αλάτι και τη βότκα, εάν χρησιμοποιήσετε. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στη μηχανή παγωτού και ανακατέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν τελειώσετε, ρίξτε το έτοιμο μείγμα σε ένα δοχείο ασφαλές για κατάψυξη και καταψύξτε για τουλάχιστον 1-2 ώρες ώστε να σφίξει το μείγμα.
 3. Εάν το παγωτό σας έχει παγώσει όλη τη νύχτα, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά για να μαλακώσει ξανά.
Preparation Ice Cream Matcha Ninja
Preparation Ice Cream Matcha Ninja

* Ανάλογα με το matcha που χρησιμοποιείτε, η γεύση του μπορεί να ποικίλλει ευρέως στην πικρία.

Απολαύστε ένα πεντανόστιμο παγωτό, μαζί με όλα τα οφέλη που προσφέρει το αντιοξειδωτικό πράσινο τσάι matcha.

Γι αυτήν τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε Matcha Ninja Organic Tea που θα βρείτε εδώ καθώς δίνει ωραία και ισορροπημένη γεύση.

Matcha Ninja Ice-Cream
Matcha Ninja Ice-Cream

Καλή σας απόλαυση!

carrot cake blog

Υγιεινό και νόστιμο κέικ καρότου!

Υγιεινό και νόστιμο κέικ καρότου!

Εδώ στο Simply Green, λατρεύουμε να συνοδεύουμε το ζεστού φλιτζανιού τσάι μετά το lunchbreak, με ένα ζουμερό και πεντανόστιμο κομμάτι κέικ καρότου ! Μετά από πολλές προσπάθειες, αποτυχίες και προτάσεις, τελειοποιήσαμε τη συνταγή. Λοιπόν, εδώ, σας παρουσιάζουμε με περηφάνια τη συνταγή για το Ultimate Healthy Carrot Cake.

carrot-cake-recipe

Συστατικά κέικ καρότου:

αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 2 1/4 φλιτζάνια)
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
1 φλιτζάνι άσπρη ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
3 μεγάλα αυγά
εκχύλισμα βανίλιας κουταλάκι του γλυκού
1/2 φλιτζάνι ξινόγαλο χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά
Σπρέι μαγειρικής

Γλάσο

2 συσκευασίες τυριού κρέμας
2 κουταλιές βούτυρο, μαλακό
Εκχύλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Πώς να φτιάξετε αυτό το νόστιμο κέικ καρότου

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 °.

Για να προετοιμάσετε το κέικ ανακατεύοντας το αλεύρι, τα 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Προσθέστε 2 φλιτζάνια τριμμένο καρότο, ανακατεύοντας απαλά.

Τοποθετήστε τη λευκή ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε με ένα μίξερ σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Ανακατέψτε το κουταλάκι του γλυκού βανίλια. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και το ξινόγαλο εναλλάξ στο μείγμα ζάχαρης, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το μείγμα αλευριού. Απλώστε τη ζύμη σε ένα μεταλλικό ταψί μεσαίου μεγέθους το οποίο προηγουμένως έχετε ψεκάσει με σπρέι μαγειρέματος.
Ψήνετε στους 200 ° για 30 λεπτά ή μέχρι να βυθίσετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέηκ και να βγει στεγνή! Αφήστε το κέηκ να κρυώσει εντελώς!

Για να προετοιμάσετε το γλάσο, τοποθετήστε το μαλακό τυρί κρέμας και τα επόμενα 4 συστατικά σε ένα μεσαίο μπολ. Χτυπήστε σε ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει απαλο, χωρίς σβώλους!Προσθέστε σταδιακά ζάχαρη άχνη, χτυπώντας με μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν. Απλώστε το  ομοιόμορφα πάνω από το κέικ. Πασπαλίστε ομοιόμορφα με τα (ψημένα) καρύδια.

Ελπίζουμε να το απολαύσετε!

Vegan Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Vegan Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτά τα Χριστούγεννα, φτιάξετε υπέροχα, υγιεινά, vegan χριστουγεννιάτικα μπισκότα, χωρίς πολύ κόπο. Τα Vegan Χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή μπισκότα gingerbread, τα ψήνετε και μοσχοβολάει το σπίτι σας την άκρως εθιστική μυρωδιά της κανέλας, του τζίντζερ, και του γαρίφαλου. Δεν υπάρχει καλύτερο για αυτή την εποχή!

Αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα δεν περιέχουν ζωικά, ούτε επεξεργασμένη ζάχαρη, μόνο ζάχαρη καρύδας και μελάσα. Περιέχουν βούτυρο αμυγδάλου, αλλά επίσης θα τους ταίριαζε και το βούτυρο κάσιους. Η διακόσμηση είναι προαιρετική, αν και άκρως εορταστική. Το γλάσο όμως περιέχει ζάχαρη. Εάν θελήσετε να το φτιάξετε, μπορείτε να το αρωματίσετε με λίγο μέλι (εάν δεν είστε vegan) ή λίγη βανίλια.

 

Χρόνος προετοιμασίας:   40 λεπτά (συν 1 ώρα αναμονή)
Χρόνος μαγειρέματος:   10 λεπτά
Μερίδες:   30-40 μπισκότα, ανάλογα με το μέγεθος των κουπ-πατ
Υλικά:
 • 1 κουταλιά τριμμένο λιναρόσπορο
 • ¼ κουταλάκι αλάτι
 • 3 κουταλιές ζεστό νερό
 • 80γρ. ζάχαρη καρύδας
 • 130γρ. βούτυρο αμυγδάλου
 • 1 κουταλιά μηλόξιδο
 • 180γρ. μελάσα
 • 1 ¼ κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
 • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
 • 340γρ. αλεύρι ολικής από δίκοκκο σιτάρι (ζέας)
 • 1 ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
 • 1 ¼ κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
 • ¼ κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
γλάσο (προαιρετικά):
 • 140γρ. ζάχαρη άχνη
 • 2-3 κουταλιές γάλα της επιλογής σας
 • 1 κουταλιά μέλι (προαιρετικά), ή,
 • ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
 1. Βάζουμε σε ένα ποτηράκι τον λιναρόσπορο και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε λίγο στην άκρη μέχρι να πήξει λίγο. Ο χρόνος που θα χρειαστεί μπορεί να διαφέρει, ανάλογα με τον λιναρόσπορο, από 10 λεπτά μέχρι 20.
 2. Σε ένα μεγάλο μπωλ, ή στον κάδο του μίξερ, βάζουμε την ζάχαρη καρύδας, το βούτυρο αμυγδάλου, την μελάσα, το ξύδι, την βανίλια. Τα ανακατεύουμε με το μίξερ για 1 λεπτό περίπου.
 3. Σε ένα άλλο μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τα ρίχνουμε στο μπωλ με τα υγρά υλικά και ζυμώνουμε. Η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή.
 4. Τυλίγουμε την ζύμη σε πλαστική μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο και όλη νύχτα.
 5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο Στρώνουμε 2-3 λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί.
 6. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο και την κόβουμε στην μέση. Κρατάμε την μισή ζύμη να την δουλέψουμε και βάζουμε την υπόλοιπη στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστούμε.
 7. Ανοίγουμε την ζύμη ανάμεσα σε δύο κομμάτια από αντικολλητικό χαρτί, έχοντας αλευρώσει ελαφρά το κάτω (αυτό για να μην κολλάνε τα μπισκότα στο χαρτί). Την ανοίγουμε σε πάχος 4 χιλιοστών περίπου. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε λαμαρίνα και πριν τα ψήσουμε τα βάζουμε για 10 λεπτά περίπου στο ψυγείο, για να διατηρήσουν το σχήμα τους.
 8. Τα ψήνουμε για 9-11 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως πριν τα διακοσμήσουμε.
 9. Για το γλάσο απλά χτυπάμε με το σύρμα την ζάχαρη και το γάλα (και το μέλι ή την βανίλια εάν τα χρησιμοποιούμε) μέχρι να γίνει ένα σφιχτό γλάσο. Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με πολύ ψιλή μύτη και διακοσμούμε με σχέδια της αρεσκείας μας. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο.

Καλή επιτυχία!

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με υγεία και αγάπη για εσάς και τους αγαπημένους σας!

Πηγή : https://www.thehealthycook.gr/

Turmeric chai

Turmeric chai: η μαγεία του κουρκουμά

Ακόμα και σε ταραγμένους καιρούς, οι μικροσκοπικοί χρυσοί κόκκοι του κουρκουμά μας βοηθούν να νιώθουμε καλά. Σε συνδυασμό με τζίντζερ, γλυκόριζα, κάρδαμο, τσάι και ένα άγγιγμα κανέλας, το Turmeric chai αναπτύσσει το γεμάτο, έντονο άρωμά του. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει την μαγεία των αρωμάτων…

Επίσης είναι ιδιαίτερα νόστιμο όταν σερβίρεται με μια γλυκαντική ουσία, ή προσθέτοντας φυτικό γάλα αμυγδάλου ή καρύδας κατάλληλο για vegan.

