Πως να επιλέξω Στρώμα Γιόγκα

Πως να επιλέξω Στρώμα Γιόγκα –

Κάνοντας γιόγκα, το βασικό μας εργαλείο είναι το στρώμα μας. Η επιλογή στρώματος είναι βασικό στοιχείο για να μπορούμε να είμαστε άνετοι κάνοντας την πρακτική μας. Παρακάτω σας παρέχουμε ένα μικρό οδηγό ώστε να μπορείτε να επιλέξετε το καταλληλότερο στρώμα για εσάς.

Η πρακτική σας

Τι είδους πρακτική σας αρέσει; Σε περίπτωση που τώρα ξεκινάτε την ενασχόλησή σας και δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να συνεχίσετε, προτιμήστε ένα στρώμα με χαμηλό κόστος αλλά που θα σας προσφέρει την άνεση που χρειάζεστε. Τέτοια στρώματα θα βρείτε στη συλλογή με τα βασικά στρώματα – Basic Yoga Mats.

Κάνετε έντονες και δυναμικές πρακτικές όπως Yoga Flow, Hot Yoga, ή Hatha Yoga ή λίγο από όλα; Χρησιμοποιείτε το στρώμα γιόγκα, καθημερινά ή μερικές φορές την εβδομάδα; Όλες αυτές είναι σημαντικές ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας για να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα γιόγκα που θα αγοράσετε θα είναι το κατάλληλο για εσάς. Εάν τώρα, ασχολείστε με ήπιες πρακτικές όπως Restorative και προτιμάτε χαλαρούς ρυθμούς άσκησης, προτιμήστε ένα άνετο στρώμα που να σας παρέχει όμως καλές αντιολισθητικές ιδιότητες και ισορροπία.

Aν η πρακτική σας είναι πιο δυναμική, όπως vinyasa και άλλες, χρειάζεστε ένα yoga mat που να σας βοηθάει στις έντονες εναλλαγές των κινήσεων και να μην κρατάει την υγρασία από τον ιδρώτα. Ένα στρώμα, πλήρως αντιολισθητικό που να μην συγκρατεί την υγρασία για να έχετε τη σταθερότητα που απαιτείται.

Αν από την άλλη γνωρίζετε ακριβώς την πρακτική που θέλετε να κάνετε τότε αναζητήστε ένα ανθεκτικό και εύκολο στον καθαρισμό στρώμα όπως η σειρά StudioPerformance Yoga Mat. Εάν τώρα από τη γιόγκα πάτε κατευθείαν σε πιο εντατική προπόνηση, τότε το BalancePremium στρώμα γιόγκα είναι το καταλληλότερο.

Αν δοκιμάζετε διάφορες ασκήσεις και πρακτικές μέχρι να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει, διαβάστε ακόμη τον πλήρη οδηγό στρωμάτων για να μάθετε ποιο είναι το ιδανικό για εσάς.

Σχετικά με τις ανάγκες σας

Το είδος και η συχνότητα της άσκησης που κάνετε είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο για να σας οδηγήσει στην επιλογή σας. Μαζί με την ανάπτυξη της γιόγκα σε όλα τα διαφορετικά της είδη, ήρθε και η αντίστοιχη εξειδίκευση στα στρώματα. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει κάθε πρακτική έχουν προσαρμοστεί και τα στρώματα. Είναι λοιπόν σημαντικό να αναλογιστείτε ποιο είναι το κίνητρο και οι στόχοι της πρακτικής σας, οι ανάγκες σας αλλά όλα αυτά σε συνάφεια με το ύψος σας. Αν επίσης κάνετε πολύ έντονη πρακτική και τείνετε να ιδρώνετε πολύ συχνά, θα πρέπει να πάρετε ένα στρώμα με δυνατό grip και αντιολισθητική επιφάνεια. Μία επίσης καλή επιλογή είναι η προσθήκη yoga mat πετσέτας πάνω στο στρώμα.

Εάν πάλι κατά την διάρκεια της πρακτικής νιώθετε ότι γλιστράτε πάνω στο yoga mat τότε καλύτερα να επενδύσετε σε στρώματα από φυσικό καουτσούκ. Τα στρώματα από φυσικό καουτσούκ είναι αντιολισθητικά και σας προσφέρουν την ισορροπία που χρειάζεστε. Θα τα βρείτε στην κατηγορία οικολογικά στρώματα – δείτε εδώ

Για αντιολισθητικό στρώμα σας προτείνουμε τη σειρά Jade Yoga Mats από φυσικό καουτσούκ για πλήρη ισορροπία πάνω στο στρώμα σας. Δείτε ακόμη τη σειρά eKO της Manduka από βιοδιασπώμενο φυσικό καουτσούκ. Για όσους όμως προτιμούν ένα στρώμα που να έχει ιδιαιτέρα ουδέτερη μυρωδιά συγκριτικά με τα στρώματα από καουτσούκ, τότε δείτε εδώ το Superior Grip Yoga Mat Και για όσους χρειάζονται ένα στρώμα με μεγαλύτερο μήκος, σας προτείνουμε το Jade Harmony XL.

