Γιόγκα για καλύτερη πέψη | BLOG

Yoga για καλύτερη πέψη

Γιόγκα για καλύτερη πέψη

Η γιόγκα είναι γνωστή για τα εκπληκτικά της οφέλη στην υγεία καθώς ολοένα και περισσότεροι τη διαλέγουν ως τη βασική τους άσκηση. Γνωρίζατε όμως πως η γιόγκα είναι επίσης αποτελεσματική στην ανακούφιση από πεπτικά προβλήματα όπως φούσκωμα, πόνος στο στομάχι, οξύτητα αλλά και δυσκοιλιότητα?! Είτε αντιμετωπίζετε προβλήματα στην κοιλιά λόγω υπερφαγίας είτε λόγω φαρμακευτικής αγωγής, η άσκηση γιόγκα, μπορεί να είναι αποτελεσματική σε όλες τις καταστάσεις!

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες στάσεις γιόγκα που μπορείτε να κάνετε ώστε να ανακουφιστείτε από πεπτικά προβλήματα.

1. Happy Baby or Ananda Balasana

Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε τα γόνατά σας, φέρνοντάς τα κοντά στο στήθος. Κρατήστε τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας με τα χέρια σας και ανοίξτε τα γόνατά σας ελαφρώς πιο φαρδιά από τον κορμό, φέρνοντάς τα κοντά στις μασχάλες. Ο αστράγαλός σας πρέπει να είναι πάνω από τα γόνατά σας και να διατηρεί την κνήμη σας κάθετη στο πάτωμα και μετακινήστε απαλά τα πόδια σας πάνω-κάτω.

1. Happy Baby or Ananda Balasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
1. Happy Baby or Ananda Balasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

2. Lotus Pose or Padmasana

Καθίστε πάνω στο στρώμα γιόγκα σε θέση σταυροπόδι (τα πόδια να είναι τοποθετημένα το ένα πάνω από το άλλο) και η σπονδυλική στήλη σε ευθεία στάση. Φέρτε και τα δύο σας χέρια σε Gyan mudra και τοποθετήστε τα πάνω στα γόνατά σας. Εισπνεύστε και εκπνεύστε, μένοντας σε αυτή τη στάση για λίγα λεπτά. Επαναλάβετε τη στάση, αλλάζοντας πόδι.

2. Lotus Pose or Padmasana Balasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
2. Lotus Pose or Padmasana Balasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

3. Locust Pose or Salabhasana

Ξαπλώστε με το στομάχι σας πάνω στο στρώμα γιόγκα, έχοντας τα χέρια σας στο πλάι και τα πόδια σας τεντωμένα. Τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών σας πρέπει να είναι ενωμένα. Σφίξτε και τα δύο σας χέρια πίσω από το ιερό οστό σας. Εισπνεύστε και σηκώστε το στήθος και τα πόδια σας από το έδαφος.

3. Locust pose or Salabhasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
3. Locust pose or Salabhasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

4. Child’s Pose or Balasana

Γονατίστε στο στρώμα γιόγκα με τα χέρια σας στο πλάι. Κρατήστε τα δάχτυλα των ποδιών σας ενωμένα και τα γόνατα ελαφρώς μακριά το ένα από το άλλο. Εισπνεύστε και ταυτόχρονα χαμηλώστε τον κορμό σας προς τα εμπρός, ακουμπώντας την κοιλιά σας στους μηρούς σας. Το κεφάλι σας πρέπει να αγγίζει το στρώμα. Τώρα απλώστε και τα δύο σας χέρια μπροστά, ακουμπώντας το στρώμα. Σταματήστε για 4-5 αναπνοές και μετά επιστρέψτε στην αρχική θέση.

4. Child's Pose or Balasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
4. Child’s Pose or Balasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

5. Forward Bend or Uttanasana

Σταθείτε πάνω στο στρώμα γιόγκα με τα πόδια σας ελαφρώς ανοικτά. Εισπνεύστε και τεντώστε και τα δύο σας χέρια προς τα πάνω. Εκπνεύστε και σκύψτε προς τα εμπρός. Μπορείτε να λυγίσετε ελαφρά τα γόνατά σας για να μειώσετε την πίεση από το κάτω μέρος της πλάτης σας. Κατεβάστε τα χέρια σας και πιέστε τις παλάμες στις γάμπες σας. Σταματήστε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εισπνεύστε και τοποθετήστε απαλά τα χέρια σας στους γοφούς σας για να ανέβουν.

5. Forward Bend or Uttanasana _'Yoga για καλύτερη πέψη' Blog
5. Forward Bend or Uttanasana _’Yoga για καλύτερη πέψη’ Blog

*Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν είναι, ούτε προορίζεται να υποκαταστήσει τις επαγγελματικές ιατρικές συμβουλές, τη διάγνωση ή τη θεραπεία και δεν πρέπει ποτέ να βασίζεται σε συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα άρθρα!

Yin Yoga Blog 2

Yin Yoga – Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Yin Yoga: Όσα πρέπει να γνωρίζετε!

1. Η Yin Γιόγκα είναι ένας συνδυασμός της παραδοσιακής Hatha Yoga και της Ταοϊστικής Φιλοσοφίας (Daoist Philosophy).

2. Η Yin Γιόγκα ασκείται συνήθως με τη χρήση βοηθημάτων γιόγκα όπως bolsters, yoga blocks, yoga blankets etc.

3. Έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση του συνδετικού ιστού, των αρθρώσεων, των τενόντων, καθώς και των συνδέσμων. Θεωρείται πως οι μύες ενεργοποιούνται ελάχιστα κατά τη διάρκεια της πρακτικής.

4. Μην κάνετε ζέσταμα για την πρακτική της Yin Γιόγκα! Η Yin Yoga ασκείται χωρίς ζέσταμα, στοχεύοντας τους συνδετικούς ιστούς, τους τένοντες και τους συνδέσμους.

5. Η Yin Γιόγκα δε συνίσταται αμέσως μετά από μια γιόγκα δυναμικού στυλ όπως η Vinyasa. Κατά την πρακτική της Yin Γιόγκα το σώμα πρέπει να είναι κρύο.

6. Η πρακτική της Yin Yoga διεγείρει τα ενεργειακά κανάλια που αντιστοιχούν στα ζωτικά μας όργανα όπως η καρδιά, τα νεφρά κ.λπ. αυξάνοντας τη ροή ενέργειας σε αυτά τα όργανα.

7. Η Yin Γιόγκα δεν είναι όπως η Επανορθωτική (Restorative Yoga). Είναι πολύ διαφορετική, αν και συχνά συγχέεται μαζί τους από μαθητές και δασκάλους.

8. Στη Yin, όπως και σε όλες τις μορφές γιόγκα, η έμφαση δίνεται στην εμβάθυνση και επιμήκυνση της αναπνοής. Υπάρχει επίσης μια κατεύθυνση αναπνοής σε σημεία σφιξίματος και έντασης.

9. Η Yin Yoga αποτελεί μια εξαιρετική προετοιμασία για το διαλογισμό.

10. Yin Yoga το πρωί: Ιδιαίτερα το πρωί θα πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο σε πόζες που ανοίγουν τις κάμψεις του στήθους και της πλάτης. Αυτές οι στάσεις τονώνουν και δίνουν ενέργεια στο σώμα.

11. Η εξάσκηση της Yin Yoga το βράδυ είναι σημαντική καθώς προάγει έναν πιο εύκολο και ξεκούραστο ύπνο. Κατά την πρακτική εστιάζουμε στις στροφές προς τα εμπρός και στις απαλές αναστροφές που θα ηρεμήσουν το νευρικό μας σύστημα. Αυτές οι στάσεις πρέπει να εκτελούνται με ένα γιόγκα bolster ώστε να βεβαιωθείτε πως το σώμα σας παραμένει εντελώς χαλαρό σε μια στάση.

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις Yin Yoga ασκήσεις, που μπορείτε να εντάξετε στην πρακτική σας:

Yin Yoga Pose 5 | BLOG
Yin Yoga Pose 1 | BLOG
Yin Yoga Pose 4 | BLOG
Yin Yoga Pose 2 | BLOG
Yin Yoga Pose 3 | BLOG
Yin Yoga Pose 3 | BLOG
Yin Yoga Pose 2 | BLOG
Yin Yoga Pose 4 | BLOG
Yin Yoga Pose 1 | BLOG
Yin Yoga Pose 5 | BLOG
Yin Yoga Pose 6 | BLOG
Yin Yoga Pose 6 | BLOG

 

Ευχαριστούμε την Tanya Popovich, Shri Gaia Institute που μας παραχώρησε αποσπάσματα από το εγχειρίδιο Yin Resonance® Yin Yoga Teacher Training. Για περισσότερα μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε https://shrigaiainstitute.com/yin-yoga-teacher-training/ 

Η Yin Resonance® είναι μια μοναδική προσέγγιση στη Yin Γιόγκα όπου ο συντονισμός του ήχου εφαρμόζεται μέσω της θεραπείας του ήχου και η ηχητική δόνηση εφαρμόζεται στο σώμα για να διεγείρει άμεσα τα ενεργειακά μας κανάλια.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα άρθρα!

BLOG Το ταξίδι στη Yin Yoga

Το ταξίδι στη Yin Yoga

Το ταξίδι στη Yin Yoga –

Τι είναι η Yin Yoga

Η Yin Γιόγκα είναι μια άλλη πρακτική Yoga η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να ενισχύει και να αυξάνει την ελαστικότητα του συνδετικού ιστού, των αρθρώσεων, και των τενόντων. Οι μύες παραμένουν αδρανείς κατά τη διάρκεια αυτής της πρακτικής, καθώς παραμένετε στην ίδια στάση (από 2’ έως 10’). Επομένως τα γιόγκα βοηθήματα όπως bolsters, τουβλάκια γιόγκα κ.α, επιτρέπουν σε κάποιον να αφεθεί και να χαλαρώσει στην asana.

Οι Yin Yoga πόζες μπορεί να φαίνονται πανομοιότυπες με τις στάσεις της Hatha Yoga, αλλά φέρουν διαφορετικά ονόματα καθώς επίσης αλλάζει και ο τρόπος που γίνονται.

Γιατί να επιλέξω το συγκεκριμένο στυλ Yoga?

Μια κατάσταση που κυριαρχεί σήμερα, είναι το άγχος και η εξάντληση, που οδηγεί σε χρόνια κόπωση με την ικανότητα χαλάρωσης να γίνεται ακόμα πιο δύσκολη. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αναγκαζόμαστε σε μια «ισορροπία» καθώς διαφορετικά, ολόκληρο το σύστημά μας θα καταρρεύσει. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν,  περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο Yin στη ζωή μας. Ακόμη και η σύγχρονη πρακτική μας στη γιόγκα αντικατοπτρίζει την κατάσταση της κοινωνίας μας: κατορθώματα, βιασύνη, προσπάθεια και ανταγωνισμό. Ζούμε σε ένα κόσμο που κυριαρχείται από yang ενέργειες. Βιαζόμαστε και τρέχουμε να προλάβουμε καθημερινά, πράγματα και καταστάσεις, και για να τα επιτύχουμε όλα, προσπαθούμε να πάρουμε ενέργεια από καφεΐνη, σοκολάτα και άλλα διεγερτικά. Σε αυτόν τον yang κόσμο λοιπόν, το σώμα και το μυαλό μας είναι σαν να έχει υποστεί μία εκτενής κατάχρηση.

Η πρακτική της Yin Yoga με τις χαλαρωτικές της ιδιότητες, φέρει περισσότερη ηρεμία στην καθημερινότητά σας, ενισχύοντας έτσι και την εσωτερική σας ηρεμία. Όταν το μυαλό είναι ήρεμο και δεν αποσπάται η προσοχή μας από εξωτερικά ερεθίσματα, τότε εμφανίζονται ιδέες που μας ωθούν να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας! Η Yin yoga λοιπόν είναι το αντίδοτο στην αγχωτική και πολυάσχολη, yang ζωή μας.