Προετοιμασία:

Μέσα 250 ml φρεσκοβρασμένου νερού αφήστε ένα φακελάκι yogitea Turmeric chai για 7 λεπτά ή περισσότερο για πιο δυνατή γεύση. Προσθέστε γάλα ή κάποιο γλυκαντικό εάν θέλετε.

Για να δυναμώσετε με την ενέργεια του κουρκουμά, σας συνιστούμε να το παρασκευάσετε ως ”χρυσό γάλα”:

Απλά βράστε το γάλα ή το φυτικό γάλα της αρεσκείας σας και προσθέστε ένα φακελάκι με Τσάι κουρκουμά. Για να βγάλει όλα τα του τα αρώματα και να έχει ισχυρότερη δράση ο κουρκουμάς, αφήστε το για τουλάχιστον 5-7 λεπτά και στη συνέχεια απολαύσετε την μαγεία του εξαιρετικού αυτού ροφήματος. 

Προτείνεται για: Αποτοξίνωση, φλεγμονές, κρυολόγημα.

Ο κουρκουμάς είναι πολύ γνωστός ως φυσικό αντιβιοτικό, ικανό να προλαμβάνει τις λοιμώξεις, να βελτιώνει την κυκλοφορία και να αραιώνει τις βλέννες. Γι’ αυτό, συνιστάται ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που υποφέρουν συνεχώς από κρυολογήματα, συμφόρηση, κόπωση και άλλα.

Το ρόφημα αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ασθενειών και άλλων προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την αρθρίτιδα και την οστεοαρθρίτιδα, καθώς και άλλους πόνους στις αρθρώσεις και στους μυες. Λειτουργεί ως αναλγητικό για τη μείωση των πονοκεφάλων και άλλων ενοχλήσεων που οφείλονται στο άγχος.

Πίνοντας αυτό το μείγμα νιώθεις σαν μια ζεστή  αγκαλιά, ακόμα και όταν τα πράγματα φαίνονται δύσκολα.

νερό

Νερό: σημάδια που δείχνουν ότι δεν πίνετε αρκετό

Αισθάνεστε πεινασμένοι; Πονάει το κεφάλι σας; Πριν πάρετε κάτι να φάτε ή καταφύγετε σε ένα παυσίπονο, σκεφτείτε πρώτα αυτό: μπορεί στην πραγματικότητα απλώς να χρειάζεστε νερό.

Μπορεί να το έχετε ξανακούσει, αλλά αξίζει να το αναφέρουμε ξανά: περισσότερο από το μισό του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Στην πραγματικότητα το ποσοστό αυτό είναι κοντά στο 60 τοις εκατό, ανάλογα με την ηλικία και το γένος. Και το 100% του σώματος βασίζεται στο να κάνει το νερό καλά τη δουλειά του. Τα σώματά μας είναι σαν καλά λαδωμένες μηχανές, με τη διαφορά ότι το λάδι τους είναι το νερό. Συνεπώς, όταν δεν καταναλώνουμε αρκετό, το σώμα μας μπορεί να υποφέρει σοβαρά. Ακόμα κι αν δε νιώθετε ότι διψάτε, το σώμα σας χρειάζεται Η2Ο για να λειτουργήσει.

Η αφυδάτωση μπορεί να σας χτυπήσει, ειδικά αν ζείτε σε θερμό κλίμα ή αν γυμνάζεστε. Συχνά αυτό συμβαίνει πολύ γρήγορα και μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους. Δείτε κάποια σημάδια που δείχνουν ότι το σώμα σας ζητάει νερό.

Δυσάρεστη αναπνοή.

Η δυσάρεστη αναπνοή είναι κλασσικό σημάδι αφυδάτωσης. Οπότε, την επόμενη φορά που θα νιώσετε ότι η αναπνοή σας δεν είναι φρέσκια, πιείτε ένα ποτήρι κρύο νερό. Αυτό θα βοηθήσει να ξεπλυθούν όλα τα βακτήρια. Μπορείτε επίσης να στύψετε ένα λεμόνι ή ένα λάϊμ μέσα στο νερό σας, ή να πιείτε ένα ρόφημα με ηλεκτρολύτες, το οποίο ενυδατώνει 2-3 φορές περισσότερο από το σκέτο νερό.

Έχετε συνεχή διάθεση για γλυκό.