Ακούστε το σώμα σας

Έχετε πόνους στις αρθρώσεις κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας? Τότε αναζητήστε ένα στρώμα γιόγκα που απορροφάει τους κραδασμούς κατά την άσκησή σας και σας προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεστε. Υποφέρετε από αλλεργίες σε υλικά κατασκευής στρωμάτων; Τότε για τις αλλεργίες έχουμε συνθετικές και φυσικές επιλογές ώστε να διασφαλίσουμε ότι καλύπτουμε τις ανάγκες σας. Αν έχετε αλλεργίες, βεβαιωθείτε πρώτα ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα περιεχομένου ή ρωτήστε μας πριν αγοράσετε το στρώμα της επιλογή σας.

Προτεινόμενα Yoga Mats γι’ αυτό που ψάχνετε είναι: BalancePremium Yoga Mat με 6χιλ. πάχος | Superior Grip Yoga Mat με 6χιλ. πάχος | Manduka Pro με 6χιλ. πάχος | Jade Fusion με 8χιλ. πάχος

Για τυχόν αλλεργίες σε συνθετικά, υπάρχει και η σειρά Jade Yoga Mats όπου όλα τα στρώματα κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ.

Οι προτιμήσεις σας

Όσο περισσότερο εμβαθύνετε στην πρακτική σας, τόσο περισσότερο θα καταλαβαίνετε τι ακριβώς ταιριάζει σε εσάς. Σκεφτείτε τις κινήσεις σας πάνω στο στρώμα γιόγκα, πως εναλλάσσετε τις πόζες σας ή που τοποθετείτε το πόδι σας με ακρίβεια σε κάθε πόζα. Υπάρχουν γιόγκα στρώματα σχεδιασμένα για όλους τους έμπειρους γιόγκι μας που γνωρίζουν το σώμα τους και τι ακριβώς ψάχνουν από το στρώμα τους. Εναλλακτικά, τα στρώματα από φυσικό καουτσούκ, είναι ιδανικά γι’ αυτούς που θέλουν να μένουν στη θέση τους και να έχουν την οικολογική τους συνείδηση ήσυχη.

Οι προτάσεις μας για εσάς είναι τα StudioPerformance Yoga Mat | Superior Grip Yoga Mats | Jade Level One | και η σειρά Manduka PRO  – Manduka GRP Yoga Mats

Η δέσμευσή σας

Για τον καθένα η άσκηση είναι μια προσωπική και μοναδική εμπειρία, γι’ αυτό λοιπόν η επιλογή ενός στρώματος γιόγκα είναι σημαντική καθώς θα είναι προσαρμοσμένο σε εσάς και θα έχει μεγάλη διάρκεια.

Το στυλ σας

Πόσο εκφραστικοί είστε; Εάν αναζητάτε περισσότερη δημιουργικότητα αποτυπωμένη στο στρώμα σας, δείτε τα εναλλακτικά χρώματα και σχέδια πάνω στα στρώματα γιόγκα. Έχουμε νέα χρώματα που κυκλοφορούν κάθε σεζόν! Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά το χρώμα στο στρώμα γιόγκα σας μπορεί να γίνει ένας τεράστιος οδηγός που θα σας βοηθήσει στη ρουτίνα σας! Η σειρά Manduka eKO Lite & eKO Superlite προσφέρει ένα απαράμιλλο βάθος χρωμάτων με μοναδικά εφέ. Για μονόχρωμες και έντονες αποχρώσεις μπορείτε επίσης να δείτε και τη σειρά Yoga Mats Basics όπως επίσης και το μοναδικό Jade Harmony Saffron.

Στο Simply Green θα βρείτε την μεγαλύτερη επιλογή σε στρώματα γιόγκα και γυμναστικής και βάζουμε τα δυνατά μας να σας προτείνουνε τις λύσεις που χρειάζεστε! Μόλις έχετε όλες τις απαντήσεις σας, η εύρεση του yoga mat σας θα σας είναι απείρως ευκολότερη. Αν χρειάζεστε ακόμα καθοδήγηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@simplygreen.gr ή βρείτε μας στα social media σε Instagram & Facebook

Αναζητήστε ένα στρώμα γιόγκα που υποστηρίζει την πρακτική σας και σας ενθαρρύνει να τη συνεχίσετε. Η επιλογή στρώματος είναι προσωπική απόφαση και ελπίζουμε να διαλέξετε το ιδανικό στρώμα για εσάς!

Διαβάστε περισσότερα: Πως να καθαρίσετε ένα στρώμα γιόγκα.

Copyright © 2021, All rights reserved.

Add to cart