Ποια τα οφέλη της?

Τα οφέλη της Yin Yoga μπορούν να ποικίλλουν από σωματικά, συναισθηματικά καθώς και ψυχολογικά.

Οφέλη για το Σώμα

 • Η YinYoga, συμβάλλει στην αύξηση της κινητικότητας των αρθρώσεών σας καθώς επίσης και στην βελτίωση της στάσης του σώματος.
 • Το άνοιγμα των γοφών βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο στη μέση και την ένταση στα πόδια, το λαιμό και τους ώμους και είναι εξαιρετικά ευεργετική για αυτούς που περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους, καθισμένοι.
 • Χαρίζει ευεξία στο σώμα, καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος μεταξύ των αρθρώσεων και αποκαθιστά την ενέργεια στα όργανα του σώματος και τα βοηθά να λειτουργούν σωστά.
 • Βοηθά στη βελτίωση της πέψης και ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας, χαλαρώνοντας το νευρικό σύστημα.

Συναισθηματικά Οφέλη

Είναι αναμενόμενο πως τα συναισθήματα θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια οποιουδήποτε μαθήματος γιόγκα, και ακόμα περισσότερο στη Yin Yoga. Στη Yin, όπου οι πόζες κρατιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, σας ζητείται να παραμείνετε εκεί που είστε και να παρατηρήσετε το συναίσθημα σας. Συνήθως, όταν προκύπτει το συναίσθημα, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να το αγνοήσουμε ή να το αναγκάσουμε να φύγει. Σε αυτό το σημείο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν πρέπει να αποφύγουμε τη συναισθηματική δυσφορία αλλά αντίθετα να την ενστερνιστούμε. Αυτός είναι κι ένας τρόπος για να ξεκινήσετε, επιλύοντας πολλές συναισθηματικές σας εντάσεις και βαθιές συναισθηματικές πληγές. Αυτά είναι όλα τα βήματα της διαδικασίας επούλωσης και με αυτόν τον τρόπο η Yin Γιόγκα δίνει την ευκαιρία σε κάποιον να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του

Ψυχικά Οφέλη

– Μας διδάσκει να δίνουμε λιγότερη σημασία στη ‘φλυαρία’ του μυαλού μας.

– Αφήνει χώρο για το διαλογισμό, ο οποίος βοηθάει στη μείωση του στρες και του άγχους ενώ αυξάνει την εσωτερική γαλήνη και την ευδαιμονία.

– Αποτρέπει το μυαλό να δραπετεύσει από την τρέχουσα κατάσταση. Όταν προσπαθούμε να εστιάσουμε κάπου συγκεκριμένα, είναι πολύ εύκολο να αποσυντονιστούμε και να αρχίζουμε να σκεφτόμαστε λίστες υποχρεώσεων και οτιδήποτε άλλο μας απασχολεί κατά τη διάρκεια της ημέρας μας. Είναι αποδεκτό όταν συμβαίνει αυτό, όμως η Yin Yoga δεν θα ασκήσει κριτική, σε αυτό που σας συμβαίνει αλλά θα προσπαθήσει να σας επαναφέρει στην παρούσα στιγμή.

Είναι καλύτερη από άλλα στυλ Yoga?

Οι μαθητές συχνά αναρωτιούνται εάν εξασκώντας τη Yin Yoga, θα τους κοστίσει μία πρακτική ενδυνάμωσης μυών. Η πρακτική της Yin Γιόγκα, δεν θα οδηγήσει σε απώλεια δύναμης και ενώ δεν έχει σχεδιαστεί για να χτίζει μυϊκή δύναμη, την υποστηρίζει βοηθώντας ολόκληρη τη δομή γύρω από τους μύες και τις αρθρώσεις, να αναπτυχθούν πιο ισχυροί. Η Yin Γιόγκα δεν προορίζεται να υποκαταστήσει άλλη γιόγκα ή άσκηση, αλλά για να εξισορροπήσει όλη την ενέργεια yang στη ζωή μας.

Αν κάποιος ακολουθεί μια πολύ ‘καθιστική’ ζωή (yin), μπορεί να επιλέξει μια πρακτική yang. Αντίθετα, εάν κάποιος είναι πολύ δραστήριος, για παράδειγμα εξασκεί πολύ Vinyasa Yoga, εργάζεται καθημερινά ή κάνει μια πολύ αγχωτική ζωή, τότε τα οφέλη της Yin Yoga θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Αν κάνω πρακτική πάνω στη Yin Yoga θα δω διαφορά στο σώμα μου?

Η Yin Yoga δεν έχει σχεδιαστεί για να χτίζει μυϊκή δύναμη, αλλά την υποστηρίζει βοηθώντας ολόκληρη τη δομή γύρω από τους μύες και τις αρθρώσεις να αναπτυχθούν πιο δυνατές καθώς ενδυναμώνει τους τένοντες, και τους συνδέσμους ενώ τους δίνει παρέχει την ελαστικότητα που τους λείπει.

Η Yin Yoga λοιπόν μπορεί να μην είναι η τυπική σας έντονη ροή είδος άσκησης, αλλά αυτό δεν την καθιστά λιγότερο σημαντική από μία άλλη άσκηση καθώς φέρει πολλά οφέλη της για τη σωματική και την ψυχική σας υγεία.

 

Ευχαριστούμε την Tanya Popovich, Shri Gaia Institute που μας παραχώρησε αποσπάσματα από το εγχειρίδιο Yin Resonance® Yin Yoga Teacher Training. Για περισσότερα μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε https://shrigaiainstitute.com/yin-yoga-teacher-training/ 

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα άρθρα!

Blog Bolsters - Part 2

9+1 Χρήσεις των Bolsters

9+1 Χρήσεις των Bolsters –

Το υπέροχο με τα bolsters (αλλά και με όλα τα στηρίγματα γιόγκα) είναι ότι υπάρχουν άπειροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε. Διαβάστε παρακάτω 9+1 γιόγκα στάσεις που μπορείτε να κάνετε με το bolster.

1. Supported Child’s Pose

Αυτή η στάση προϋποθέτει να ανοίξετε τα γόνατά σας, τοποθετώντας το bolster ανάμεσα τους και να ακουμπήσετε το πάνω μέρος του σώματος σας και το κεφάλι σας πάνω στο bolster. Τα χέρια μπορούν να παραμείνουν στο bolster ή να ακουμπούν χαλαρά στο έδαφος. Εάν αισθάνεστε ότι το bolster είναι πολύ χαμηλό, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα τουβλάκι ή μία κουβέρτα από κάτω μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό για εσάς, ύψος.

Ένας άλλος τρόπος για να κάνετε αυτή την στάση και να αισθανθείτε ακόμα πιο άνετα, είναι να χρησιμοποιήσετε μια κουβέρτα ή μία πετσέτα κάτω από τους αστραγάλους σας, εάν αισθάνεστε υπερβολική πίεση στο πάνω μέρος των ποδιών.

Supported Child’s Pose with BOLSTER
Supported Child’s Pose with BOLSTER

2. Reclined Bound Angle Pose

Ξεκινήστε καθισμένοι στο στρώμα γιόγκα με το bolster στο πίσω μέρος της πλάτης σας. Ενώστε τα πέλματα των ποδιών σας μεταξύ τους, αφήστε τα γόνατα να πλησιάσουν το πάτωμα, και ακουμπήστε την πλάτη και το κεφάλι σας στο bolster. Ακουμπήστε τα χέρια σας στο πάτωμα, με τις παλάμες να κοιτάνε προς το ταβάνι. Tip: Η τοποθέτηση ενός yoga block, ή κουβέρτα γιόγκα κάτω από τον μηρό μπορεί να σας βοηθήσει εάν ήδη αισθάνεστε την πίεση στο εσωτερικό των μηρών.

3. Supported Backbend

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το bolster στην πλάτη είναι να το τοποθετήσετε στην ίδια ευθεία που είναι και οι ώμοι σας. Απλώστε τα χέρια πάνω από το κεφάλι ή ακόμη μπορείτε να τα ενώσετε και πίσω από το κεφάλι ώστε να στηρίξουν τον λαιμό σας. Μπορείτε να έχετε τα πόδια σας τεντωμένα στο πάτωμα, ή λυγισμένα με τα γόνατα ενωμένα ή ανοιχτά όπως στη στάση Bound Angle Pose.

4. Legs Up the Wall Pose

Μία άλλη στάση είναι να τοποθετήσετε το bolster κάτω από τη μέση σας (σε ευθεία γραμμή με τους ώμους σας) και να τεντώσετε τα πόδια σας προς τα πάνω. Εάν κάνετε αυτή τη στάση δίπλα σε τοίχο, τότε τοποθετήστε το bolster παράλληλα με τον τοίχο αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ του bolster και του τοίχου. Προσπαθήστε να φέρετε τους γοφούς σας όσο πιο κοντά γίνεται στον τοίχο καθώς ξαπλώνετε ανάσκελα. Τεντώστε τα πόδια και χαλαρώστε τα χέρια σας στο πλάι.

Legs Up the Wall Pose with Rectangular Bolster
Legs Up the Wall Pose with Rectangular Bolster

5. Seated Forward Fold

Αν θέλετε μία άλλη εκδοχή αποκατάστασης, τότε τοποθετήστε το bolster στα πόδια σας και χαλαρώστε με το πάνω μέρος του σώματός σας να βρίσκεται πάνω στο bolster. Πειραματιστείτε με το ύψος, τοποθετώντας κουβέρτα γιόγκα κάτω από το bolster ώστε να βρείτε την πιο άνετη θέση. Μπορεί επίσης να αισθάνεστε καλά να τοποθετήσετε μια yoga πετσέτα διπλωμένη σε ρολό κάτω από τα γόνατά σας.

6. Wide-Legged Forward Bend

Αυτή η στάση προσφέρει ένα ωραίο τέντωμα στο κάτω μέρος της πλάτης, το εσωτερικό και το πίσω μέρος των ποδιών. Για να χαλαρώσετε βαθύτερα κατά τη διάρκεια αυτής της στάσης σας, τοποθετήστε το bolster στο πάτωμα μπροστά σας και ξαπλώστε τον κορμό σας πάνω του. Εάν πρέπει να φέρετε το bolster ψηλότερα, χρησιμοποιήστε ένα yoga τουβλάκι, μία πετσέτα ή και μία κουβέρτα γιόγκα.

7. Hero Pose / Reclined Hero Pose

Αυτή η στάση είναι άβολη για πολλούς ανθρώπους, επομένως το να κάθεσαι πάνω σε ένα bolster μπορεί να το διευκολύνει, ειδικά αν κάθεστε σε αυτή τη στάση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του διαλογισμού σας ή της pranayama.

Για ξαπλωμένη παραλλαγή της στάσης του ήρωα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το bolster κάτω από την πλάτη σας για υποστήριξη. Όπως και σε άλλες στάσεις, μπορείτε να ρυθμίσετε το ύψος τοποθετώντας ένα yoga block, ή μία γιόγκα κουβέρτα κάτω από το bolster.

Wide-Legged Forward Bend with Bolster
Wide-Legged Forward Bend with Bolster

8. Supported Twist

Ξεκινήστε αυτή τη πόζα καθισμένοι στο πάτωμα με το bolster δίπλα στο ισχίο σας. Γυρίστε ελαφρά τον κορμό σας – να κοιτάει το bolster – και ξαπλώστε το σώμα σας πάνω στο bolster. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μία πετσέτα ή μία διπλωμένη κουβέρτα ανάμεσα στα γόνατά σας για περισσότερη άνεση.

9. Reclined Twist

Σε αυτή τη στάση, δοκιμάστε να τοποθετήστε ένα bolster κάτω από το λυγισμένο γόνατο για επιπλέον στήριξη.