Το σώμα μας παίρνει καύσιμα από τα γλυκογόνα. Από πού προέρχονται τα γλυκογόνα; Τα γλυκογόνα προέρχονται από τη γλυκόζη, μια μορφή σακχάρου που παίρνουμε από τα φρούτα και τους υδατάνθρακες. Το συκώτι βοηθάει να γίνει η επεξεργασία της γλυκόζης, για να μετατρέψει αυτή τη ζάχαρη σε ενέργεια. Όμως, για να το κάνει αυτό, χρειάζεται νερό. Χωρίς αυτό , όλο το σύστημά μας αρχίζει να δυσλειτουργεί. Τότε είναι που έρχεται η επιθυμία για γλυκό. Το σώμα αρχίζει να δίνει μηνύματα στον εγκέφαλο να του δώσει γλυκό, για να μπορέσει η διαδικασία να διεξαχθεί ομαλά. Το θέμα είναι, ότι όταν τρώτε ένα κομμάτι σοκολάτα αντί να πιείτε ένα ποτήρι νερό, το μόνο που κάνετε είναι η επιθυμία για γλυκό να γίνεται πιο έντονη κι έτσι να θέλετε ακόμα περισσότερο γλυκό.

Έχετε έντονη επιθυμία για αλμυρά φαγητά.

Όταν είστε αφυδατωμένοι, τα επίπεδα νερού και ηλεκτρολυτών μπορεί να αποσυντονιστούν. Το σώμα σας ζητά απεγνωσμένα νάτριο, ψάχνοντας να βρει ένα τρόπο για να εξισορροπήσει την ανισορροπία. Το να καταφύγετε όμως σε μια σακούλα πατατάκια, θα είναι μάταιη προσπάθεια, μιας και το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει, θα είναι να σας κάνει να θέλετε περισσότερα. Σίγουρα το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι να ενυδατωθείτε.

Έχετε δυνατό πονοκέφαλο.

Οι πονοκέφαλοι, από εκείνους με την ήπια ένταση έως και την έντονη ημικρανία, που νιώθουμε ότι το κεφάλι μας θα εκραγεί, είναι κλασσικό σημάδι αφυδάτωσης. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι περίπου το 75% του εγκεφάλου αποτελείται από νερό. Οπότε όταν το σώμα σας δεν έχει αρκετό, ο εγκέφαλος μπορεί να μαζέψει, να συρρικνωθεί, αρχίζοντας να τραβάει το δέρμα του κρανίου. Ακούγεται σαν μεσαιωνικό βασανιστήριο, όμως αυτός ο πόνος που αισθάνεστε είναι ο εγκέφαλος σας που μαζεύεται. Οπότε, αντί να πάρετε ένα παυσίπονο, δοκιμάστε πρώτα να πιείτε νερό. Θα λύσει το πρόβλημα αντί να το κουκουλώσει.

Νιώθετε ότι νυστάζετε υπερβολικά.

Μπορεί κάποιες φορές να νιώθετε ότι χρειάζεστε καφεΐνη, στην πραγματικότητα όμως μπορεί απλά να διψάτε. Το αίμα για να κυλήσει στο σώμα σας χρειάζεται νερό. Όταν είστε αφυδατωμένοι, το αίμα έχει λιγότερο νερό κι έτσι γίνεται πιο παχύρευστο. Έτσι,  κινείται πιο αργά μέσα στο σώμα και η καρδιά κουράζεται περισσότερο για να αντλήσει το πηχτό αίμα. Καθώς τα επίπεδα της πίεσης πέφτουν, αρχίζετε να νιώθετε πολύ κουρασμένοι. Οπότε, όταν νιώθετε κουρασμένοι, ή ζαλίζεστε, αφήστε τα κρύα γλυκά ροφήματα και πιείτε νερό.

Μυϊκοί σπασμοί και κράμπες.

Ειδικά όσοι γυμνάζονται υπερβολικά, είναι ιδιαίτερα ευπαθείς σε αυτά τα συμπτώματα. Καθώς ιδρώνετε, το σώμα σας χάνει νερό και ηλεκτρολύτες. Αν δεν ενυδατώνεστε κατάλληλα, τότε θα αρχίσετε να το νιώθετε στους μύες σας, με τη μορφή σπασμού ή κράμπας. Το καλύτερο είναι να είστε καλά ενυδατωμένοι ώστε να μη συμβεί αυτό. Αν συμβεί όμως, αναπληρώστε το νερό που σας λείπει άμεσα.

Έχετε ξερή επιδερμίδα ή μουλιασμένα  δάχτυλα.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τα δάχτυλά σας  να φαίνονται σαν μουλιασμένα παρόλο που δεν ήσασταν στο νερό; Αυτό συμβαίνει επειδή είναι διψασμένα. Η επιδερμίδα αποτελείται από περισσότερο από 60% νερό και χρειάζεται νερό για να γεμίσει και να είναι ελαστική, αλλιώς αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά της.

