Restorative yoga

Πάρτε λίγη απόσταση από την ξέφρενη δραστηριότητα της καθημερινής ζωής και στραφείτε προς τα μέσα. Μεταξύ πολλών πραγμάτων, η Restorative yoga ή γιόγκα αποκατάστασης, μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση γαλήνης και ηρεμίας σε μια πολυάσχολη καθημερινότητα.

Η Restorative yoga συνδυάζει τις πρακτικές της Yoga, για να δημιουργήσει μια σύγχρονη ολιστική προσέγγιση γύρω από την ευεξία του ατόμου, με στόχο την πρόληψη τραυματισμών και την αποκατάσταση.

Η Restorative yoga, είναι μια πρακτική που οδηγεί τον ασκούμενο σε μια πιο θεραπευτική εμπειρία. Επίσης προσφέρει μια σειρά από οφέλη, που συχνά επισκιάζονται από τη δημοτικότητα των πιο δυναμικών στυλ γιόγκα.

Σε μια πρακτική Restorative yoga,  συχνά χρησιμοποιείται εξοπλισμός και βοηθήματα όπως μαξιλάρια, bolsters, zafus, blocks, ιμάντες.  Έτσι  διευκολύνεται η παρατεταμένη παραμονή σε  μερικές απλές πόζες, ώστε να επιτευχθεί ένα βαθύ επίπεδο χαλάρωσης.

Αλλά τι ακριβώς κάνει αυτό το στυλ της γιόγκα μοναδικό; Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη που έχει να προσφέρει η restorative yoga.

Κατεβάζει τους ρυθμούς μιας έντονης καθημερινότητας

Η Restorative yoga είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να αποσυνδεθείτε  από το στρες της καθημερινής ζωής. Προσφέρει μια ευχάριστη ανάπαυλα από την ένταση της καθημερινότητας και βοηθά στην προετοιμασία του μυαλού και του σώματος για την πρακτική του διαλογισμού και την αύξηση της επίγνωσης. Προχωρώντας αργά μέσα στην πόζα, μπορείτε να εξερευνήσετε το μυαλό και το σώμα σας σε ένα σταθερό και φυσικό ρυθμό.

Καταπραΰνει  το νευρικό σύστημα

Ο πιο αργός ρυθμός και η βαθιά αναπνοή  σε ένα μάθημα Restorative yoga ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα από την πρώτη κιόλας πόζα.  Αυτή η ενεργοποίηση βοηθά να μετριαστούν οι επιπτώσεις του άγχους που μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία και την ευημερία σας. Η συνολική κατευναστική επίδραση στο νευρικό σύστημα, θέτει ένα βαθιά χαλαρωτικό τόνο στο μάθημα και ανακουφίζει το μυαλό και το σώμα σας, ακόμα και σε κυτταρικό επίπεδο.

Ενισχύει και προάγει τη συνειδητότητα

Η Restorative yoga θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και γιόγκα της παρατήρησης,  λόγω της διευρυμένης ευαισθητοποίησης του εαυτού και του σώματος, που έρχεται μέσα από την πρακτική. Οι πιο αργές κινήσεις καλλιεργούν χώρο για μια βαθύτερη εμπειρία της κάθε πόζας και της αναπνοής. Η επίγνωση των σωματικών αισθήσεων, οι σκέψεις ή τα συναισθήματα που προκύπτουν, οι ήχοι στο περιβάλλον, μπορούν να αποκτήσουν μια πολύ βαθύτερη σημασία στο μάθημα της Restorative yoga. Με απλά λόγια, είστε σε θέση να παρατηρήσετε και να νιώσετε περισσότερο τον κόσμο μέσω της εμπειρίας της πρακτικής αυτής.

Προωθεί την υπέρβαση

Πολλές μορφές της Hatha Yoga θεωρούνται πρόδρομος για εκτεταμένες περιόδους διαλογισμού. Μέσα από την πρακτική, οι μύες, οι αρθρώσεις και τα ενεργειακά κέντρα εκπαιδεύονται. Έτσι, ο ασκούμενος διευκολύνεται στο να έχει μια βαθύτερη και πιο άνετη εμπειρία διαλογισμού. Ωστόσο, η πρακτική της Restorative yoga από μόνη της, συχνά οδηγεί σε μια υπερβατική εμπειρία, όπου ο ασκούμενος νιώθει μια βαθιά ενότητα σε οικουμενικό επίπεδο συνείδησης. Κάθε πόζα και κάθε αναπνοή, χρησιμεύει στο να σας οδηγήσει πιο ψηλά στη σκάλα της ευαισθητοποίησης. Καθώς η πρακτική εκτυλίσσεται, το όχημα της γιόγκα, σας βοηθά να αποκτήσετε μεγαλύτερη ενσυνειδητότητα, να αφυπνιστείτε και να ανακαλύψετε το θείο μέσα σας.

Καλλιεργεί την αυξημένη ευαισθητοποίηση του σώματος

Ο άνετος και αργός ρυθμός της Restorative yoga, ανοίγει την πόρτα σε μια βαθύτερη κατανόηση του σώματός σας. Σας επιτρέπει να νιώσετε πραγματικά  τι σημαίνει να είστε ένα πνευματικό ον που έχει μια ανθρώπινη εμπειρία. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν οικειότητα με το σώμα τους. Μέσω μιας Restorative πρακτικής γιόγκα ωστόσο, αυτή η οικειότητα μπορεί να διερευνηθεί και να επιτευχθεί. Μια βαθύτερη αίσθηση αγάπης προς τον εαυτό και αυταποδοχής μπορεί να αναδυθεί.

Αυξάνει την αυτογνωσία και την ενδοσκόπηση

Οι χαμηλοί, αργοί ρυθμοί μιας τάξης γιόγκα αποκατάστασης, συχνά σας βοηθούν να τραβήξετε την προσοχή σας προς τα μέσα. Μακριά από εξωτερικές εκδηλώσεις και καταστάσεις. Με την επίγνωση σας να κατευθύνεται προς τα μέσα, η πρακτική γίνεται ένα καταφύγιο για το μυαλό και το πνεύμα. Από εκεί, μπορείτε να ρίξετε μια βαθύτερη ματιά στο ποιος είστε, τι θέλετε, και πώς μπορείτε να υπηρετήσετε τον κόσμο. Η Restorative γιόγκα μας ανοίγει σε νέα επίπεδα αυτοδιερεύνησης και διαλογισμού, επιτρέποντας στο μέσα μας να λάμψει.

Add to cart