10. Savasana

Το bolster κάτω από τα γόνατα ανακουφίζει από την ένταση στο κάτω μέρος της πλάτης, επομένως είναι εξαιρετικό βοήθημα για όποιον αντιμετωπίζει προβλήματα στη μέση.

Προσφέρουν μεγαλύτερη ευκολία στις στάσεις ανάπαυσης, άνοιγμα του θώρακα για βαθύτερη αναπνοή καθώς και υποστήριξη των γοφών και της πλάτης κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Βρείτε το ιδανικό bolster για εσάς ΕΔΩ

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα!

Blog Bolsters - Part 1

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Bolsters

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα Bolsters – 

Τι είναι το Bolsters;

Το bolster είναι ένα δημοφιλές βοήθημα γιόγκα που χρησιμοποιείται για να παρέχει άνεση, να υποστηρίζει στάσεις και να αυξάνει τις διατάσεις κατά τη διάρκεια στάσεων αποκατάστασης και ασκήσεων βαθιάς αναπνοής. Τα περισσότερα από τα βοηθήματα γιόγκα που θεωρούμε δημοφιλή τώρα, όπως το bolster, χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά, όταν δάσκαλοι γιόγκα όπως ο B.K.S. Ο Iyengar παρατήρησε ότι πολλοί από τους μαθητές τους, είχαν πρόβλημα να διατηρήσουν τη σωστή στάση σε ορισμένες στάσεις λόγω τραυματισμού ή έλλειψης ευελιξίας. Ως εκ τούτου, ο Iyengar ανέπτυξε και εισήγαγε στηρίγματα και εξοπλισμό για να βοηθήσει τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση σε πόζες για μεγαλύτερη άνεση και καλύτερη φόρμα.

Τα Bolsters χρησιμοποιούνται ευρέως σε μαθήματα restorative γιόγκα ενώ προσφέρουν υποστήριξη σε όποιο σημείο του σώματος τη χρειάζεστε. Η restorative γιόγκα μπορεί να έχει μια βαθιά καταπραϋντική επίδραση στο μυαλό και στο νευρικό σύστημα – σκεφτείτε λοιπόν τα bolster ως τον καλύτερο φίλο της restorative yoga!

Μπορείτε να τα βρείτε σε διαφορετικά σχήματα: κυλινδρικά  και ορθογώνια καθώς και με γέμισμα από βαμβάκι ή από φλοιό φαγόπυρου. Είναι πιο στοιβαρό από ένα απλό μαξιλάρι γι’ αυτό και παρέχουν στήριξη χωρίς να χάνουν το σχήμα τους υπό την πίεση του σώματος. 

Πως να διαλέξω το κατάλληλο bolster

Αν θέλετε να διαλέξετε το κατάλληλο bolster για το σωματότυπό σας αλλά και την πρακτική σας τότε μην ξεχάσετε να ελέγξετε το μέγεθος, το γέμισμα αλλά και το βάρος, που θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας.

Τα Bolsters με εσωτερικό γέμισμα από φλοιό φαγόπυρου είναι 4 κιλά πιο βαρύ αλλά διατηρούν το σχήμα τους κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας και υποστηρίζει το σώμα σας χωρίς να χάνουν το σχήμα τους και παρέχουν σταθερότητα.

Τα Bolsters από βαμβάκι είναι πιο ελαφριά συγκριτικά από τα Bolsters από φλοιό φαγόπυρου και παρέχουν επαρκή υποστήριξη και άνεση. Μπορούν επίσης να καθαριστούν εύκολα. Αποτελούν επίσης μια εξαιρετική επιλογή για την εγκυμοσύνη καθώς είναι υποαλλεργικά.

Εάν πιστεύετε ότι ένα Bolster είναι επωφελές για την πρακτική σας – ρίξτε μια ματιά στη σειρά Bolsters

Που χρησιμοποιούμε τα bolsters

Για Υποστήριξη: Τοποθετημένο κατά μήκος κάτω από τη σπονδυλική μας στήλη, το bolster παρέχει σταθερή υποστήριξη στον κορμό και το κεφάλι σας. Σε καθιστές στάσεις, όπου υπάρχει ακαμψία στους γοφούς, το επιπλέον ύψος από ένα bolster, μπορεί να ανακουφίσει τους γοφούς και τα γόνατά σας και να σας βοηθήσει να παραμείνετε στη στάση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ενώ επίσης θα ανακουφίσει από την καταπόνηση στο κάτω μέρος της πλάτης σας.

Για Προέκταση: Χρησιμοποιείστε το κατά μήκος πάνω στο στρώμα γιόγκα και τοποθετήστε το κάτω από το σώμα σας έχοντας ξεχωριστό στήριγμα για το κεφάλι όπως μία κουβέρτα. Με αυτόν τον τρόπο το bolster θα δώσει πρόσθετη ανύψωση και άνοιγμα στην περιοχή του στήθους.

Για Χαλάρωση: Η στάση Savasana γίνεται πολύ πιο άνετη με ένα bolster κάτω από τη σπονδυλική σας στήλη. Η προσθήκη μιας ενίσχυσης κάτω από τους γοφούς σας στο Sukhasana (Easy Cross Legs), επιτρέπει στα πόδια σας να χαλαρώνουν ενώ η σπονδυλική σας στήλη ανασηκώνεται.

Για Αποκατάσταση: Eάν υπάρχει δυσκολία ή πόνος, το bolster σας παρέχει μια σταθερή αλλά μαλακή επιφάνεια στην οποία μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις σας. Όπου πρέπει να περιορίσουμε την κίνηση, ένα bolster θα μας επιτρέψει να ξαναχτίσουμε την εμπιστοσύνη στις αρθρώσεις και τους μύες μας καθώς αναρρώνουν.

Τα bolsters ωστόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως εφεδρικά καθίσματα στο σαλόνι ή ακόμη και μία υπέροχη διακόσμηση πάνω στα κρεβάτια μας.

FAN FACT | ‘Ηξερες ότι:

Τα bolsters υπάρχουν εδώ και αιώνες στα ινδικά νοικοκυριά!? Παρέχουν περισσότερη στήριξη από ένα μαξιλάρι ενώ το γέμισμά τους τους επιτρέπει να διατηρούν το σχήμα τους. Κατά το Μεσαίωνα, ακόμα και στην Ευρώπη, ήταν εξοικειωμένοι με τα bolster καθώς τα χρησιμοποιούσαν στην κεφαλή του κρεβατιού για να στηρίξουν τα μαξιλάρια, ή ακόμα και στη μέση του κρεβατιού ώστε να κρατήσουν χωριστά το ανύπαντρο ζευγάρι. Τα bolster ήταν τόσο πολύτιμα που περνούσαν από γενεές σε γενεές.

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα!

Christmas Guide Blog

Christmas Guide

Christmas Guide –

Αυτήν την εποχή δεν είναι μυστικό, πως μας έχουν λείψει οι στιγμές και οι ζεστές αγκαλιές με τους αγαπημένους μας. Πολλοί από εμάς εξακολουθούμε ακόμη να μην μπορούμε να ταξιδέψουμε για να βρεθούμε μαζί με την οικογένεια μας αλλά και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι λοιπόν ιδιαίτερα σημαντικό να μπορέσουμε να συνδεθούμε μαζί τους και να εκφράσουμε την αγάπη μας μέσα από όμορφα δώρα που δείχνουν πόσο καλά τους γνωρίζουμε αλλά και πόσο τους νοιαζόμαστε.

Σε αυτό το blog, συγκεντρώσαμε 10 διαφορετικούς τύπους ανθρώπων που πολλοί από εμάς έχουμε στη ζωή μας. Για το φίλο που χρειάζεται να χαλαρώσει περισσότερο…/ για το φίλο γιόγκι / το φίλο με τη βαθύτερη οικολογική συνείδηση / ή το γεννημένο ταξιδιώτη..Ανεξάρτητα για το ποιον ψωνίζετε, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε εμπνευσμένα δώρα που σίγουρα θα τους κάνουν να χαμογελάσουν.

Και ας μην ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το να δίνουμε, αλλά και με τη χαρά της λήψης. Είστε κι εσείς ξεχωριστοί! Καθώς περιηγείστε λοιπόν στη συλλογή μας από προϊόντα που σχετίζονται με τη γιόγκα και όχι μόνο, αφήστε τον εαυτό σας να επιλέξει τα προϊόντα που σας εμπνέουν. Δημιουργήστε κι εσείς μια λίστα επιθυμιών με αυτά που θα θέλατε να βρείτε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Παρακάτω θα βρείτε μία συλλογή από χριστουγεννιάτικα δώρα που υποστηρίζουν την υγεία και την ευεξία και είναι ιδανικά για όποιον ενδιαφέρεται για τη γιόγκα και τον διαλογισμό, όπου κι αν βρίσκεται στο προσωπικό του ταξίδι.

1. Για τον φίλο που χρειάζεται περισσότερη ηρεμία στη ζωή του

Εάν ο «φίλος» που πρέπει να αποβάλλει το άγχος, είναι στην πραγματικότητα ο ίδιος σας ο εαυτός σας, τότε χαρίστε στον εαυτό σας χαλαρωτικά και αναζωογονητικά δώρα το συντομότερο δυνατόν (άλλωστε οι φίλοι και η οικογένειά σας σίγουρα θα χαρούν βλέποντας σας λιγότερο αγχωμένο!). Επιλέξτε ένα μαξιλαράκι ματιών για βαθιά χαλάρωση – ένα οικονομικό, απλό αλλά πάντα αγαπητό δώρο. Συνδυάστε το με αρωματικά στικ για να δημιουργήσετε και την χαλάρωση που απαιτείται στο χώρο. Επιλέξτε να πιείτε κι ένα YOGI TEA για Χαλάρωση  – ένα μοναδικό μείγμα από χαλαρωτικά βότανα που βοηθάει να ανακτήσουμε την ισορροπία και ηρεμία σε σώμα και πνεύμα.

Και για ακόμη περισσότερη χαλάρωση αλλά και για να καταπραΰνετε το άγχος μετά από μια δύσκολη μέρα, δοκιμάστε το ENECTA 3% CBD Oil (300mg) – 10ml ενώ ένα στρώμα μασάζ μπορεί να ανακουφίσει από πόνους, στρες, πιασμένους μυς και προβλήματα ύπνου.

2. Για τον λάτρη του τσάι

Είναι η τέλεια εποχή για τσάι! Βρείτε την αγαπημένη σας γεύση, μέσα από τη συλλογή μας με 20+ διαφορετικά Yogi Tea. Και για όσους το τσάι είναι η καθημερινή τους λατρεία, κάντε τους δώρο το YOGI TEA Ayurvedic Selection, που περιέχει 30 φακελάκια τσαγιού με διαφορετικές γεύσεις για να βρείτε την αγαπημένη σας. Συνδυάστε το επίσης και με το ECoffee Cup για μία μοναδική εμπειρία. Δείτε επίσης το τσάι Matcha Ninja με πολλαπλά οφέλη για την υγεία.

Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε, το ολοκληρωμένο Σετ Δώρου – Finest Yogi Tea μαζί με την κούπα Ecoffee Cup.  Βοηθήστε τους να πίνουν το τσάι τους εν κινήσει, παρέα με την κούπα E-Coffee Cup που δεν αφήνει πλαστική επίγευση, είναι φιλικό προς το περιβάλλον και διαθέτουν προστατευτικό καπάκι υψηλής ποιότητας.

3. Για το Γιόγκι

Στο Simply Green, δεν είναι δύσκολο να βρείτε κάτι που θα λατρέψει ο φίλος σας γιόγκι! Τι καλύτερο λοιπόν από ένα στρώμα γιόγκα! Οι επιλογές είναι πολλές! Διαφορετικά το Basic Yoga Σετ, είναι ολοκληρωμένο σετ από στρώμα, τουβλάκια γιόγκα αλλά και ζώνη γιόγκα – που θα τους βοηθήσουν να αισθανθούν πιο ασφαλής και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια της πρακτική τους. Και για ένα level up, σας προτείνουμε την κουβέρτα yoga, το yoga wheel, ή και ένα bolster για restorative yoga. Και για τους πιο τολμηρούς της παρέας, γιατί όχι, να τους κάνετε δώρο το FeetUp. Κινηθείτε ακόμη πιο άνετα στην πρακτική σας με τα ρούχα Manduka.

