Πως να φτιάξετε σπιτικό Iced Tea
Το παγωμένο τσάι είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό ρόφημα – καθώς για πολλούς, είναι μια μορφή τέχνης! Το πρώτο iced tea παρουσιάστηκε στο ευρύ κοινό το 1904, όταν ο Richard Blechynden έβαλε παγωμένο τσάι για να το πουλήσει και έτσι το iced tea έγινε αγαπημένη απόλαυση, για όλους!
Γλυκό τσάι
Σε κάποιες περιοχές της Αμερικής, οι πελάτες μέσα στα μαγαζιά, απολαμβάνουν πολύ συχνά τα ζαχαρωμένα ποτά – το γλυκό τσάι ωστόσο είναι διαθέσιμο ακόμα και χωρίς ζάχαρη. Το γλυκό τσάι φτιάχνεται ζεστό και στη συνέχεια προστίθεται και η ζάχαρη στο ζεστό μείγμα. Όταν το τσάι αραιώνεται και ψύχεται, η γλυκιά του γεύση μαζί με μερικές επιπλέον γαρνιτούρες όπως λεμόνι, μέντα ή σμέουρα, κάνουν το γλυκό τσάι μια αναζωογονητική απόλαυση!
Η τέχνη του παγωμένου τσαγιού
Οι συνταγές για παγωμένο τσάι, χρονολογούνται από το 1879. Για κάποιους, η παρασκευή ενός iced tea είναι top secret και δύσκολα μοιράζονται τα μυστικά της τέχνης τους με τον υπόλοιπο κόσμο.
Στις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού είναι πολύ πιθανό, ο οργανισμός σας να ‘ζητήσει’ ένα ποτήρι παγωμένο τσάι, ή μια παγωμένη σόδα. Προτιμήστε το κρύο τσάι! Όχι μόνο, είναι πιο δροσερό και αναζωογονητικό, αλλά είναι επίσης και μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών και φυσικών γεύσεων!
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε παγωμένο τσάι, αλλά ο απλούστερος είναι να αναμίξετε το Yogi τσάι σας με το νερό.
Πως να φτιάξω Iced Tea:
1L Νερό
Φλούδα από Λεμόνι
Ζάχαρη
Φρούτα της επιλογής σας
Αφού βράσουμε το νερό, το τοποθετούμε σε μία κανάτα (όχι από γυαλί) και προσθέτουμε τη φλούδια λεμονιού μαζί με τα φακελάκια τσαγιού. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να απελευθερωθούν τα αρώματα και οι γεύσεις και μετά αφαιρούμε τη φλούδια λεμονιού όπως και τα φακελάκια.
Προσθέτουμε ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλουμε στο ψυγείο.
Για περισσότερη γεύση μπορείτε επίσης να προσθέσετε φρούτα της επιλογής σας, όπως φράουλες ή ροδάκινα.
Σερβίρετε ελεύθερα και απολαύστε ένα υπέροχο & σπιτικό Yogi Iced Tea!
Δείτε περισσότερα άρθα για Υγιεινή Διατροφή εδώ