Practicing Yoga Outdoors

Practicing Yoga Outdoors

Καθώς λοιπόν η Άνοιξη είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει πιο ωραία εποχή από το να πάρετε το στρώμα γιόγκα και να επανασυνδεθείτε με τη Φύση!

Καθημερινά ξοδεύουμε ένα εκπληκτικό 90% του χρόνου μας, μέσα σε εσωτερικούς χώρους, είτε μέσα στο σπίτι είτε στο χώρο εργασίας μας. Ο αντίκτυπος αυτών των ενεργειών που μας περιβάλλουν σε εσωτερικούς χώρους έχει αρνητική επίδραση στην ευημερία μας.  Η έξοδος στη φύση λοιπόν, βοηθά να απομακρύνουμε όλη την αρνητική ενέργεια, να χαλαρώσουμε και να αναπνεύσουμε! 

1) Χαιρετισμοί στον Ήλιο

1. Χαιρετισμοί στον Ήλιο _ 'Practicing Yoga Outdoors' Blog
1. Χαιρετισμοί στον Ήλιο | ‘Practicing Yoga Outdoors’ Blog

Η καλύτερη ώρα για να βγείτε έξω στον ήλιο, είναι αμέσως μετά το ξύπνημα καθώς οι πρώτες ώρες αφύπνισης είναι το κλειδί για να ξεκινήσουμε με ενέργεια τη μέρα μας. Συνδυάστε λοιπόν την έκθεση στον ήλιο με την πρακτική σας μέσω της αλληλουχίας 12 συνηθισμένων θέσεων που συνδέονται με τον ρυθμό της αναπνοή, που εφαρμόζονται μόνο στην πρακτική ‘Χαιρετισμοί στον Ήλιο’.

2) Get anti-stressed

Μένοντας σε εσωτερικό χώρο, τα συναισθήματα του άγχους και του στρες συχνά συσσωρεύονται, εμποδίζοντάς μας να ολοκληρώσουμε τις πιο απλές εργασίες. Κάνοντας την πρακτική μας σε εξωτερικό χώρο, παρέα με το στρώμα γιόγκα, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απελευθερώσετε την αίσθηση του εγκλεισμού μέσα. Μία από τις αγαπημένες πόζες που μας απελευθερώνει από το άγχος, είναι η Balasana.

2. Get Anti-stressed | 'Practicing Yoga Outdoors' Blog
2. Get Anti-stressed | ‘Practicing Yoga Outdoors’ Blog
 1. Γονατίστε στο πάτωμα και καθίστε στους γλουτούς σας. Κρατήστε τα δάχτυλά σας σε επαφή μεταξύ τους.
 2. Τοποθετήστε τα γόνατά σας στο πλάτος των γοφών και εισπνεύστε.
 3. Τώρα λυγίστε προς τα εμπρός και εκπνεύστε καθώς βάζετε τον κορμό σας ανάμεσα στους μηρούς σας και στρέφετε τα χέρια σας προς τα εμπρός.
 4. Κλείστε τα μάτια σας και χαλαρώστε στη στάση. Ακούστε τους ήχους γύρω σας, γίνετε ένα με τη φύση και αφήστε το μυαλό να ηρεμήσει. Με κάθε εκπνοή επιτρέψτε στον εαυτό σας να χαλαρώσει ακόμη περισσότερο.
 5. Επιτέλους, εισπνεύστε αργά και επιστρέψτε στην αρχική θέση.

3) Πρακτική στον Ήλιο

3. Πρακτική στον Ήλιο | 'Practicing Yoga Outdoors' Blog
3. Πρακτική στον Ήλιο | ‘Practicing Yoga Outdoors’ Blog

Ο χρόνος μέσα στο σπίτι, ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει εμφανώς επηρεάσει, την ποσότητα βιταμίνης D στον οργανισμό μας. Το φως που παίρνουμε από τον ήλιο όχι μόνο βοηθά το σώμα μας να παράγει αυτήν την τόσο απαραίτητη ζωτική βιταμίνη, αλλά βοηθά επίσης να διατηρήσουμε τον κιρκάδιο ρυθμό μας υπό έλεγχο. Τα μάτια μας είναι το πιο πολυσυζητημένο αισθητήριο όργανο για την ανίχνευση φωτός, αλλά το δέρμα μας ανιχνεύει επίσης το παρόν φως και είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που συμβάλλει στην παραγωγή βιταμίνης D. Προσπαθήστε να εκθέσετε το δέρμα σας στο άμεσο ηλιακό φως (για σύντομες ασφαλείς χρονικές περιόδους) για να επωφεληθείτε πλήρως από τον χρόνο στον ήλιο.