Επίσης δείτε τη συλλογή μας από τσάντες μεταφοράς, για όσους έχουν ήδη αγοράσει το στρώμα τους, και τη συλλογή μας από βοηθήματα γιόγκα και κάντε δώρο αυτό που ακριβώς χρειάζονται!

Επιπλέον, μία δωροκάρτα Simply Green είναι πάντα ένα ασφαλές στοίχημα με τον φίλο γιόγκι 😉

4. Για τον φίλο που δεν κοιμάται καλά

Το CBNight ή το CBNight FORMULA PLUS, είναι το TOP προϊόν γι’ αυτούς που ψάχνουν να βελτιώσουν τον ύπνο τους με αποτελεσματικό τρόπο.

Αν λοιπόν έχετε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο που αδυνατεί να κοιμηθεί καλά ή δεν αφιερώνει το χρόνο που πρέπει για τη ξεκούραση του, τότε βοηθήστε τους να φτιάξουν μία ρουτίνα η οποία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας με τα αρωματικά sticks, ένα υπέροχο τσάι – Yogi Tea Bedtime, το αγαπημένο μαξιλαράκι ματιών και πριν τον ύπνο το top-selling προϊόν CBDNight Formula ή CBDNight Formula Plus!

5. Για τον φίλο που θέλει να ξεκινήσει διαλογισμό

Τα οφέλη του διαλογισμού είναι πλέον ευρέως γνωστά – μειώνουν το άγχος, βελτιώνουν τη βαθύτερη εστίαση στα μικρότερα πράγματα της καθημερινότητάς σας, και σας βοηθούν να επιτύχετε την επιθυμητή χαλάρωση. Για να βοηθήσετε λοιπόν τα αγαπημένα σας πρόσωπα να κάνουν πιο άνετο την πρακτική τους, κάντε τους δώρο το Σετ Διαλογισμού που αποτελείται από μαξιλάρι διαλογισμού μαζί με το Zabuton, για λίγη επιπλέον άνεση στους αστραγάλους. Βοηθήστε τους ακόμη, να δημιουργήσουν έναν πιο Zen χώρο, χαρίζοντάς τους τα αρωματικά incense sticks για πιο θετική επίδραση στο χώρο, ενώ τα διακοσμητικά χώρου, αλλά και οι συσκευές αρωματοθεραπείας θα δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε!

6. Για αυτόν που φροντίζει τον εαυτό του και το Wellbeing

Για αυτόν που φροντίζει τον εαυτό του, θα βρείτε στο Simply Green, την πλήρη σειρά Wellbeing από συμπληρώματα, βιταμίνες, καλλυντικά καθώς και για το Fitness. Επίσης θα βρείτε και τις υπέρ-τροφές Superfood, που έχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά, για ένα ισχυρό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Μπορείτε ακόμα να το βάλετε στα αγαπημένα σας ροφήματα αλλά και να φτιάξετε υπέροχες συνταγές.

7. Για τον άντρα Yogi

Συνήθως είναι πιο δύσκολο για τους άντρες να επιλέξουν δώρα, αλλά ευτυχώς για εσάς, το έχουμε καλύψει κι αυτό! Για τον άντρα που κάνει γιόγκα, θα λατρέψει στρώμα γιόγκα Balance Premium. Ένα επαγγελματικό στρώμα γιόγκα, ιδιαίτερα απορροφητικό στους κραδασμούς. Έτσι θα τους επιτρέψει να παραμείνουν σταθεροί, ακόμα και στις πιο δύσκολες πόζες! Επιπλέον, πάντα ένα βοήθημα είναι χρήσιμο, γι’ αυτό μπορείτε να ολοκληρώσετε το δώρο, προσθέτοντας ένα τουβλάκι γιόγκα από φελλό ή ένα ζευγάρι ToeSox.

8. Για τον μαχητή της οικολογίας

Για όσους επιθυμούν το yoga στρώμα τους να είναι από φυσικό υλικό τότε τα Jade Yoga Mats είναι το στρώμα που θα χρειαστούν! Προέρχονται και κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ, ανανεώσιμη πηγή που προέρχεται από το καουτσούκ δέντρο, χρησιμοποιώντας μεθόδους σύμφωνες σε νόμους προστασίας του περιβάλλοντος. Παράλληλα δεν περιλαμβάνει PVC ή άλλης μορφής συνθετικό λάστιχο. Προσφέρουν πολύ καλό αντιολισθητικό κράτημα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο στρώμα της κατηγορίας του.

Και το καλύτερο?! Με κάθε Jade Harmony Στρώμα Γιόγκα που αγοράζετε, φυτεύετε και ένα δέντρο!

9. Για τον Yogi ταξιδιώτη

Το ωραιότερο δώρο για έναν ταξιδιώτη γιόγκι, είναι τα Travel Mats της σειράς Jade & Manduka. Τι καλύτερη πρόταση για κάποιον που είναι on-the-go και ταυτόχρονα δεν ξεφεύγει από την πρακτική του?! Μην ξεχάσετε το καθαριστικό στρώματος γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως θα το χρειαστεί!

Μπορείτε ακόμη να εμπλουτίσετε το δώρο σας με ένα από τα υπέροχα William Morris Θερμός, για πλήρη ενυδάτωση όλες τις ώρες, αλλά και με τα ποτήρια καφέ. Προσθέστε επίσης, ένα σημειωματάριο που θα τους βοηθήσει να καταγράφουν τις σκέψεις τους, στην καθημερινότητά τους.

10. Για σένα

Περιηγήσου στο site μας ή έλα να σε γνωρίσουμε από κοντά! Θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις αυτό που πραγματικά αναζητάς μέσα από τη μεγάλη ποικιλία των προϊόντων μας.

Εάν ακόμα δεν έχετε βρει αυτό ακριβώς που ψάχνετε, τότε ρίξτε μια ματιά στις λίστες δώρων Χριστουγέννων, που παρουσιάζουν όλα τα φανταστικά προϊόντα του Simply Green σε κάθε κατηγορία!

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα γύρω από τη Yoga!

Yoga for Runners | Blog

Yoga for Runners: 10 Ασκήσεις που κάνουν τη διαφορά

Yoga for Runners: 10 Ασκήσεις που κάνουν τη διαφορά –

Νοέμβριος: Μήνας για αποθεραπεία και φυσικά για το Μαραθώνιο. Για όσους δεν το γνωρίζουν ακόμη, το τρέξιμο, είναι μια εξαιρετική μορφή cardio που μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των μυών και των ποδιών σας αλλά επίσης είναι και μία εξαιρετική μορφή διαλογισμού. Ωστόσο, μετά το τρέξιμο συνήθως αισθανόμαστε το σώμα μας πιο σφιγμένο, με σφιχτούς μυς, και βραχίονες.

Η γιόγκα λοιπόν είναι η ιδανική άσκηση για πριν ή μετά το τρέξιμο, καθώς σας βοηθάει να επαναφέρετε και να χαλαρώσετε αυτές τις σφιχτές περιοχές, να ενισχύσετε την ισορροπία σας, να βελτιώσετε την ευελιξία σας (που μειώνει τους τραυματισμούς) και να ενισχύσετε τα πόδια σας και τους γλουτούς σας, κάνοντας σας πιο δυνατό δρομέα. Ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριος ή προχωρημένος στο τρέξιμο, παρακάτω θα δείτε στάσεις γιόγκα για δρομείς που θα αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στην πρακτική σας.

1. BUTTERFLY POSE (BADDHA KONASANA)

Butterfly Pose | Yoga Blog
Butterfly Pose | Yoga Blog

Η στάση γιόγκα Butterlfy (Πεταλούδα) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διώξετε το πιάσιμο στους γοφούς σας μετά από το τρέξιμο. Είναι μια καθιστή στάση, που παρέχει αναζωογονητικά οφέλη. Σας βοηθάει να τεντώσετε το εσωτερικό των μηρών σας  και το κάτω μέρος της πλάτης σας που έχουν πιαστεί από το τρέξιμο.

Τρόπος: Ξεκινήστε σε καθιστή θέση. Λυγίστε απαλά τα γόνατά σας και πιέστε τα πέλματα των ποδιών σας μεταξύ τους – επιτρέψτε στα γόνατά σας να ανοίξουν σαν πεταλούδα. Τοποθετήστε τα δάκτυλα των χεριών σας γύρω από τα ενωμένα πέλματα των ποδιών σας ή τοποθετήστε τα γύρω από τους αστραγάλους ή τις κνήμες. Αφήστε αργά τα γόνατά σας να πέσουν στο πάτωμα, αλλά όχι με το ζόρι.  Τεντώστε τον κορμό σας και διευρύνετε το στήθος σας. Τραβήξτε τους ώμους σας προς τα κάτω και πίσω. Εάν το τέντωμα είναι πολύ έντονο, μπορείτε να καθίσετε σε ένα τουβλάκι γιόγκα ή μία κουβέρτα ώστε να σας βοηθήσει να ανοίξετε πιο απαλά τους γοφούς, διασφαλίζοντας, ότι συνεχίζετε να κρατάτε την πλάτη σας σε ευθεία.

2. HALF-PIGEON (EKA PADA RAJAKAPOTASANA)

Half Pigeon | Yoga Blog
Half Pigeon | Yoga Blog

Η στάση Half-Pigeon, είναι η ιδανική στάση για το άνοιγμα ισχίων. Είναι επίσης εξαιρετική στάση που σας βοηθάει να τεντώσετε ουσιαστικά τους μύες που συνδέουν τα πόδια και τη λεκάνη.

Τρόπος: Καθίστε πάνω στο στρώμα γιόγκα και τεντώστε το αριστερό σας πόδι προς τα πίσω. Τραβήξτε τη δεξιά σας κνήμη έτσι ώστε να είναι παράλληλη με το μπροστινό μέρος του στρώματός σας, και λυγίστε το δεξί σας πόδι για να προστατέψετε το γόνατό σας. Προσπαθήστε να διατηρήσετε τους γοφούς σας τετράγωνους καθώς τους χαλαρώνετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να σας στηρίξουν σε αυτήν την όρθια στάση. Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα yoga block κάτω από το πίσω πόδι σας ώστε να σας βοηθήσει να στηρίξετε το σώμα σας. Μετά από 30 έως 60 δευτερόλεπτα (ή και περισσότερο (!), αλλάξτε τα πόδια σας.

 3. HAPPY BABY (ANANDA BALASANA)

Happy Baby | Yoga Poze
Happy Baby | Yoga Poze

Η στάση Happy Baby είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τεντώσετε και να ανακουφίσετε την ένταση μετά από το τρέξιμο.

Τρόπος: Ξαπλώστε ανάσκελα, πάνω στο στρώμα γιόγκα, λυγίζοντας τα γόνατά σας στην κοιλιά σας. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να πιάσετε τις πτέρνες των ποδιών σας, τραβώντας τα γόνατά σας στις μασχάλες σας και κρατώντας τα πόδια σας λυγισμένα. Κρατήστε το κεφάλι σας στο στρώμα για να αποφύγετε την καταπόνηση του λαιμού. Εάν αυτό είναι δύσκολο, τοποθετήστε μια τυλιγμένη κουβέρτα ή πετσέτα κάτω από το λαιμό σας για στήριξη. Κρατήστε το σώμα σας σε αυτή τη στάση, χαλαρώστε κατά τη διάρκεια του τεντώματος και συνεχίστε να τραβάτε απαλά τα γόνατά σας προς στις μασχάλες σας. Εάν είστε αρχάριος και δεν μπορείτε να πιάσετε τα πόδια σας, κρατήστε έναν ιμάντα γιόγκα γύρω από την καμάρα των ποδιών σας για να επιτύχετε αυτήν τη στάση.