Ενυδατωθείτε λοιπόν!!!! Έχετε πάντα μαζί σας ένα ανοξείδωτο μπουκάλι για νερό. Το κρατάει δροσερό για πολλές ώρες και παράλληλα μειώνετε την κατανάλωση πλαστικού, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του πλανήτη μας !!!

Βy Laci Mosier

buddha bowls

Buddha bowls: η πολύχρωμη τάση της υγιεινής διατροφής

Η “απόλαυση του Βούδα” τα buddha bowls δηλαδή, ξεκίνησαν ως ένα χορτοφαγικό πιάτο της Κινεζικής, βουδιστικής κουζίνας. Περνώντας όμως τα σύνορα της Ασίας το πιάτο εξελίχθηκε και προστέθηκαν κρέατα & ψάρια στην πολύχρωμη παλέτα του.

Ήταν και είναι ένα δημοφιλές πιάτο στους βουδιστές μοναχούς που ακολουθούν χορτοφαγική δίαιτα. Είναι από τα πιο διαδεδομένα χορτοφαγικά κινέζικα πιάτα και είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλα τα κινέζικα εστιατόρια.

Η λογική στην οποία βασίζονται τα μπολ του Βούδα δίνει έμφαση στο να τρώμε όσα χωράει ένα μπολ που έχει την στρογγυλή φόρμα της κοιλιάς του Βούδα, εξ ου και η ονομασία. ‘Έτσι αποφεύγουμε την υπερκατανάλωση τροφής που αυξάνει το σωματικό βάρος και οδηγεί σε προβλήματα υγείας.

Είναι συνήθως γεμάτα με πρωτεΐνες , λαχανικά, δημητριακά, όσπρια και  είναι η τέλεια επιλογή για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα.

Σας δίνουμε μια υπέροχη συνταγή για ένα χορτοφαγικό, χορταστικό και θρεπτικό Buddha Bowl.

Vegan Buddha Bowl

Αυτό το vegan buddha bowl τα έχει όλα – αφράτη κινόα, τραγανά, πικάντικα ρεβύθια και μίγμα λαχανικών, καλυμμένα με μια sauce πιπεριάς που θα σας συναρπάσει.

Vegan, Gluten free / 2 μερίδες   χρόνος παρασκευής 40 λεπτά

Συστατικά

Κινόα

 • φλ. κινόα
 • 2 φλ. νερό

Ρεβύθια

 • 1 1/2 φλ. βρασμένα ρεβύθια
 • Μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
 • ½ κ. γλυκού αλάτι
 • 1/2 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
 • 1 κ. γλυκού σκόνη τσίλι
 • 1/8 κ. γλυκού κουρκουμά
 • 1/2 κ. γλυκού ρίγανη

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

 • 1 κόκκινη πιπεριά χωρίς τους σπόρους
 • 2-3 κ. σούπας ελαιόλαδο
 • το χυμό μισού λεμονιού
 • 1/2 κ. γλυκού πιπέρι
 • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
 • 1/4 φλ. φρέσκο κόλιανδρο
 • 1/2  κ. γλυκού πάπρικα

Όλα τα άλλα

 • μίγμα κομμένων λαχανικών
 • 1 αβοκάντο
 • σουσάμι για το γαρνίρισμα
Οδηγίες παρασκευής

Ξεκινήστε μαγειρεύοντας την κινόα, την οποία πρώτα πρέπει να έχετε ξεπλύνει με νερό. Βάλτε δυο ποτήρια νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι το νερό να βράσει και μετά προσθέστε την κινόα. Αφήστε την να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πιεί το νερό. Μετά απομακρύνετε από την εστία και κρατήστε το σκεύος καλυμμένο με μια πετσέτα για 10 λεπτά περίπου, ώστε η κινόα να απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Σε ένα μπωλ ανακατέψτε τα ρεβύθια με το λάδι και τα μπαχαρικά μέχρι να αλειφθούν ομοιόμορφα όλα τα ρεβύθια. Σε μια λαδόκολλα ψήστε τα ρεβύθια για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν την επιθυμητή τραγανότητα. Όταν γίνουν, βγάλτε τα από το φούρνο κι αφήστε τα να κρυώσουν.

Για να φτιάξετε το dressing της πιπεριάς, βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.

Στο τέλος στήστε τα Buddha bowls μοιράζοντας την ποσότητα σε δύο μπωλ. Βάλτε την κινόα, τα λαχανικά, το αβοκάντο και τα ρεβύθια. Ρίξτε από πάνω τη sauce πιπεριάς και πασπαλίστε με σουσάμι.

Απολαύστε το!

Πηγή: kathimerini.gr

Add to cart