4) Relax

Στη σημερινή κοινωνία, καταναλώνουμε καθημερινά 350% περισσότερες πληροφορίες από ό,τι πριν από 30 χρόνια. Βγαίνοντας έξω, είναι ο τέλειος τρόπος για να σταματήσετε αυτή τη ροή πληροφοριών και να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εστιάσετε μόνο στη φύση.

4. Relax | 'Practicing Yoga Outdoors' Blog
4. Relax | ‘Practicing Yoga Outdoors’ Blog
 1. Βρείτε ένα άνετο κάθισμα
 2. Πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές από τον καθαρό αέρα
 3. Χαλαρώστε το μέτωπό σας. Αφήστε το κενό ανάμεσα στα φρύδια σας, αφήστε τα μάτια σας να βαρύνουν και χαλαρώστε τα μάγουλά σας, το σαγόνι σας και αφήστε ελεύθερο το στόμα σας.
 4. Παρατηρήστε πώς αυτό αναζωογονεί το μυαλό και σας βοηθά αμέσως να χαλαρώσετε.

Τι εξοπλισμό μπορώ να χρησιμοποιήσω έξω

Για να κάνετε την πρακτική σας σε εξωτερικό χώρο, όσο το δυνατόν πιο εύκολη, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε τις travel σειρές στρωμάτων μας, καθώς διπλώνουν εύκολα για να χωράνε σε οποιαδήποτε σακίδιο ή τσάντα και είναι ελαφριά!

Σε εμάς θα βρείτε:

Basic Yoga Mat: Είναι ελαφριά, εξαιρετικής ποιότητας, οικονομικά και σε πολλά υπέροχα χρώματα! Απορροφάει τους κραδασμούς σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο για όσους ψάχνουν την τέλεια σχέση ποιότητας-τιμής.

Jade Yoga Mat: Τα στρώματα yoga travel της Jade, διπλώνουν εύκολα, χωράνε παντού ενώ είναι και αντιολισθητικά (!)

Jade Voyager Yoga Mat:  173 εκ. x 61 εκ. x 1.6 χιλ. Βάρος: 680 γρ

Jade Travel Yoga Mats:  61 εκ. x 173 εκ. x 3 χιλ. Βάρος: 1.5 κιλά

Manduka PRO Travel: Ένα αναδιπλούμενο στρώμα γιόγκα, των 2,5 χιλιοστών. Εξαιρετικά ανθεκτικό και με την τεχνική από κλειστές κυψέλες που το καθιστά πολύ εύκολο στη συντήρηση και τον καθαρισμό του από εξωτερικούς ρύπους. Μπορεί να σας ακολουθήσει σε retreats ή οπουδήποτε αλλού εσείς θελήσετε.

Manduka eKO Superlite: Το πιο ελαφρύ στρώμα γιόγκα της σειράς Manduka – ζυγίζει μόνο ένα κιλό. Κατασκευασμένο από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ, προσφέρει ημικολλώδες κράτημα και μπορεί να διπλωθεί για να χωρέσει σε οποιαδήποτε τσάντα.

Yoga Towels

Η τοποθέτηση μιας πετσέτας γιόγκα eQua πάνω στο στρώμα yoga, θα σας προσφέρει επιπλέον αντιολισθητικότητα, καθώς θα απορροφήσουν την εφίδρωση που πιθανόν να προκληθεί από τα χέρια ή τα πόδια.

Και για μεγαλύτερη διευκόλυνσή σας, χρησιμοποιήστε έναν από τους ιμάντες μεταφοράς μας ώστε να έχετε πάντα μαζί σας  το στρώμα γιόγκα καθώς συνεχίζετε στην επόμενη περιπέτειά σας!

Πως να καθαρίσω το στρώμα Γιόγκα

Καθαριστικά Στρώματα Yoga: Φροντίστε να καθαρίσετε το στρώμα γιόγκα σωστά, ώστε να διατηρήσετε τη μεγάλη διάρκεια ζωής του, χρησιμοποιώντας ένα εξειδικευμένο καθαριστικό στρώματος.

Αν χρειάζεστε περισσότερο εξοπλισμό για:

 • Στρώματα Yoga πατήστε ΕΔΩ
 • Yoga Props πατήστε ΕΔΩ

Ακόμη μπορείτε να μπείτε στο simplygreen.gr ή να μας επισκεφθείτε από κοντά και θα βρείτε ακριβώς αυτό που θα χρειαστείτε!

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα άρθρα!

Copyright © 2021, All rights reserved.

Add to cart