4. DOWNWARD DOG (ADHO MUKHA SVANASANA)

Downward Dog | Yoga Blog
Downward Dog | Yoga Blog

Η στάση Downward Dog, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δείξετε στα πόδια σας λίγη αγάπη: αυτή η στάση λειτουργεί για να τεντώσει τις γάμπες και τους γοφούς σας, καθώς και τις καμάρες των ποδιών σας. Αυτή η ευχάριστη στάση λειτουργεί επίσης για να επιμηκύνει τη σπονδυλική σας στήλη και να ανοίξει τους ώμους σας. Επίσης μπορείτε να την κάνετε και ως μέρος της γιόγκα πρακτικής σας για να σας βοηθήσει να ζεστάνετε το σώμα σας.

Τρόπος: Τοποθετήστε τα χέρια σας και τα γόνατα σας στο στρώμα γιόγκα – τα γόνατα να είναι ακριβώς κάτω από τους γοφούς. Απλώστε τα δάχτυλά σας και σπρώξτε τις παλάμες σας καθώς σηκώνετε την ουρά σας προς τα πάνω, δουλεύοντας για να ισιώσετε τα πόδια σας. Θυμηθείτε ότι ο στόχος δεν είναι να ακουμπήσετε τις φτέρνες σας στο πάτωμα, αλλά να διατηρήσετε το μήκος στο σώμα σας.

 5. COW FACE POSE (GOMUKHASANA)

Cow Face Pose | Yoga Blog
Cow Face Pose | Yoga Blog

Η στάση Cow Face Pose είναι μια καθιστή στάση που είναι ιδανική για μετά το τρέξιμο. Βοηθάει στην απελευθέρωση των σφιχτών μυών στην περιοχή των γλουτών σας.

 6. BRIDGE (SETU BANDHA SARVANGASAN)

Bridge Pose | Yoga Blog
Bridge Pose | Yoga Blog

Το πλεονέκτημα αυτής της στάσης είναι ότι θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε και να ενισχύσετε τον πυρήνα σας – συμπεριλαμβανομένων των γλουτών – που είναι εξαιρετικά σημαντικό όταν τρέχετε.

Τρόπος: Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίζοντας τα γόνατά σας και τραβώντας τις φτέρνες σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στους γλουτούς σας – θα πρέπει να είστε σε θέση να ακουμπάτε ελαφρά τις φτέρνες σας με τα δάχτυλά σας. Κρατώντας τα χέρια σας στο πάτωμα, πιάστε τους γλουτούς σας, σηκώνοντας τους γοφούς σας προς τα πάνω. Διασφαλίστε ότι ο λαιμός σας είναι χαλαρός και τα αυτιά σας μακριά από τους ώμους, το πηγούνι να είναι ελαφρά σφιγμένο στο στήθος για να προστατεύσει το λαιμό σας.

 7. FORWARD FOLD (UTTANASANA)

Forward Fold Pose | Yoga Blog
Forward Fold Pose | Yoga Blog

 Άλλη μία πολύ καλή στάση για μετά το τρέξιμο είναι και η στάση Forward Fold. Χαλαρώνει τους μύες στην πλάτη που είναι απαραίτητο μετά από ένα τρέξιμο.

Τρόπος: Ξεκινήστε με την επιμήκυνση της πλάτης σας, εισπνεύστε για να επεκταθείτε και στη συνέχεια εκπνεύστε, διπλώνοντας το σώμα σας και φέρνοντας τη μύτη σας προς τα γόνατα ή τις κνήμες σας. Από εδώ, μπορείτε να πιάσετε τους αγκώνες σας ή να τοποθετήσετε τα χέρια σας πάνω από ένα γιόγκα τουβλάκι ή και στο πάτωμα. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα πόδια ίσια, αλλά φροντίστε να μην κλειδώσετε τις αρθρώσεις του γόνατος σας.

8. LIZARD (UTTHAN PRISTHASANA)

Lizard Pose | Yoga Blog
Lizard Pose | Yoga Blog

Είναι επίσης μία άλλη, εξίσου σημαντική στάση για τους δρομείς καθώς βοηθάει να τεντώσει όλους εκείνους τους μύες που τείνουν να είναι σφιγμένοι όπως: καμπτήρες ισχίου, βραχίονες και τετρακέφαλοι.

Τρόπος: Ξεκινήστε με τη στάση Downward Dog και κατά την εκπνοή, φέρτε το δεξί σας πόδι στο εξωτερικό μέρος του χεριού σας, τεντώνοντας το πίσω γόνατό σας πάνω στο στρώμα και κρατώντας τους γοφούς σας τετράγωνους στο μπροστινό μέρος του στρώματος. Προσπαθήστε να κρατήσετε το δεξί σας γόνατο στην ίδια ευθεία με τον δεξιό σας αστράγαλο. Λάβετε υπόψη ότι αυτό μπορεί να είναι αρκετά έντονο τέντωμα στους γοφούς, γι’ αυτό μη διστάσετε να κρατήσετε τα χέρια σας τεντωμένα ή χρησιμοποιήστε ένα τουβλάκι γιόγκα. Φροντίστε να επαναλάβετε τη στάση και από τις δύο πλευρές.

9. HALF LORD OF THE FISHES (ARDHA MATSYENDRASANA)

Half Lord of the Fishes | Yoga Blog
Half Lord of the Fishes | Yoga Blog

Αυτή η στάση θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τυχόν σφίξιμο στο λαιμό και τους ώμους ενώ παράλληλα σας βοηθάει να τεντώσετε την πλάτη σας.

Τρόπος: Καθίστε στο στρώμα γιόγκα σας με τα πόδια τεντωμένα μπροστά σας. Λυγίστε το δεξί σας γόνατο, τραβώντας το πάνω από το τεντωμένο αριστερό πόδι, έτσι ώστε το δεξί σας πόδι να βρίσκεται δίπλα στον αριστερό μηρό σας. Λυγίστε το αριστερό σας πόδι, φέρνοντας την αριστερή σας φτέρνα προς το αριστερό γλουτό σας, διατηρώντας τους γοφούς σας στο πάτωμα. Φτάστε τα δεξιά σας δάχτυλα στο πάτωμα πίσω σας, λυγίζοντας το αριστερό σας χέρι και γαντζώνοντας το λυγισμένο δεξί γόνατό σας. Διατηρήσετε τη σπονδυλική σας στήλη σε ευθεία με τα ισχία ισότιμα. Επαναλάβετε και από τις δύο πλευρές.

10. TREE POSE (VRKSASANA)

Tree Pose | Yoga Blog
Tree Pose | Yoga Blog

Με τη στάση Δέντρου (Tree Pose) τεντώνετε μηρούς, γλουτούς. Η στάση Δέντρου είναι σημαντική στάση γιόγκα για όσους τρέχουν καθώς ισορροπεί και ενδυναμώνει τους αστραγάλους, γεγονός που βοηθά στη μείωση του κινδύνου τραυματισμού.

Ο τρόπος: Σταθείτε πάνω στο στρώμα σας και μετακινήστε το βάρος σας στο αριστερό σας πόδι και σκύψτε να πιάσετε το δεξί αστράγαλο. Αποφύγετε να βάλετε το πόδι σας απευθείας στο γόνατό σας, καθώς αυτό θα πιέσει την άρθρωσή σας. Προσπαθήστε να βρείτε την ισορροπία σας, επικεντρώνοντας τους γοφούς σας πάνω στο σώμα σας. Φέρτε τα χέρια σας στο στήθος σας και, αν είναι δυνατόν, τεντώστε τα πάνω. Προσπαθήστε να κρατηθείτε σε αυτή τη θέση έως και ένα λεπτό και επαναλάβετε στο άλλο πόδι.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα γύρω από τη Yoga!

The Yoga Guide Blog

 The Yoga Guide: Μάθε ποιο είδος Yoga σου ταιριάζει

 The Yoga Guide: Μάθε ποιο είδος Yoga σου ταιριάζει

Αν αποφασίσατε να κάνετε γιόγκα, ίσως διαπιστώσατε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη και σχολές γιόγκα. Εδώ θα βρείτε μια περιγραφή για τα επικρατέστερα είδη yoga, ώστε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο για εσάς.

1. Hatha Yoga

Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα είδη yoga. Στα σανσκριτικά Ha σημαίνει ήλιος και Tha σημαίνει σελήνη, στοιχεία που αντιπροσωπεύουν την αρσενική και θηλυκή πλευρά μας, τη σωματική και νοητική-συναισθηματική ενέργεια αντίστοιχα. Ο κύριος στόχος της Hatha yoga είναι να επιφέρει εξισορρόπηση των δύο αυτών ενεργειών που ρέουν στο σώμα μας. Σήμερα, όταν αναφερόμαστε στη hatha yoga εννοούμε τυπικά κάθε βασική και κλασσική προσέγγιση που συνδυάζει ασκήσεις αναπνοής και ακολουθία θέσεων. Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει και ενσωματώνει Asanas (στάσεις), Pranayama (ελεγχόμενες αναπνοές) και διαλογισμό. Σκοπός είναι η εξάσκηση των θέσεων με μια ήρεμη προσέγγιση και διαλογιστική διάθεση. Ξεκινάει αργά, εστιάζοντας στις αναπνοές και συνεχίζει με την ακολουθία θέσεων, η οποία μπορεί να διαφέρει, καθώς η ποικιλία εδώ είναι μεγάλη. H Ηatha Υoga αναπτύσσει την ελαστικότητα, την ισορροπία και τη δύναμη του σώματος. Συνήθως, προτείνεται σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν και να γνωρίσουν καλύτερα τη yoga.

Όταν μια τάξη γιόγκα αποκαλείται Hatha, σημαίνει ότι θα κάνετε μια εισαγωγή στις πιο βασικές στάσεις γιόγκα. Πιθανότατα δεν θα ιδρώσετε σε ένα μάθημα της, αλλά σίγουρα θα νιώσετε το αίσθημα χαλάρωσης, φεύγοντας από το μάθημα.

2. Ashtanga Yoga

Η Ashtanga βασίζεται σε αρχαίες διδασκαλίες γιόγκα και μεταφέρθηκε στη Δύση από τον K. Pattabhi Jois τη δεκαετία του 1970. Είναι μία πρακτική με μια συγκεκριμένη ακολουθία στάσεων και είναι παρόμοια με τη Vinyasa γιόγκα, καθώς κάθε στυλ συνδέει κάθε κίνηση σε μια αναπνοή. Εμπλέκει δηλαδή τις συγχρονισμένες αναπνοές με σταδιακά δυσκολότερες και συνεχόμενες θέσεις. Αυτή είναι μια διαδικασία που ξυπνά το σώμα, μας κάνει να ιδρώνουμε και αποτοξινώνει έτσι τους μύες και τα εσωτερικά μας όργανα. Αποτελείται από έξι σειρές συγκεκριμένων θέσεων που εναλλάσσονται σχετικά γρήγορα. Το αποτέλεσμα είναι βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, ευλυγισία, καλή φυσική κατάσταση και αντοχή, αλλά και νοητική και ψυχική χαλάρωση. Αυτή είναι μια σωματικά απαιτητική πρακτική, οπότε φροντίστε να έχετε μαζί σας μία πετσέτα γιόγκα. Η Ashtanga είναι ένα δυναμικό είδος yoga και πάνω σε αυτή την παραδοσιακή αυτή πρακτική έχει βασιστεί η Power Yoga

3. Bikram Yoga (Hot Yoga)

Ο ιδρυτής της Bikram Yoga ήταν ο Bikram Choudhury – αρσιβαρίστας και  χρυσός Ολυμπιονίκης. Πριν από περίπου 30 χρόνια, ανέπτυξε αυτό το είδος γιόγκα όπου τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε δωμάτια με τεχνητή θέρμανση. Στη Bikram Yoga, θα ιδρώσετε όσο ποτέ άλλοτε! Aποτελείται από μια συγκεκριμένη σειρά 26 θέσεων και δύο ασκήσεις αναπνοών, οι οποίες γίνονται σε ένα δωμάτιο με θέρμανση που φτάνει τους 95-105 °C και 40% υγρασία. Όλα τα studios Bikram ακολουθούν κανονικά το ίδιο σετ ασκήσεων με την ίδια σειρά.  Αυτό το είδος yoga είναι αρκετά έντονο και ίσως κουραστικό για όσους δεν το έχουν συνηθίσει. Ωστόσο, συνιστά εξαιρετική μορφή άσκησης, καθώς εστιάζει στη μυική ενδυνάμωση και αντοχή, στην καρδιαγγειακή ευλυγισία και υγεία, αλλά και στην απώλεια βάρους. Επίσης, λόγω της θέρμανσης, περιλαμβάνει και τη διαδικασία αποτοξίνωσης, αλλά και προστατεύει από πιθανούς τραυματισμούς.

Θα χρειαστεί να έχετε πιει αρκετό νερό κατά την διάρκεια της μέρας για να μην αφυδατωθείτε και κατά τη διάρκεια του μαθήματος να φοράτε ρούχα που απορροφούν τον ιδρώτα. Επίσης καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα αντιολισθητικό στρώμα ή μια απορροφητική πετσέτα. Η Bikram Yoga είναι εξαιρετικά δημοφιλής, κάνοντας την από τις διαδεδομένες τάξεις για να βρεις!

4. Vinyasa Yoga

Δυναμική μορφή yoga που συνδέει την κίνηση με τη ροή της αναπνοής με ρυθμικό τρόπο που θυμίζει χορό. Στη Viniyasa Yoga δεν μένετε πολύ στην ίδια θέση, οπότε, λόγω του ρυθμού, ο καρδιακός παλμός ανεβαίνει. Ακόμα και η μουσική είναι πιο δυναμική σε σχέση με τα άλλα παραδοσιακά είδη. Εξαιτίας της έντασης και της γρήγορης εναλλαγής των θέσεων, είναι κατάλληλη για μείωση λίπους και για ενδυνάμωση και εκγύμναση πολλών μυικών ομάδων.

Η ένταση της άσκησης είναι παρόμοια με την Ashtanga, όμως ποτέ δύο Vinyasa μαθήματα δεν είναι τα ίδια. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τη ρουτίνα σας και σας αρέσει να δοκιμάζετε τα όρια σας, τότε η Vinyasa Yoga είναι η άσκηση που ψάχνετε.

5. Iyengar Yoga

Η Iyengar γιόγκα αναπτύχθηκε και διαδόθηκε από τον B.K.S. Iyengar πριν από περίπου 60 χρόνια. Αυτό το είδος εστιάζει πολύ στην ακρίβεια και λεπτομέρεια της κίνησης, αλλά και στην ευθυγράμμιση του σώματός. Δεν υπάρχει έντονη αναπήδηση στα μαθήματα Iyengar, οπότε οι καρδιακοί σας παλμοί δεν θα πιάσουν κόκκινο (!) Θα εκπλαγείτε όμως όταν ανακαλύψετε πόσο δύσκολο είναι, να παραμείνετε στη θέση σας, σωματικά αλλά και ψυχικά!

Οι θέσεις διαρκούν περισσότερο απ’ ότι στα άλλα είδη yoga. Σε αυτό το είδος, αργά και σταθερά περνάτε από τη μία θέση στην άλλη, διορθώνετε τη στάση σας, ώστε να υπάρχει ευθυγράμμιση και μένετε εκεί για ένα λεπτό. Ύστερα, χαλαρώνετε με λίγες αναπνοές, πριν προχωρήσετε στην επόμενη. Πολλές φορές, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός, όπως bolstersκουβέρτεςιμάντες και τουβλάκια. Το επίπεδο δυσκολίας προσαρμόζεται και έτσι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, αλλά και σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Λόγω του αργού ρυθμού της και της χρήσης βοηθητικού εξοπλισμού, αποτελεί σπουδαία επιλογή για όσους αναρρώνουν από κάποιο τραυματισμό, γι’ αυτό και σήμερα είναι αρκετά διαδεδομένη.

6. Aerial Yoga

Αρκετά διαδεδομένο πλέον είδος, που αποτελεί εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης της yoga κι αρκετά διασκεδαστικό. Η εναέρια γιόγκα (Aerial Yoga) περιλαμβάνει παραδοσιακές στάσεις γιόγκα που πραγματοποιούνται πάνω σε μία αιώρα. Κατά τη διάρκεια της εξάσκησης, κάθεστε πάνω στην υφασμάτινη αιώρα, η οποία κατασκευάζεται από ειδικό ύφασμα υψηλής πυκνότητας και μεγάλης αντοχής και που μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το ύψος και το επίπεδο δυσκολίας.

Σε αυτό το είδος οι ασκήσεις είναι προσαρμοσμένες πάνω στην αιώρα. Οι περισσότερες θέσεις συνίστανται από απλές διατάσεις, ενώ άλλες χρησιμοποιούν την αιώρα ως στήριξη των γλουτών, του αστραγάλου, αλλά και των χεριών για απόκτηση ευλυγισίας και ισορροπίας.

Η Aerial Yoga χρησιμοποιείται επίσης και για τη savasana που είναι η τελευταία στάση ξεκούρασης στο τέλος ενός μαθήματος. Τα μαθήματα μπορεί να σας χαλαρώσουν κι ακόμη να σας φανεί ως μία όμορφη πρόκληση.

7. Restorative Yoga

Η Restorative Yoga, αποκαλούμενη και ως Yin Yoga, είναι η τέλεια πρακτική για όσους επιθυμούν χαλάρωση, καθώς καταπραΰνει την ένταση.  Στο μάθημα της Restorative Yoga, χρησιμοποιούνται κουβέρτες και yoga blocks, που βοηθούν τους μαθητές να μπουν σε μία παθητική στάση. Αυτό σημαίνει πως το σώμα μπορεί να βιώσει τα οφέλη μιας πόζας χωρίς να χρειάζεται να καταβάλει καμία προσπάθεια. Μπορούμε να πούμε πως ένα καλό μάθημα Restorative Yoga είναι πιο αναζωογονητικό ακόμα κι από έναν υπνάκο 😉

8. Acroyoga

Η Acro Yoga είναι μια δυναμική πρακτική που συνδυάζει τη φιλοσοφία της γιόγκα, τη δυναμική των ακροβατικών και διάφορες θεραπευτικές τεχνικές. Αυτά τα τρία αποτελούν τη βάση μιας πρακτικής που καλλιεργεί την εμπιστοσύνη, την διάθεση για παιχνίδι και τη συνεργασία. Δουλεύεται σε δυάδες με δυο βασικούς ρόλους, το flyer και τη βάση. Ο πρώτος βρίσκεται στον αέρα υποστηριζόμενος από τον δεύτερο. Υπάρχει και ο ρόλος του spotter που ουσιαστικά αποτελεί έναν τρόπο επικοινωνίας μεταξύ της βάσης και του flyer, που διορθώνει λάθη και καθοδηγεί.

9. Prenatal Yoga

Η Prenatal Yoga είναι μια υπέροχη πρακτική ειδικά σχεδιασμένη για εγκύους. Eστιάζει στην ενδυνάμωση του πυρήνα και της πυελικής ζώνης και δίνει έμφαση στην αναπνοή και την αύξηση της αντοχής. Βοηθάει στην απόκτηση ανθεκτικότητας κατά την διάρκεια αλλά και μετά την εγκυμοσύνη. Επίσης πέρα από τη σωματική υποστήριξη που προσφέρει στις μέλλουσες μαμάδες, τις βοηθά και ψυχολογικά με το να αναπτύξουν περισσότερο την αίσθηση εσωτερικού ελέγχου, δύναμης και αυτοπεποίθησης. Οι ασκήσεις αναπνοών και ο διαλογισμός προετοιμάζουν τις γυναίκες ψυχολογικά και σωματικά και για τη διαδικασία της γέννας.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μια πρακτική που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις μέλλουσες μαμάδες, αποκλείει στάσεις που μπορεί να είναι πολύ επιβαρυντικές ή μη ασφαλείς για το σώμα. Βεβαιωθείτε όμως πρώτα ότι έχετε την έγκριση του γιατρού σας πριν ξεκινήσετε τη συγκεκριμένη πρακτική γιόγκα.

10. Jivamukti Yoga

Η Jivamukti ιδρύθηκε το 1984 από τον Sharon Gannon και τον David Life. Είναι ένα μείγμα από Vinyasa flow εμποτισμένη με ψαλμωδίες, χορτοφαγική διατροφή, διαλογισμό και φιλοσοφία. Η Jivamukti είναι μια σωματικά και διανοητικά τονωτική μέθοδος που δίνει έμφαση στις αρχαίες διδασκαλίες ζωντανεύοντάς τις σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

Για εμάς ο καλύτερος τρόπος για να καταλήξετε στο είδος που σας ταιριάζει, είναι να δοκιμάσετε, ώστε να έχετε προσωπική εμπειρία για το πώς λειτουργεί το καθένα στο νου, την ψυχή και το σώμα σας. Διαλέξετε λοιπόν τον τύπο γιόγκα που είναι πιο κοντά στις ανάγκες σας και βρείτε το δρόμο για την τάξη Yoga που αγαπάτε.

Βρήκατε λοιπόν το αγαπημένο σας είδος γιόγκα και σας λείπει ο εξοπλισμός ? Διαβάστε εδώ τον πλήρη οδηγό για το πως να επιλέξετε το στρώμα γιόγκα + ποια yoga props είναι τα κατάλληλα για εσάς!

Δείτε εδώ περισσότερα άρθρα για Yoga!

Your Mat Guide

Your Mat Guide

Your Mat Guide – 

Γνωρίστε τα στρώματα μας και επιλέξτε το κατάλληλο για την πρακτική σας!

Basic Yoga Mats

Το δικό μας BestSeller στρώμα γιόγκα!

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Είναι ελαφρύ, εξαιρετικής ποιότητας, οικονομικό και σε πολλά υπέροχα χρώματα! Αυτό το στρώμα γιόγκα τα έχει όλα! Αν θέλετε να κάνετε τη γυμναστική σας στο σπίτι ή στο studio αλλά δε θέλετε να δώσετε και μία περιουσία, τότε το Basic Yoga Mat είναι το κατάλληλο για εσάς. Απορροφάει τους κραδασμούς σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο για όσους ψάχνουν την τέλεια σχέση ποιότητας-τιμής. Είναι τόσο δημοφιλές που θα το δείτε σε αρκετά studio και όχι μόνο!

Γιατί θα σας καταπλήξει:

Το στρώμα που θα προσφέρει υποστήριξη κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας ενώ μπορείτε να το μεταφέρετε πολύ εύκολα και μέσα στο studio για τη δική σας υγιεινή. Διαλέξτε την απόχρωση που ταιριάζει σε εσάς μέσα από υπέροχα χρώματα (Μαύρο, Πράσινο, Μωβ, Κίτρινο)

Για yoga στρώματα με ακόμη πιο αντιολισθητική επιφάνεια και οικονομικά δείτε εδώ το Sticky Basic Yoga Mat (διαστ  66 εκ. x 185 εκ. x 4χιλ.)

Λεπτομέρειες Στρώματος: 

 • Διαστάσεις 60 εκ. x 180 εκ. x4χιλ
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες
 • Με Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Σε 5 χρώματα για να επιλέξετε
Studio – Performance Yoga Mats
Your Performance Yoga Mat

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Ένα επαγγελματικό yoga mat 5 χιλιοστών, με ειδικό σχεδιασμό ώστε να προστατεύει τα γόνατα, τη μέση και τους αγκώνες σας ακόμα και στις πιο απαιτητικές σας πόζες. Είναι ένα βιώσιμο στρώμα γιόγκα που συνεχίζει να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της ζωής του. Η μαλακή του επιφάνεια των 5χιλ κάνει την πρακτική σας, στη Γιόγκα, Πιλάτες, ή ακόμα και στο γυμναστήριο σας ακόμα πιο άνετη.

Γιατί θα σας καταπλήξει:

Με εξαιρετική απορρόφηση των κραδασμών, αυτό το στρώμα γιόγκα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και από τις δύο μεριές! Ναι, σωστά ακούσατε! Η δομή της επιφάνειας του στρώματος είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να προσφέρει ισχυρό κράτημα και από τις δύο πλευρές. Επίσης προσφέρει τέλεια υποστήριξη, απορρόφηση των κραδασμών αλλά και σταθερότητα. Ζυγίζει κάτι λιγότερο από 1,5 κιλά ώστε να το μεταφέρετε παντού και με μεγαλύτερη ευκολία!

Λεπτομέρειες Στρώματος:

 • Διαστάσεις 65 εκ. x 180 εκ. x 5χιλ.
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες
 • Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Σε 3 χρώματα για να επιλέξετε (Κόκκινο, Μπλε/Γκρι, Γκρι Ανοικτό)
Balance – Premium Yoga Mat
Your Balance Yoga Mat

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Για την απόλυτη υποστήριξη με το Balance – Premium Στρώμα Γιόγκα. Κατάλληλο ακόμα και για τον πιο παθιασμένο yogi, αυτό το στρώμα έχει σχεδιαστεί για να σας κρατάει σταθερούς και σε δύσκολες πόζες. Φτάστε το στα όρια με το Balance Mat! Ιδανικό και για εξοπλισμό studio!

Γιατί θα σας καταπλήξει:

WOW λόγω της μεγάλης ανθεκτικότητάς και διάρκειάς του στο χρόνο και χάρης στην πυκνή & πολυτελούς σύνθεσής του. Είναι εξαιρετικά αντιολισθητικό και ιδιαίτερα απορροφητικό στους κραδασμούς. Η κάτω επιφάνεια του στρώματος εφάπτεται απόλυτα στο πάτωμα και ενδείκνυται τόσο για πρακτική της Yoga όσο και για απλή (έντονη ή μη) άθληση!

Λεπτομέρειες Στρώματος:

 • Διαστάσεις 65 εκ. x 185 εκ. x 6 χιλ.
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες
 • Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Ιδανικό για δασκάλους και Studio
 • Σε 3 χρώματα για να επιλέξετε (Μπλε, Μωβ, Μαύρο)
Grip Superior Yoga Mat
Your Superior Grip Mat

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Ενώ όλα γύρω μας αλλάζουν καθημερινώς, για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε απόλυτα σίγουροι:  To ανθεκτικό και πλήρως αντιολισθητικό Grip Superior Yoga Mat. Φτιαγμένο για την να μένει σταθερό ακόμα και στην πιο απαιτητική άσκηση με συνεχείς εναλλαγές το Superior Grip Στρώμα Γιόγκα, θα σας βοηθήσει να μείνετε σταθεροί στο έπακρο πάνω στο στρώμα σας.

Γιατί θα σας καταπλήξει:

Grippy εξ’ορισμού, αυτό το στρώμα, σας επιτρέπει να εστιάσετε πλήρως στην πρακτική σας χωρίς να σας αποσπά την προσοχή ο κίνδυνος ότι μπορεί να γλιστρήσετε. Η τέλεια απορρόφηση των κραδασμών, σας παρέχει σταθερότητα σε δύσκολες πόζες ενώ προστατεύει τις αρθρώσεις σας! Είναι το πλέον κατάλληλο στρώμα που χρειάζεστε για πρακτικές όπως Hot Yoga, Ashtanga, Pilates, HIIT (High-Intense Interval Training) αλλά και για πολλές ακόμα έντονες ασκήσεις.

PLUS: Ξεχάστε τα στρώματα με έντονη μυρωδιά από καουτσούκ! Αν ψάχνετε για στρώμα γιόγκα έξτρα αντιολισθητικό με τέλεια απορρόφηση κραδασμών, που να προστατεύει τις αρθρώσεις και με ιδιαίτερα ουδέτερη οσμής τότε το Superior Grip Yoga Mat είναι το στρώμα που ψάχνετε!

Λεπτομέρειες Στρώματος:

 • Διαστάσεις 65 εκ. x 185 εκ. x 6χιλ
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες και με Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Με ιδιαίτερα ουδέτερη οσμή
Jade Yoga Mats
World’s Best Earth Friendly – No Slip Mat

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τα Jade στρώματα γιόγκα κατασκευάζονται με βιώσιμο τρόπο από φυσικό καουτσούκ. Η Jade εκμεταλλεύεται τις αντιολισθητικές ιδιότητες του φυσικού καουτσούκ-με αποτέλεσμα να δημιουργεί στρώματα με την καλύτερη αντοχή. Έχουν απίστευτο κράτημα και άνεση ενώ είναι πολύ αντιολισθητικά. Ακόμα και σε έντονη εφίδρωση πάνω στην άσκηση, δεν γλιστράει! Θα τα βρείτε μέσα σε πολλά υπέροχα χρώματα για να διαλέξετε το αγαπημένο σας.

Γιατί θα σας καταπλήξει:

Η Jade έχει δημιουργήσει και διαμορφώσει τα στρώματα αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες σας:

Jade Level One

Ένα αντιολισθητικό στρώμα από καουτσούκ, σε οικονομική τιμή για αυτούς που τώρα ξεκινάνε την πρακτική τους ή θέλουν να επιλέξουν ένα πιο αντιολισθητικό στρώμα από το δικό τους. Το Jade Level One θα το βρείτε σε 2 υπέροχα χρώματα!

Διαστάσεις: 1.73 εκ. x 61 εκ.  x 4 χιλ. Βάρος: 1,8 κιλά

Jade Harmony

Το Jade Harmony Yoga Mats είναι τα bestseller των στρωμάτων της Jade. Με πολύ καλό αντιολισθητικό κράτημα σε σύγκριση με οποιοδήποτε άλλο στρώμα της κατηγορίας του και με 5 χιλ. πάχος παρέχουν ακριβώς την υποστήριξη που χρειάζεστε στην πρακτική σας.

Διαστάσεις: 61 εκ. x 173 εκ. x 5 χιλ. Βάρος: 2 κιλά

Jade Harmony SaffronLimited Edition

Φτιάξτε τη μέρα σας και ενισχύστε τη διάθεσή σας για πρακτική ακόμα περισσότερο με το υπέροχο χρώμα σε Limited Edition!

Διαστάσεις: 61 εκ. x 180 εκ. x 5 χιλ. Βάρος: 2.3 κιλά

Jade Voyager & Jade Travel Yoga Mats

Αν ψάχνετε ένα στρώμα γιόγκα, που διπλώνει, χωράει παντού ενώ είναι και αντιολισθητικό (!) τότε η σειρά Jade Voyager & Jade Travel Yoga Mats έχουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Διαστάσεις για Jade Voyager Yoga Mat:  173 εκ. x 61 εκ. x 1.6 χιλ. Βάρος: 680 γρ

Διαστάσεις για Jade Travel Yoga Mats:  61 εκ. x 173 εκ. x 3 χιλ. Βάρος: 1.5 κιλά

Jade Harmony XL

Για τους ψηλούς/-ες επίσης της παρέας, ή απλά αν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη άνεση και χώρο όταν κάνετε τις ασκήσεις σας πάνω στο στρώμα γιόγκα, τότε η σειρά Jade Harmony XL παρέχει αυτό ακριβώς που ψάχνετε 😉  Διαστάσεις: 61 cm x 1.88 cm x 5 mm Βάρος: 2 κιλά

Δείτε επίσης και το Jade Harmony XW με διαστάσεις 71 εκ. πλάτος και 203 εκ. μήκος για μεγαλύτερο μήκος και φάρδος! Βάρος: 2,6 κιλά

Jade Fusion 8mm

Για όσους επιθυμούν μεγαλύτερη πυκνότητα στο στρώμα τους ώστε να βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και να μην επιβαρύνουν τα γόνατα τους κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Διαστάσεις: 61 εκ. x 1.76 εκ. x 8 χιλ. Βάρος: 3,6 κιλά

Λεπτομέρειες Στρωμάτων Jade:

 • Κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Χωρίς τοξικές ουσίες και με Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Με κάθε Jade Yoga Mat που αγοράζεται, φυτεύεται και ένα δέντρο!
Manduka Yoga Mats
Yoga for All

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τα Manduka Yoga Mats είναι υψηλής ποιότητας στρώματα, σχεδιασμένα ειδικά για όλους τους τύπους γιόγκι και με εγγύηση εφ’ όρου ζωής του προϊόντος.

Γιατί θα σας καταπλήξει:

H Manduka έχει δημιουργήσει αποκλειστικές σειρές με στρώματα γιόγκα, ιδανικά να σας συναντήσουν σε οποιοδήποτε σημείο του ταξιδιού σας, χωρίς περισπασμούς. Με αυτόν τον τρόπο σας επιτρέπει να εστιάσετε αποκλειστικά και μόνο στην πρακτική σας!

Manduka PRO Yoga Mat

Στρώμα γιόγκα 6 χιλιοστών για σταθερότητα και προστασία των αρθρώσεων(!) ενώ παράλληλα προσφέρει  ασύγκριτη άνεση και απορρόφηση των κραδασμών. Το #1 προτεινόμενο στρώμα γιόγκα από δασκάλους παγκοσμίως.

Διαστάσεις: 66 εκ. x 180 εκ. x 6 χιλ. Βάρος: 3,4 κιλά

Manduka PROlite Yoga Mat

Ένα στρώμα γιόγκα υψηλής ποιότητας και άνεσης και με βάρος μόνο 2κιλών για ευκολότερη μετακίνηση από και προς την πρακτική σας.

Διαστάσεις: 61 εκ.  x 180 εκ. x 4,7 χιλ. Βάρος2 κιλά

Manduka eKO Lite Yoga Mat

Το Manduka eKO Lite Στρώμα Γιόγκα, από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ, προσφέρει άνεση χάρη στο πάχος του για να υποστηρίζει στην πρακτική σας.

Διαστάσεις: 60 εκ. x 180 εκ. x 4 χιλ. | 61 εκ. x 173 εκ. x 4 χιλ. Βάρος: 2,1 κιλά Υλικό: Καουτσούκ

Manduka Pro Travel Yoga Mat

Κατά 50% ελαφρύτερο από το PRO στρώμα, το Manduka Pro Travel Στρώμα Γιόγκα, σας ακολουθεί σε retreats ή οπουδήποτε αλλού εσείς θελήσετε. Τώρα μπορείτε να έχετε την πυκνότητα, την απόδοση και την ποιότητα σε ένα στρώμα, όπου κι αν πηγαίνετε.

Διαστάσεις: 60 εκ. x 180 εκ. x 1.5 to 2.5 mm Βάρος: Περίπου 1.1 κιλά

Manduka eKO SuperLite

Ένα πολύ ελαφρύ στρώμα που προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα, ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό και μπορεί να διπλωθεί για να χωρέσει ακόμη και στις μικρότερες ταξιδιωτικές αποσκευές! Ιδανικό για αυτούς που ταξιδεύουν ή μετακινούνται συνεχώς.

Διαστάσεις: 61 εκ. x 180 εκ. x 1.5 με 2 χιλ. Βάρος: 900 γρ.

Manduka X Yoga Mat

Σχεδιασμένο για τους αθλητές που είναι έτοιμοι να προσθέσουν ένα επαγγελματικό στρώμα στη συλλογή τους. Ιδανικό για πολλαπλές χρήσεις, καθώς είναι αρκετά εύκολο μεταφερθεί από και προς το γυμναστήριο, το γήπεδο, το στούντιο και το σπίτι. Η εξαιρετική πυκνότητα και η μαλακή του επιφάνεια παρέχουν προστασία και άνεση. Ιδανικό ακόμη και γι’ αυτούς που ξεκινούν τώρα το ταξίδι τους στη γιόγκα.

Διαστάσεις: 180 εκ. x 61 εκ. x 5χιλ. πάχος Βάρος: 1,7 κιλά

Manduka Begin Mat

Το Manduka Begin στρώμα γιόγκα δημιουργήθηκε για να διευκολύνει τους αρχάριους στην πρακτική της γιόγκα. Άνετο με σταθερό κράτημα, το Begin φέρνει την ποιότητα και την ανθεκτικότητα σε έναν αρχάριο γιόγκι.

Διαστάσεις: 173 εκ. x 61 εκ. x 5χιλ. Βάρος: 1 κιλό

Manduka eKO Yoga Mat 5 mm

Με καλό κράτημα για υψηλή απόδοση, το Manduka eKO Στρώμα Γιόγκα 5mm, από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ, προσφέρει άνεση χάρη στο πάχος του και παρέχει υποστήριξη στην πρακτική σας.

Διαστάσεις: 66 εκ. x 180 εκ. x 5 χιλ. Βάρος: 3,2 κιλά
Υλικό: Καουτσούκ

Manduka GRP lite Yoga Mat

Το Manduka Στρώμα Γιόγκα GRP, από νέα καινοτόμα τεχνολογία, προσφέρει εξαιρετική σταθερότητα, καθώς εξασφαλίζει την απορρόφηση του ιδρώτα κατά την πρακτική σας ενώ δεν γλιστράει! Και η γιόγκα πετσέτα πάει περίπατο!

Διαστάσεις: 66 εκ. x 180 εκ. x 4χιλ. Βάρος: 2.2 κιλά

Manduka eQua Lily Στρογγυλό Στρώμα Γιόγκα 3mm

Δώστε πνοή και χώρο στην πρακτική σας με το στρώμα Lily Pad Coral της Manduka! Με ανθεκτική microfiber επίστρωση ιδανική για να μην γλιστράει με τον ιδρώτα, είναι κατάλληλο για κάθε τύπο άσκησης όπως γιόγκα, γυμναστική ή cross training. Plus, διπλώνει και μεταφέρεται εύκολα!

Με διάμετρο 150cm, και πάχος 3 χιλιοστά.

Λεπτομέρειες Στρωμάτων Manduka:

 • Κατασκευασμένα από PVC ή Καουτσούκ
 • Χωρίς τοξικές ουσίες και με Πιστοποίηση ΟΕΚΟ – ΤΕΧ
 • Φιλικό προς το δέρμα και το περιβάλλον 🌎
 • Με Εγγύηση εφ’ όρου ζωής

Δείτε επίσης:Πως να επιλέξω το Στρώμα Γιόγκα

Choose your yoga mat blog

Πως να επιλέξω Στρώμα Γιόγκα

Πως να επιλέξω Στρώμα Γιόγκα –

Κάνοντας γιόγκα, το βασικό μας εργαλείο είναι το στρώμα μας. Η επιλογή στρώματος είναι βασικό στοιχείο για να μπορούμε να είμαστε άνετοι κάνοντας την πρακτική μας. Παρακάτω σας παρέχουμε ένα μικρό οδηγό ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καταλληλότερο στρώμα για εσάς.

Η πρακτική σας

Τι είδους πρακτική σας αρέσει; Σε περίπτωση που τώρα ξεκινάτε την ενασχόλησή σας και δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να συνεχίσετε, προτιμήστε ένα στρώμα με χαμηλό κόστος αλλά που θα σας προσφέρει την άνεση που χρειάζεστε. Τέτοια στρώματα θα βρείτε στη συλλογή με τα βασικά στρώματα – Basic Yoga Mats.

Κάνετε έντονες και δυναμικές πρακτικές όπως Yoga Flow, Hot Yoga, ή Hatha Yoga ή λίγο από όλα; Χρησιμοποιείτε το στρώμα γιόγκα, καθημερινά ή μερικές φορές την εβδομάδα; Όλες αυτές είναι σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα γιόγκα που θα αγοράσετε θα είναι το κατάλληλο για εσάς. Εάν τώρα, ασχολείστε με ήπιες πρακτικές όπως Restorative και προτιμάτε χαλαρούς ρυθμούς άσκησης, προτιμήστε ένα άνετο στρώμα που να σας παρέχει όμως καλές αντιολισθητικές ιδιότητες και ισορροπία.

Aν η πρακτική σας είναι πιο δυναμική, όπως vinyasa και άλλες, χρειάζεστε ένα yoga mat που να σας βοηθάει στις έντονες εναλλαγές των κινήσεων και να μην κρατάει την υγρασία από τον ιδρώτα. Ένα στρώμα, πλήρως αντιολισθητικό που να μην συγκρατεί την υγρασία για να έχετε τη σταθερότητα που απαιτείται.

Αν από την άλλη γνωρίζετε ακριβώς την πρακτική που θέλετε να κάνετε τότε αναζητήστε ένα ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό στρώμα όπως η σειρά StudioPerformance Yoga Mat. Εάν τώρα από τη γιόγκα πάτε κατευθείαν σε πιο εντατική προπόνηση, τότε το BalancePremium στρώμα γιόγκα είναι το καταλληλότερο.

Αν δοκιμάζετε διάφορες ασκήσεις και πρακτικές μέχρι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει, διαβάστε ακόμη τον πλήρη οδηγό στρωμάτων για να μάθετε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς.

Σχετικά με τις ανάγκες σας

Το είδος και η συχνότητα της άσκησης που κάνετε είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για να σας οδηγήσει στην επιλογή σας. Μαζί με την ανάπτυξη της γιόγκα σε όλα τα διαφορετικά της είδη, ήρθε και η αντίστοιχη εξειδίκευση στα στρώματα. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάθε πρακτική έχουν προσαρμοστεί και τα στρώματα. Είναι λοιπόν σημαντικό να αναλογιστείτε ποιο είναι το κίνητρο και οι στόχοι της πρακτικής σας, οι ανάγκες σας αλλά όλα αυτά σε συνάφεια με το ύψος σας. Αν επίσης κάνετε πολύ έντονη πρακτική και τείνετε να ιδρώνετε πολύ συχνά, θα πρέπει να πάρετε ένα στρώμα με δυνατό grip και αντιολισθητική επιφάνεια. Μία επίσης καλή επιλογή είναι η προσθήκη yoga mat πετσέτας πάνω στο στρώμα.

Εάν πάλι κατά την διάρκεια της πρακτικής νιώθετε ότι γλιστράτε πάνω στο yoga mat τότε καλύτερα να επενδύσετε σε στρώματα από φυσικό καουτσούκ. Τα στρώματα από φυσικό καουτσούκ είναι αντιολισθητικά και σας προσφέρουν την ισορροπία που χρειάζεστε. Θα τα βρείτε στην κατηγορία οικολογικά στρώματα – δείτε εδώ

Για αντιολισθητικό στρώμα σας προτείνουμε τη σειρά Jade Yoga Mats από φυσικό καουτσούκ για πλήρη ισορροπία πάνω στο στρώμα σας. Δείτε ακόμη τη σειρά eKO της Manduka από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ. Για όσους όμως προτιμούν ένα στρώμα που να έχει ιδιαιτέρα ουδέτερη μυρωδιά συγκριτικά με τα στρώματα από καουτσούκ, τότε δείτε εδώ το Superior Grip Yoga Mat Και για όσους χρειάζονται ένα στρώμα με μεγαλύτερο μήκος, σας προτείνουμε το Jade Harmony XL.

Ακούστε το σώμα σας

Έχετε πόνους στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας? Τότε αναζητήστε ένα στρώμα γιόγκα που απορροφάει τους κραδασμούς κατά την άσκησή σας και σας προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεστε. Υποφέρετε από αλλεργίες σε υλικά κατασκευής στρωμάτων; Τότε για τις αλλεργίες έχουμε συνθετικές και φυσικές επιλογές ώστε να διασφαλίσουμε ότι καλύπτουμε τις ανάγκες σας. Αν έχετε αλλεργίες, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα περιεχομένου ή ρωτήστε μας πριν αγοράσετε το στρώμα της επιλογή σας.

Προτεινόμενα Yoga Mats γι’ αυτό που ψάχνετε είναι: BalancePremium Yoga Mat με 6χιλ. πάχος | Superior Grip Yoga Mat με 6χιλ. πάχος | Manduka Pro με 6χιλ. πάχος | Jade Fusion με 8χιλ. πάχος

Για τυχόν αλλεργίες σε συνθετικά, υπάρχει και η σειρά Jade Yoga Mats όπου όλα τα στρώματα κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ.

Οι προτιμήσεις σας

Όσο περισσότερο εμβαθύνετε στην πρακτική σας, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνετε τι ακριβώς ταιριάζει σε εσάς. Σκεφτείτε τις κινήσεις σας πάνω στο στρώμα γιόγκα, πως εναλλάσσετε τις πόζες σας ή που τοποθετείτε το πόδι σας με ακρίβεια σε κάθε πόζα. Υπάρχουν γιόγκα στρώματα σχεδιασμένα για όλους τους έμπειρους γιόγκι μας που γνωρίζουν το σώμα τους και τι ακριβώς ψάχνουν από το στρώμα τους. Εναλλακτικά, τα στρώματα από φυσικό καουτσούκ, είναι ιδανικά γι’ αυτούς που θέλουν να μένουν στη θέση τους και να έχουν την οικολογική τους συνείδηση ήσυχη.

Οι προτάσεις μας για εσάς είναι τα StudioPerformance Yoga Mat | Superior Grip Yoga Mats | Jade Level One | και η σειρά Manduka PRO  – Manduka GRP Yoga Mats

Η δέσμευσή σας

Για τον καθένα η άσκηση είναι μια προσωπική και μοναδική εμπειρία, γι’ αυτό λοιπόν η επιλογή ενός στρώματος γιόγκα είναι σημαντική καθώς θα είναι προσαρμοσμένο σε εσάς και θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Το στυλ σας

Πόσο εκφραστικοί είστε; Εάν αναζητάτε περισσότερη δημιουργικότητα αποτυπωμένη στο στρώμα σας, δείτε τα εναλλακτικά χρώματα και σχέδια πάνω στα στρώματα γιόγκα. Έχουμε νέα χρώματα που κυκλοφορούν κάθε σεζόν! Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά το χρώμα στο στρώμα γιόγκα σας μπορεί να γίνει ένας τεράστιος οδηγός που θα σας βοηθήσει στη ρουτίνα σας! Η σειρά Manduka eKO Lite & eKO Superlite προσφέρει ένα απαράμιλλο βάθος χρωμάτων με μοναδικά εφέ. Για μονόχρωμες και έντονες αποχρώσεις μπορείτε επίσης να δείτε και τη σειρά Yoga Mats Basics όπως επίσης και το μοναδικό Jade Harmony Saffron.

Στο Simply Green θα βρείτε την μεγαλύτερη επιλογή σε στρώματα γιόγκα και γυμναστικής και βάζουμε τα δυνατά μας να σας προτείνουνε τις λύσεις που χρειάζεστε! Μόλις έχετε όλες τις απαντήσεις σας, η εύρεση του yoga mat σας θα σας είναι απείρως ευκολότερη. Αν χρειάζεστε ακόμα καθοδήγηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@simplygreen.gr ή βρείτε μας στα social media σε Instagram & Facebook

Αναζητήστε ένα στρώμα γιόγκα που υποστηρίζει την πρακτική σας και σας ενθαρρύνει να τη συνεχίσετε. Η επιλογή στρώματος είναι προσωπική απόφαση και ελπίζουμε να διαλέξετε το ιδανικό στρώμα για εσάς!

Διαβάστε περισσότερα: Πως να καθαρίσετε ένα στρώμα γιόγκα.
Add to cart